schoorsteen voor houtkachel

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,

Ik wil graag een houtkachel plaatsen 10 kw.
Ik heb een bestaande gemetselde schoorsteen zonderv pijp
als ik hier een pijp in wil hebben welke type/model kan ik het beste gebruiken aangezien ik hoor dat een geisoleerde en een flexibele pijp vaak problemen geeft.
Mijn schoorsteen heeft een rechte doorgang.
Als er een pijp in komt moet deze dan rondom worden opgevuld met isolatie of iets dergelijks.

Ik zie graag reacties aangezien ik hier weinig vanaf weet.
alvast bedankt.
gr.uit oost nederland

Reacties

hallo,

ik heb dit opgelost door een enkelwandige, niet-flexibele inox buis te steken en dan de ruimte tussen de buis en de stenen van de schouw op te vullen met vermiculietkorrels (verkrijgbaar bij veel kachelhandelaren).

Als je veel ruimte hebt in je schouw, is de elegantste oplossing om er een geïsoleerde inox buis door te steken. Let wel: kostprijs tussen de 80 en 150 euro per meter.

Ook echt wel goed nakijken met een spiegeltje of iets dergelijks of je schouw mooi recht tot boven is. De mijne maakte onderaan een flauwe bocht die er bijna voor zorgde dat mijn inox buis vast kwam te zitten zonder dat ik deze kon aansluiten op de kachel. Met wat geweld is het dan toch gelukt om die erdoor te krijgen... kan je verzekeren, spannende momenten...

veel succes!

groeten
Wouter

Geen flexibele buizen gebruiken.

Als je schoorsteen een rechte doorgang heeft lijkt me een geïsoleerde inox buis de beste oplossing maar ook de duurste.