Zonnepanelen Atersa van Solargy

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Ik heb een interessante offerte voor zonnepanelen gekregen van Solargy. Ze werken met Atersa panelen.
Ik vind geen info over zowel deze firma als deze panelen.
Heeft iemand hier ervaring of weet van?

Reacties

hoeveel is de kostprijs per wp , ik heb hier ook een offerte van atersa panelen, het zijn panelen van 230 wp afmetingen 160 x 99 cm

Blijkbaar zijn de atersa panelen in promotie, want de goedkoopste aanbieders werken met deze...
Ik had ook een mondelinge offerte voor 4,75, maar nog niks op papier.

Ik heb ook een offerte voor 4.75 via Solargy.
Als ik overtuigt ben van de kwaliteit, garanties en referenties heb over Solargy denk ik te bestellen.

Wij hebben ook offerte bij Solargy. Voor de Atersa panelen 4.65 en voor de Photowatt 4,85.
Eergisteren tel.van de verkoper dat we nu eventueel de Photowatts kunnen hebben aan ook 4.65.
Wat moet ik denken van dit aanbod? Is dit om toch maar nieuwe klanten binnen te halen (nog nieuwe firma)of een andere reden...?
Het is toch niet zo eenvoudig om een (juiste) keuze te maken.

Groeten

Heb ook juist offerte gehad , Photowat 210Wp : 5.194/wP incl BTW + Sunny beam gratis van Solargy. Is scherpe prijs, maar kan nergens iets terugvinden van photwatt stp210 panelen op de site van photowatt zelf.Is dit wel te vertrouwen , hadden nog juist 1500 panelen in stock , waren juist binnen gekomen, zei de verkoper Amai en u krijgt ze aan 4.85 is dat incl BTW ?

Groetjes

Voor wat betreft de Photowatt panelen van 210 WP kan je inderdaad niets terugvinden. Bekijk de technische gegevens eens van de SUNTECH STP 200 zonnepanelen. (STP zijn immers ook de letters die gebruikt worden bij SUNTECH panelen) Deze hebben 100 % identieke kenmerken als de Photowatt 210 Wp panelen. In feite is het geen 210 Wp doch 200 Wp. Ik vermoed wel als Photowatt hun naam gebruikt om deze panelen aan de man te brengen dat het kwalitatief ook in orde is.

Geachte

Gezien de grote vraag achter modules heeft Photowatt de beslissing genomen om het iec nummer van Suntech te gebruiken. Deze samenwerking slaagt enkel op de montage in hun fabriek en onder controle van photowatt. De basisproducten zijn van photowatt en alle garanties zijn ten laste van photowatt. Ook werden daar de hoogrenderende cellen gebruikt (zie photon testen )en NIET met Suntech cellen.Dit bedrijf zet zijn naam niet op het spel maar verhoogt enkel zijn productiecapaciteit van modules. Het succes en de vraag achter deze nieuwe panelen maakt dat de beschikbaarheid slechts kan in golven van belevering. Dit paneel is dan ook niet te zien op hun site en word enkel via de herkende invoerders gecommercialiseerd. Indien meer info kan u steeds contact nemen met www.photowatt.fr

We zijn bij Photowatt aangekomen. Waarom geeft Photowatt zelf de informatie niet? Wat moeten we er nu werkelijk van denken. De panelen van Suntech zijn qua maat toch niet identiek aan de maten die Solargy op geeft.
ik heb juist gemeaild naar Photowatt Frankrijk, ben eens currieus wat zij mij gaan vertellen. Ik hoop dat men een goed antwoord heeft.
Weet er iemand misschien nu al meer?

We zijn bij Photowatt aangekomen. Waarom geeft Photowatt zelf de informatie niet? Wat moeten we er nu werkelijk van denken. De panelen van Suntech zijn qua maat toch niet identiek aan de maten die Solargy op geeft.
ik heb juist gemeaild naar Photowatt Frankrijk, ben eens currieus wat zij mij gaan vertellen. Ik hoop dat men een goed antwoord heeft.
Weet er iemand misschien nu al meer?

We zijn bij Photowatt aangekomen. Waarom geeft Photowatt zelf de informatie niet? Wat moeten we er nu werkelijk van denken. De panelen van Suntech zijn qua maat toch niet identiek aan de maten die Solargy op geeft.
ik heb juist gemeaild naar Photowatt Frankrijk, ben eens currieus wat zij mij gaan vertellen. Ik hoop dat men een goed antwoord heeft.
Weet er iemand misschien nu al meer?

Ik kan bevestigen dat photowatt en atersa en solar world de beste panelen zijn.Aangezien ze al meer dan 25 jaar bestaan bevestigd toch de kwaliteit.De afwerking in hoogstaand aluminium gecombineerd met inox doet alle twijfels wegebben.
Wij ( West-Vlaanderen) werken ganse dagen met deze panelen.Wat de prijs betreft is de eeuwige discussie maar wat garant is bij een verkoop is de service nadien.Iedereen weet dat de omvormers de gevoelige snaren zijn (sma of mastervolt)
die een maximum levensduur hebben van 10 à 15 jaar ,maar wie zal de onmiddelijke service geven.Dan maar verder discusïeren over de prijs.Een prijsofferte via e-mail is ook maar niets,men moet de projecten aanschouwen en zien en kijken welke mogelijkheden er zijn en er zijn tal van mogelijkheden voor ieder wat wils. Ooit al gehoord van tracker systeem ?
Groeten en hopelijk geholpen.Als er vragen zijn laat maar los

Solargy heeft bij ons op 1 en 2 oktober 28 zonnepanelen van 230 Wp geplaatst en dit van het merk Atersa. Dit is een spaanse fabrikant, deze panelen hebben een TUV-keuring en een europese ISO-norm, wat belet ons dan nog om zulke zonnepanelen te kopen? De totale opbrengst van deze 6440 Wp geinstalleerde zonnepanelen hebben tot nu 375 kW op gebracht, wat naar mijn mening toch mooi is. De omvormers zijn van SMA, een duitse omvormer die praktisch door iedereen wordt gebruikt. Bij de aankoop hebben wij gekeken naar eerst en vooral de prijs per Wp geinstallerd vermogen en ten tweede het europese merk van zonnepanelen. Wat betreft de ervaring, er is bijna niemand die kan zeggen mijn zonnepanelen staan daar al vijf jaar, wat is dan ervaring? De werken werden uitgevoerd door vakmensen, zowel de plaatsing van de panelen als de elektrische aansluiting, die mensen kenden hun job perfect.

Ik kreeg de verkoper van Solargy vandaag over de vloer met de prijs van 5.10 wp voor dezelfde panelen, mag ik weten wat jij ervoor betaalde Nicolas. Hoe snel waren ze met leveren en afwerken.

Ik heb 4,6/Wp(ex btw) betaald voor 30x 200Wp panelen van Istar Solar (6kWp installatie). Voor de rest alles inbegrepen en zelfs draadloos pv-monitor cadeau gekregen.
Voor de rest alles inbegrepen (lorenz montage, diehl platinum omvormers)

Eerlijke mensen, goeie prijs en zeer ervaren en alle afspraken worden nageleefd.
Waar ik gekocht heb, was trouwens het enige bedrijf die mij heel veel details kon aangeven waar alle andere vertegenwoordigers totaal niets van wisten of geen antwoord op konden geven.

Grtn,

Louis

Ik heb 4.75/Wp betaald voor 28 panelen van 230 Wp, ik heb toen gehoord en niet alleen bij Solargy dat de Wp-prijs afhangt van het aantal gekochte panelen wat ook logisch is vind ik. Bij mij was beloofd binnen de zesweken voor de plaatsing en die termijn is niet overschreden. Vandaag was de opbrengst 12.77 kWh.

Bij ons is de prijs 5euro/wp incl btw voor 30panelen atersa 230wp.
incl.omvormer(s),groenstroomteller,keuring
groeten

Naar ik vernomen heb, zou de netbeheerder gratis een dubbele dag-nacht meter moeten veranderen naar 1 enkele teller, wat mij vaak bij opbrengsten vanaf 3kWp aan te raden blijkt. Heeft hier iemand ervaring mee.

A propos Louis, die diehl platinum omvormers die jij hebt, hoor je die werken of is het zoals bepaalde verkopers beweren dat er enkel een gezoem is vanzodra de noodventilator begint te draaien?

De Diehls zoemen altijd een beetje, bij meer zon , meer gezoem...
Greetz

Bij mij zoemt die inderdaad een klein beetje. Maar dat stoort mij totaal niet want Diehl heeft een heel goed koelingssysteem waardoor bij hogere temperaturen de omvormer toch nog heel goed werkt. Andere omvormers krijgen last van derating en uitval etc... Heb ik totaal geen last van. En de 20 jaar garantieverlenging heeft me helemaal overtuigd.

Gr. Louis

Betreft de performantie : bij vol zon voelt de omvormer bij mij hooguit lauw aan (de uitgaande lucht bovenaan de immense koelvinnen).

En nog leuk aan de Diehl is dat je met een seriele kabel en een gratis stukje software makkelijk logs kan nemen, Op dagbasis of op periode-basis
(de Diehl heeft zelfs een interne log van +/-20 jaar)

Iemand van de netbeheerder heeft mij aangeraden om die dubbele teller zo snel mogelijk te laten veranderen naar een dagteller, die nachtteller wordt dan gedeactiveerd en dit voor 63 euro.

Nicolas,

Hangt van je verbruik af hé.
Als je meer dagverbruik hebt dan nacht zou ik het niet.
Als meer nachtverbruik hebt, zou ik ook zeker omschakelen naar enkeltarief.

Naar ik vernomen heb, zou de netbeheerder gratis een dubbele dag-nacht meter moeten veranderen naar 1 enkele teller, wat mij vaak bij opbrengsten vanaf 3kWp aan te raden blijkt. Heeft hier iemand ervaring mee?

waarom zou je de nachtstroomteller met goedkope energie veranderen

bereken je installatie beter op het jaarlijks dagverbruik +30% om het weekend mee te berekenen want uw paneeltje brengen ook op in de weekends met goedkope stroom

stef

Ik heb sinds oktober 2008 1860wp atersa van altech met een totaal verbruik van 5000 kw (fifty-fifty dag).
Ga nu 1860wp atersa bijleggen.
De opbrengst in januari was 55wp of 3%, waar mijn broer in Melsele een opbrengst haalde van 6% tegenover de geïnstalleerde wp.
Heeft iemand zijn opbrengst per maand bijgehouden en vergeleken met de totale installatie ?
Moet ik de dubbele meter laten vranderen ?
Adi

Ik sta op het punt met alttech en atersa in zee te gaan en ben geintrigeerd door het verschil tussen jouw rendement en dat van je broer. Heeft je broer een identieke installatie (ttz, atersa met zelfde vermogen per paneel) en is de ligging tov het zuiden gelijkaardig, ook de helling van het dak?
paul

ik heb juist  22 zonnepanelen laten plaatsen door firma DENDERTECHNICS voor de prijs van 4,2 euro per wp,

panelen merk REC 220wp per paneel, het werk is zeer verzorgt!!!! een aanrader

Beste,

 

Probeer eens gewoon op www.atersa.com en je zal zien dat atersa geen kleintje is evenzo zijn andere spaanse collega www.siliken.com

Groetjes,

L

Let wel op Atersa werkt met 3 verschillende merken van cellen in zelfde panelen deze met Q-cells (Duitse makelij word aanzien als de top?) zijn het duurst.

Aanduiding aan de achterzijde van de cel

 Bekijk een paneel van dichtbij Q-cells = Q in hoek van elke cell Photovoltech = PV in hoek Motech = M in hoek...

Dag Louis,

 

Ben jij tevreden over de Istar Solar Panelen van Masterwork en dan meer bepaald over het rendement?

 

Kan je mij misschien een een mailtje sturen, of je GSM nr doorgeven via mail, zodat ik eens kan praten met je over je installatie?

 

johan.geebelen@telenet.be

 

Bedankt,

 

Johan

Beste,

Kan ik je zonnepanelen eens bekijken? Wil ook REC panelen plaatsen van Dendertechnics. Ben je tevreden?

mijn mailadres is david.berlare@telenet.be

Groeten

David

Geachte,

ik ben zinnens zonnepanelen te plaatsen.

ik heb een offerte ontvangen voor 28 Atersa panelen 230 WP en 2 omvormers SMA; totaal bedrag leveren,plaatsen, keuring en BTW = 29.350 €.

deze offerte stemt blijkbaar overeen met uw installatie.

ik heb 2 vraagjes : bent u tevreden na ca. 1 jaar qua opbrengst en denkt u dat ik een correcte prijsofferte heb gekregen?

hoeveel omvormers zijn er bij u geplaatst?

dank bij voorbaat,

Geert

Hallo,

Heb je de panelen van atersa laten plaatsen? Door solargy?Hoe is de opbrengst?

Ben je tevreden van de servies en de panelen? Wij twijfelen nog tss sanyo en atersa.

Kan ons iemand goede raad geven?