IZEN versus ZEN

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

x

De ZEN zonneboiler wordt inderdaad via Redenko Breda in Nederland verspreid. Redenko is namelijk als handelshuis een volle dochter van ZEN International holding, net als ZEN Production en ZEN Sales beide in Turnhout, België. ZEN Renewables is dan weer de MERK naam van alle hernieuwbare energieproducten van eigen makelijkij (zonneboiler, thermische zonnecollector, warmtepomp, PVTwin, PV-dakgeïntegreerd).

Ik weet niet waar men het haalt om het "matige boilers" te noemen. Als het om de dimensionering gaat, ZEN Zonneboiler heeft een range van 90 liter tot 9.000 liter en 2.8 m² tot 2.4000 m²! Als het om matig gaat in de zin van opbrengst: de opbrengst van een ZEN zonlichtsysteem overschrijdt de 3 kjoule! en behoort daarmee bij de top van hedendaagse zonneboilers. Dus matig? nou moe.

Reacties

Xavier,

Even twee vragen misschien dat u het antwoord weet.

Wat is het collectoroppervlak van de ZEN SDB 200 4,2 (4,7GJ) en de ZEN SDB 200 5,6 (5,2GJ)?
Is dat 4,2 EN 5,6?

Zij deze boilers op de grond te plaatsen zonder wandbevestiging?

Ik zie trouwens dat de hele vraagstaart verdwenen is.

Xavier,

Mijn kritiek op Izen was dat zo'n systeem veel te duur was.

OP welke prijs komt een klein ZEN systeem met 150 liter boiler(2 spiralen) een 3m2 vlakke panelen met een pompgroep incl plaatsing ?

izen

garantie   groot probleem