Thermo-actieve isolatie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Volgens reclame van de brico komt dit overeen (2,5cm) met 20 cm minerale wol leggen.

http://www.brico.be/wabs/nl/catalogus/p485198/thermoactieve-isolatie.do

Iemand hier ervaring mee? Zou goed uitkomen omdat ik weinig plaats heb. Ik zou het wel op de ongebruikte zoldervloer leggen.

Reacties

Puur bedrog.

Welke R-waarde heeft dit product en is het te versnijden in breedte en lengte ( enkel bij R-waarde 3.00 is er financiele tussenkomst van de staat en of gemeente )

Werkt enkel bij grote temperatuurverschillen aangezien het een IR reflector is, zoals radiatorfolie. Ik denk dat dit redelijk resultaat geeft om opwarming van de zolder tegen te gaan in de zomer, als je dak misschien wel 80 °C wordt.

Na vacuum isoleert ingesloten lucht het beste, in wat voor product dan ook. Geloof dus maar niet dat dit werkt.
Er is onderzoek naar gedaan: http://www.mi.nl/nieuws/nieuws_R5.htm

"Na vacuum isoleert ingesloten lucht het beste"

En waar situeer jij dan Xenon, Krypton en Argon?

Deze gassen worden al gebruikt, denk maar aan HR++ glas en beter, en er zijn ook heel wat PUR schuimen gemaakt met CO2 ipv lucht (CO2 isoleert ook beter dan lucht).

Deze 'folie' isolatie is inderdaad een groot bedrog. Er bestaan geen 'vergelijkbare' testen, of onafhankelijke labo testen (volgens de fabrikanten omdat de labo testen niet gericht zijn om hun 'werking' van het materiaal te conctroleren, nl. reflectie). Zodoende heeft het product geen officiële isolatiewaarde en kan je er (terecht) geen subsidies voor krijgen als 'dakisolatie' of wat dan ook.
Thans kunnen deze fabrikanten (want het zijn er verschillende) klanten/eigenaars, aannemers en winkels blijven overhalen om hun 'goedje' te promoten en te (blijven) verlappen. De verschillende aanklachten & waarschuwingen van oa Test Aankoop, WTCB, het niet subsisidiëren etc. stopt hun kennelijk niet ...

Of hoe grote winstmarges en grote beloftes (hebben we dat ook niet gehoord bij de banken?) velen op de boot doet springen!

Elke aannemer, plaatser, winkel, verkoper ... die zichzelf wat serieus neemt en de boel wat kritisch bekijkt (niet alleen financiëel) moet toch zelf tot een gegronde conclusie komen.

Bert,

Heel interessant. Waar vindt je informatie over CO2 en isolatie? Overigens heb ik weleens gehoord dat deze gassen na verloop van tijd vervluchtigen/ontsnappen uit het dubbelglas? Weet jij daar meer van?

http://en.wikipedia.org/wiki/Polyurethane

Geen idee hoe snel edelgassen migreren uit dubbel glas. Heb al waarden opgevangen van 1 tot een paar % per jaar.

heb ook horen zeggen dat krypton sneller vervliegt dan argon.
Iemand die daar bewijzen/studies van heeft?

Ik veronderstel dat (van de edelgassen) Helium het snelst zal vervliegen en Radon het traagst (met Ununoctium houden we geen rekening). Hoe lichter hoe sneller het vervliegt.

Als je dus kan kiezen tussen dubbel glas met Argon in of met Xenon: kies dan Xenon want dat vervliegt trager.

Of isoleert Argon beter dan Xenon?

Ik begrijp ook niet hoe Brico hier dan nog durft voor te adverteren!

Alleszins bedankt voor de verwittiging! Eigenlijk logisch dat er een reukje aan is als je het bekijkt en leest. Daarmee mijn vraag hier ook.

Mensen worden tegenwoordig toch echt overal in het zak gezet. Het is erg geworden voor goedgelovige mensen die zich van niks iets aantrekken.

tabel van mendeljev rechterkolom.

hoe groter het atoomgetal hoe minder snel dat het vervliegt.
Of kijk je niet beter naar iets met dezelfde densiteit als lucht zoals Kr.

Xenon glas zou inderdaad de max zijn, alleen niet te betalen denk ik. Krypton kost al meer dan 10 €/l, xenon is nog 10 keer duurder. Dubbel glas 4-10-4 met xenon kost dus al minstens 1000 €/m2 meer dan gewoon HR dubbel glas zonder gasvulling!

Ivm ontsnappen van edelgassen uit isolatieglas, zou ik ook denken dat hoe groter het atoom, hoe moeilijker het is om weg te diffunderen. Dus xenon < krypton < argon. Verschil is wel, dat doordat de optimale spouwbreedte voor krypton kleiner is dan voor argon of lucht (10 vs 15 mm), dat indien de krypton vervliegt de isolatiewaarde sterker zakt dan bij argon.

over het odnerwerp toch nog het volgende: onze architrct wist te vertellen dat bij materiaalsveranderings je een extra isolerend effect krijgt.
Die folies zouden hierop in spelen namelijk het gaat om vele heel dunne laagjes van verschillende materialen over elkaar.

Materiaalsverandering zal hier maar een heel beperkt effect op hebben.

Als het werkelijk zo is dat 2,5 cm laagjes evengoed kan isoleren als 20 cm minerale wol waarom steken ze dan nog 40cm isolatie in de muren van passiefhuizen?

Mocht dat zo zijn krijgt de uitvinder de nobelprijs.

Puur bedrog.