brander slaat aan en af

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Mijn doorstroom gasbrander (verwarming + warm water) slaat constant aan en af. Hij brandt gedurende 5 à 10 seconden en slaat dan af, ongeveer een minuut later herhaalt zich dit, de hele dag en nacht door. Het duurt dan ook omzeggens de hele dag om de kamertemperatuur een paar graden te laten stijgen. Warm water krijgen is geen probleem. Wat is hier het probleem ?

Reacties

waarschijnlijk is dit de oorzaak van een slechte gastoevoer, of huisbrandolie toevoer (te zien op wat je verwarmt).
als dit huisbrandolie is, dan zou het kunnen dat de mazout niet meer zo visceus is door de vrieskoude. dwz dat de doorstroming van de mazouttank naar de brander minder goed verloopt, zo ziet de brander maar af en toe wat brandstof passeren en slaagt deze op en af.
bij aardgas kan dit te wijten zijn aan een lekje tussen de meter en den brander. trekken van valse lucht gemengd met gas is niet bevorderend voor de verbranding, brander slaat dus op en af. maar het zou best kunnen dat het nog iets anders is. kijk al es of je meter in dit geval wel draait bij op- en afstaande brander.

groeten, jeroen

Circulatiepomp defect?
Temperatuur loopt te hoog op in de ketel en deze gaat in veiligheid.
Bij het verwarmen van sanitair water wordt de warmte wel afgevoerd.

Is er een driewegventiel dat kuren heeft en de doorstroom van het wwater kan blokkeren?

Succes!

jeroen

als er iets met gas of olietoevoer mis is, zou yves hetzelfde probleem met het warm water moeten hebben, en dat is blijkbaar niet zo.
ik denk eerder aan een hydraulisch probleem, zoals dirk al aangaf bv een driewegklep die blijft hangen.
kapotte circulator denk ik niet, want die dient meestal ook om het warm water te maken.

of verstopping in de leidingen kan ook

@ Yves
Ik heb dit ook maar niet altijd.
Het is ook een doorstromer.
Ik heb me ook al rot gezocht en nog steeds niet gevonden.

De installateur wou niet meer komen, dus een nieuwe gezocht.

Hier zijn er soms 2 verschillende oorzaken: kamerthermostaat die contstant aan en af klikt (je hoort dat zeer goed) en ketel die aan en op slaat zonder dat de gevraagde temp al bereikt is (en de thermostaat dus niet afslaat).

Volgens hem zijn er verschillende mogelijke fouten. Slechte kamerthermostaat (het is eentje on/off, geen openTherm).
+ bedrading van die thermostaat naar ketel is volgens hem veel te dun zodat er miscommunicatie optreedt.

Wat de ketel betreft komt het bedrijf binnenkort langs voor onderhoud. Ik heb mijn lijstje al klaar met vragen en opmerkingen en ben benieuwd wat deze gaan zeggen.

(volgens mij is de ketel niet echt goed afgesteld of is er misschien iets kapot maar krijg geen enkele foutmelding, en pendelt hij omdat misschien iets mis is met het retour water)

Hier is het ook zo dat soms wanneer de ketel aanslaat dit met een héél diep geluid is (precies een ontploffing) dus echt juist is dit niet.

Binnenkort hoop ik hier dus meer te schrijven....

Ik had ook een probleem, maar dan enkel met warm water (verwarming is met gaskachels). Als ik een douche nam sloeg de brander na drie minuten af. Loodgieter vond niets. Toen maar iemand van de firma zelf laten komen, en het bleek gewoon een slecht contact te zijn, vijf minuutjes werk (wel € 90 moeten betalen, forfait).

Op de ketel staat ook een thermostaat die de temperatuur meet van het water in de radiatoren.
Als de kamerthermostaat 's nachts aanspringt ,dan zal de ketel warmen tot de maximum temperatuur van het water bereikt is.
Maar in de kamer is de temperatuur nog niet bereikt door de innertie van het systeem.

Gevolg temperatuur ketel daalt weer,om dan weer aan te slaan tot die watertemperatuur weer bereikt is...dan weer af,dan weer op...

Dit herhaalt zich meermaals,tot de kamertemperatuur bereikt is.
Misschien is er een te groot verschil tussen dag en nachttemperatuur?