Saey Pelletkachels

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo iedereen,

Heeft er iemand ervaring met de nieuwe Saey pelletkachels?
Blijkbaar zouden deze een hoger rendement hebben dan MCZ.

Groetjes

Reacties

Chris,

De ventilator maakt geluid, maar het aantal DB is afhankelijk per merk.

Ik verwarm ongeveer 160m³ en ik kan de temperatuur gevoelig verhogen op ongeveer een 20 minuten tijd.

Daarvoor zet ik de ventilator op de hoogste stand.

Als de gewense temp bereikt is, dan verminden ik de snelheid van de ventilator en dus ook het aantal DB.

Mvg,

steven

Annick,

Waar heb je die combikachel gekocht?

Mvg,

Steven

beste

ik verwarm nu al meer als een jaar met een saey kali en daar verwarm ik tot 80m² mee waaronder voor de moment nog 2 oude raampjes instaan met enkel glas maar heb geen problemen met de kachel. alleen de aankoop van pellets is wel even zoeken! ik woon te westerlo zijn der misschien nog mensen uit de kempen die een goed adresje weten om pellets aan te kopen?

jan m

Jan,

Kijk eens op www.pellets.forummotion.com

daar zal je tussen de 90 verschillende pelletverkooppunten wel iets vinden. De onderverdeling is gemaakt per provincie.

Mvg,

steven

Mijn Kali stopt regelmatig met branden na het cleanen. De pellets blijven in het korfje vallen, wanneer het overvol is krijg ik de melding: "no more pellets"!
Op aanraden van verkoper hebben we de gloeistaaf vervangen maar dit blijkt niet het probleem te zijn.
Heeft er nog iemand dit probleem gehad?
Kent er iemand de oorzaak en hoe kunnen we dit oplossen?

mvg. Danny

Danny,

In de handleiding van de Kali, staat er iets over vermeld.

Mogelijke oorzaken:

De warmtesensor is kapot en daarom schakelt de kachel zichzelf uit.
De leiding van de warmtesensor is kapot.
Het verbrandingsgas haalt de minimum temp niet.
De aansturing is defect.

Kan je hier mee verder?

Je kan de handleiding van de Kali via www.pellets.forummotion.com verkrijgen. Dat is een forum van pelletgebruikers voor pelletgebruikers.

Mvg,

Steven

Steven,
Bedankt voor de moeite maar het helpt me niet echt vooruit.
De handleiding heb ik ook maar daar staat niet echt iets in over mijn probleem.
De kachel geeft infeite al een verkeerde foutcode door.
"No more pellets" en het potje loopt over!

Ik heb ondertussen al contact opgenomen met Saey en die gaan volgende maand komen kijken. Het lijkt hen ook iets raar.

In ieder geval zal ik het na diagnose en herstelling op het forum plaatsen, het kan misschien voor iemand anders van pas komen.

Grtjs. Danny

Bestaat er een pellet kachel waarvan je de ventilatoren volledig kunt uitschakelen of moeten deze altijd werken ?
mvrgr
gabriel

Weet iemand of je de pelletcontroller van Saey ook op de Rika Rio kunt plaatsen?

Hebben de spekstenen van de Rika Rio veel effect, want het zijn er niet zo veel?

Groeten Tim

de mensen die beweren dat de speksteen op de pelletkachels 10 uur en langer hun warmte afgeven zijn naar mijn idee leugenaars! als je de kachel uitschakeld blijft deze nog een uur redelijk warm maar veel langer ook niet echt.wij bezitten een rika rio en zijn er niet tevreden over veel problemen ,maar wel komen ze hun garantie voorwaarden goed na (gelukkig maar ) verder gebruiken we voor de laatste keer plospan pellets! die hollanders draaien al hun afval in hun pellets plastik verfrestanten in alle kleuren stukjes blik ,nagels,zand noem maar op dit is echt schandalig .bio energy?

Verfresten, nagels en blik, waar heb je het over? Heb je hen daar al mee geconfronteerd dan?

William,

beweren dat 123kg speksteen die rond jouw kachel hangt gedurende 10u warmte gaat afgeven na uitschakeling is inderdaad liegen. Als we het hebben over 500 à 1000 kg speksteen dan is dit wel het geval. Als we naar 3 ton en meer gaan dan gaat de warmteafgifte zo'n 24 à 36u door en nog langer ook. De kostprijs is uiteraard navenant...

groeten
Wouter

eric,

wat ik zeg over de plospan pellets is wel echt zo heb de bewijzen hier bij mij liggen als je het niet gelooft.echt schandalig! ik ga eens een mail sturen naar de fabrikant maar ik verwacht er niet veel van eerlijk gezegt.

Ik heb een Rika Rio speksteen en als ik ze s'nachts uitschakel om 01h00 dan blijft mijn speksteen toch nog 3 uren warmte afgeven en de kachel ook , voor de rest zeer tevreden.

Danny
Ook wij hebben een Saey Neema die eigenlijk een Rika is. We zijn daar niet tevreden over omdat de kachel regelmatig niet ontsteekt. Saey is al de ondertemperatuur thermostaat komen vervangen en de software voor de sturing. Geen oplossing. Het ergst vanal vind ik de service van Saey. Na verschillende mails gaan ze eens komen. Ja ...... een maand later. Ook de pellet controller is een speelgoed doosje, ondanks hij zeer duur is (zoals de kachel). De temperatuur kan maar geregeld worden per 2 graden. Het is altijd te koud of te warm. (als de kachel het niet vertikt van aan te slaan ). Ik ben blij dat ik verleden jaar mijn elektrische verwarming niet heb verwijderd want anders zat ik nu regelmatig in de kou. Voor mij géén pelletkachel meer. Wat ik nog kwijt wil : de installateur is een professioneel en heeft de installatie perfekt uitgevoerd.
Gerard

Indien er iemand een zeer specifieke vraag zou hebben, mag die persoon mij steeds contacteren op onze pelletkachel website. Wij zitten namelijk al jaren in het vak en plaatsen gemiddeld 5 pelletkachels per dag. Ik zal mijn best doen om niet commercieel uit de hoek te komen. Echter, technische vragen zal ik met plezier beantwoorden! Groetjes, Mark.