verduuzaming voor oregon pine

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

ik zit met een vraag ik ben op zoek naar een midel voor oregon pine te verduurzamen of tegen brant tegen te houden ik zou daar eigelijk wat produchte de naam van willen weten mja ik heb al overal gehoort en nergens hebben ze dat ok kenne ze dat ? groete kevin

Reacties

Kevin

massief hout is op zich vrij goed brandwerend

volgens mij is het voor binnengebruik, dak, niet nodig om oregon te behandelen tegen "beestjes"

Stefan

Akkoord met Stefan dat massief hout een vrij goede brandweerstand heeft.
Houten trapconstructies worden wel eens met brandvertragende of vlamremmende producten behandeld maar voor een heel dak wordt dit een kostelijke aangelegenheid.

Vroeger werdt Oregon in Canada behandeld met vuiligheid als arsenicumzouten en nog andere smeerlapperij (sorry) zoals fluorzouten en consoorten.
Vandaar dat Oregon het min of meer valse immago had bekomen niet of nooit door insecten aangetast te worden.

Oregon heeft ontegensprekelijk een grotere weerstand tegen insecten dan mindere kwalitatieve witte houtsoorten.
Gezien de strenge EU-normen wat betreft de kwaliteit van dakwerken (bepaalde normen omschrijven 'levenslange' garantie) zullen de meeste houthandels en dakwerkers toch aanraden om gedrenkte Oregon te gebruiken.