snelle verkalking condensatieketel combi

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Twee installateurs raden de combi-condensatiewandketel af, als je voor het warm water enkel leidingwater (stadswater) kunt gebruiken.

De doorstroming van het water in deze toestellen is in sommige steden al na 2 jaar stuk door kalkaanslag!

De warmtewisselaar voor het doorstromende water is nauw (om het water vlugger te kunnen opwarmen met een minimum aan energie) en het kalk uit het leidingwater blijft er heel gemakkelijk aan kleven. Het kapotte stuk kost al vlug 200 euro. Ze deden beiden al enkele herstellingen. Het kan dus geen toevl zijn. Het merk van het toestel zou er weinig invloed op hebben. Een ontkalker is in nsommige steden dan zeker gewenst, maar dit zou dan 1000 euro kosten.

Als je voor het warm water regen- of kalkarm putwater gebruikt dan kan het wel geen kwaad. Maar om hygiënische redenen wil ik geen regenwater gebruiken om te douchen of om af te wassen.

Op dit forum vind ik hierover niks. Vreemd. Heeft iemand dergelijke breuk al gehad?

Reacties

Als er zoveel kalk in het water zit dat je de ketel al na twee jaar moet vervangen, dan zou ik eerder aan de aanschaf van een goede waterontharder gaan denken.

Deze mogen dan niet heel goedkoop zijn maar heeft zijn geld al snel terugverdiend als die reparaties zo duur zijn.

Ik heb zelf al jaren een ontharder, gebruik hem ook voor het water in mijn boiler en CV en dit bevalt prima. Al is de mijne al dermate oud dat hij bijna aan vervanging toe is, volgend jaar wil ik een Aquacell waterontharder, hier heb ik erg goede verhalen over gehoord van mensen uit mijn omgeving.

Als ik je verhaal zo hoor Luc, zou ik hier ook maar eens over nadenken. www.aquacell-waterontharder.nl voor het merk dat ik bedoel.

wij hebben dit jammergenoeg reeds aan den lijve ondervonden (na vier jaar), volledig dichtgeslibt door kalk. We gaan nu een waterontharder installeren.
KAtrien

Ik koos uiteindelijk voor een gascondensatieketel die enkel de huisverwarming bedient. Doordat die ketel minder zal worden belast, hoop ik de levensduur ervan te verlengen.

Mijn sanitair water warm ik verder op met een elektrische boiler. Dit is goedkoop in aanschaf en simpel genoeg om zelf te doen. De elektriciteit is trouwens gratis sedert ik PV-panelen plaatste.

In een waterontharder heb ik niet zoveel vertrouwen doordat Test-Aankoop de meeste systemen als nutteloos beschouwde. De kalk beschermt ons leidingwater tegen corrosie en metalen deeltjes (o.a. giftig lood van oude leidingen).