Kachel met houtvergassing

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Gegroet,
Bestaan er kachels (geen ketels) die werken volgens het principe van de houtvergassing? Eventueel te integreren in de CV-installatie.
Types als de DDG of andere gewone kachels met watermantel komen niet in aanmerking.
Dank.
Mie Toe

Reacties

Ik heb de wallnoefer vorig jaar op een beurs gezien in Duitsland.

Ziet er veelbelovend uit, en ik overweeg er eentje aan te schaffen.

Ben me ondertussen nog verder aan t informeren.

Minpunt is wel de lange levertermijn van een klein jaar. (misschien ondertussen van de baan ?)

Dirk

Dirk, ziet er inderdaad goed uit, maar het toestel vraagt een aanzienlijke en frequente inspanning aan onderhoud(kuisen).
Mon

Hoi Dirk en Mon,

Walltherm stond ook op mijn verlanglijstje.
Al bij al denk ik dat het toch beter is om een houtvergasser niet in de living te plaatsen, dit geeft veel stof en vuiligheid.(parketvloer in mijn living)
Ik ga een houtvergasser in mijn kelder plaatsen en een heel kleine houtkachel in de living. De houtkachel zal alleen dienen voor de gezelligheid èn zichtbare vlammen.deze gaat ook alleen in putje winter branden.
Aan die walltherm hangt tevens ook een behoorlijk prijskaartje dacht ik.

Mvg

Bart M

Hoi allen,

 

Ik ben momenteel ook aan het twijfelen tussen de bestaande finovens met waterzijdige energieafgifte (zoals de Juhanna of Anna van Linnatuli) en de houtvergasserkachels op CV (zoals de Walltherm of Powall) .  De Prefin van TIgchelkachels wordt niet meer gemaakt hoorden we.    Heeft er iemand ervaring met de Linnatuli of Walltherm modellen aub, een Powall die functioneerde in de praktijk ben ik reeds een gaan bekijken.

Ik ben zowel op zoek naar de voor en nadelen van de verschillende modellen.  De investering is te fors om een foute keuze te maken.

 

Groeten,

Jeroen