doorstromer

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Ik heb onlangs een doorstromer laten plaatsen. Veel problemen met een nemen van een bad. Geeft even warm (lauw) water en dan weer koud en dan weer lauw. M.a.w. ik kan momenteel geen heet bad nemen.

Komt dit door de kalk, of is er iets anders aan de hand.

Kan er iemand mij meer uitleg geven.

Reacties

Heb je een thermostatische kraan op je bad staan, m.a.w. één knop om de temperatuur te regelen en één knop om het water te laten stromen? Indien wel, kan dit de oorzaak zijn van je probleem.

Heb je ook al eens geprobeerd om de thermostatische kraan op de hoogste temp te zetten, of enkel de warme kraan open te zetten?

mvg,

Toon

Onze doorstromer werkt perfect.

Kijk eens tot welk minimum debiet de doorstromer kan werken. Die van ons gaat tot 1,5 l/min wat heel laag is. Je kan deze ook tot op de graad instellen.

Water boven de 45°C kan pijnlijk zijn.

In ons vorig huis hebben we ook een doorstromer gehad. Zeer zuinig, maar mijn vrouw was niet zeer tevreden omdat ze in de keuken telkens opnieuw te lang moest wachten op warm water. De regeling is van belang: op maximum vermogen maar niet op maximum debiet. Voor een bad moet men wel op tijd eraan beginnen om het vol (of liever 1/3 vol) te laten lopen.

hoi,

ook ik heb wat problemen met mijn doorstromer. Werd tijdje geleden geplaatst in de badkamer voor voorziening warm water voor douche en/of bad. Het water wordt na enkele seconden warm (heet) maar het lukt me niet om het water op de juiste temperatuur te krijgen om een douche te nemen. Als hij aanslaat blijft hij het water verwarmen het veel te heet wordt en wanneer je de temperatuur met de kraan probeert te regelen wordt het water weer ijskoud.
Hij staat volgens de gebruiksaanwijzing in de juiste stand om 'comfortabel' een douche kunnen te nemen.

Weet iemand raad?

Carmen,

Als het een ouder type is, regel dan meer waterdebiet in en minder gastoevoer.
De huidige generatie doet het allemaal automatisch.
Let wel het minimum debiet, Bij Vaillant is dit 1,5 l/min, andere merken hebben dit op 3 l/min. Als je daar onder gaat valt de verwarming van het water af.

Maarten

ik meen begrepen te hebben dat er 2 types thermostaatkranen zijn.
Je hebt voor een doorstromer er eentje nodig die start met warm water en koud kan toevoegen.

Voor een boiler is het het omgekeerde

ik meen begrepen te hebben dat er 2 types thermostaatkranen zijn.
Je hebt voor een doorstromer er eentje nodig die start met warm water en koud kan toevoegen.

Voor een boiler is het het omgekeerde

bedankt voor de reacties, zal alles nog eens goed moeten nakijken. Vandaag lieten ze me weten van de technische dienst dat een thermostatische kraan geen goed idee is bij het gebruik van een doorstromer. Probleem doet zich echter ook voor bij een gewone kraan.

Bedankt voor alle tips, ga alles nog eens goed nakijken!

Ik heb een thermostatische doucekraan na mijn doorstromer (in een Buderus combi CV ketel). Belangrijk is wel om een degelijke kraan te nemen, eerst had ik een hans-grohe en die oscilleerde inderdaad, gelukkig heb ik ze kunnen omwisselen voor een echte grohe, en dat gaat perfect...