spaarlamp met sensor

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Ik heb een spaarlamp met sensor gekocht. Ectron economy. 11 watt. Maar als ik hem aan zet gaat hij steeds aan en uit terwijl het al heel donker is. Weet iemand hoe dit kan?

Reacties

wat voor sensor? Bewegingssensor?

donker/licht sensor

Tia,

Wij hadden ook zo’n spaarlamp voor buiten.
Die ging ook steeds enkele keren uit en aan.
Vervolgens bleef ze een twintigtal seconden uit, om vervolgens aan te gaan en te blijven als het donker was buiten.
Als het licht werd ging ze ook automatisch uit.

Ik hoop dat ik je wat heb kunnen helpen.

Deze dure lamp van Philips “ automatische energy saver met min. 6000 branduren hield het na 2000 branduren al voor beken.
Nu besparen we maximaal, we doen het licht buiten niet meer aan.
Het geeft wel niet meer een veilig gevoel als je thuis komt ‘s avonds, maar daar kunnen we me verder leven.

En als je dan als bewuste klant probeert te reclameren bij de fabrikant, dat je lamp maar 1/3 van de branduren meegaat, dat kan je dit zelfs niet.
Op hun site kennen dit type lamp eens, da’s straf hé.
Zo kan ik ook garantie geven.

Groeten,

Lucien

Hi Tia,

Heb je het probleem ooit kunnen verhelpen? Ben erg benieuwd: ik heb nl. onlangs ook zo'n lamp (ectron economy 11w) gekocht en die vertoont dezelfde symptomen als door jou beschreven; ik heb nu een knipperlicht bij de voordeur...

groet, Saskia

Vroeger op kot hebben we ook nog dergelijke problemen gehad met een spaarlamp met ingebouwde sensor.
Uiteindelijk hebben we de sensor met zwart plaklint (meerdere lagen nodig) afgeplakt, en verder als gewone lamp (met schakelaar) gebruikt, dat werkte wel.

Ik zou toch teruggaan naar de verkoper/fabrikant, als je iets koopt, moet dat werken. punt.

w

Heb inmiddels verschillende merken geprobeerd en allen werken niet. Philips levert al maanden dit type lamp niet (toch een probleeem?).

De lamp gekocht bij Handyman gaat aan uit aan en blijft aan of het nu licht of donker is.
De lamp bij Blokker is een knipperlicht.
De lamp geleverd door de Hema gaat aan uit en weer aan en blijft aan.

Ik heb alle lampen de volgende dag weer terug gebracht en kreeg mijn geld zonder problemen terug.

Succes met dit type lamp.

het licht voortgebracht door de lamp zelf wordt via weerkaatsing in de armatuur of andere lichte oppervlakten door de sensor terug opgenomen. Het zelfde effect heb je wanneer een afzonderlijke sensor te dicht bij de lichtbundel van de gestuurde lichtbron wordt geplaatst.
De lampen werken wel, maar zijn blijkbaar niet altijd op een efficiente manier te plaatsen.
JB

Heeft inderdaad waarschijnlijk te maken met de weerkaatsing van het eigen licht.
Ik heb de lamp in de badkamer in een witte bol plafonaire geplaatst. Resultaat: knipperlicht. Na verwijderen van de witte bol werkt de lamp prima.
hc.

"Het geeft wel niet meer een veilig gevoel als je thuis komt ‘s avonds, maar
daar kunnen we me verder leven."

hoe bedoel jé?
dat de inbrekers geen licht meer hebben om hun werk te kunnen uitoefenen.
binnen kort gaan ze waarschijnlijk staken met als eis dat de regering tussen
moet komen in de kosten van baterijen omdat niet iedereen een lichtje buiten
heeft hangen.
als je veiligheidsgevoel afhangt van een (spaar)lamp dan is het erg gesteld

Jan

Kunt eens proberen met een verdonkerfolie over de sensor te kleven , bestaat in alle tinten en heeft bij mij ook geholpen !

Was wel niet op een spaarlamp met sensor !

ik heb ook zo een knipper lamp van ectron bij de blokker vandaan wat kan ik er aan doen zo dat hij wel werkt?

Ja.... een ectron 15 WATT MET SENSOR GAAT AAN EN EVEN LATER WEER UIT. KREEG GELIJK EEN TEGOEDBON OF GELDTERUG BIJ DE BLOKKER IN SLIKKERVEER EN DAT IS EEN GOEDE SERVICE.

MAAR GAAT STRAKS DE NIEUWE LAMP WEL WERKEN,OF HEEFT HET EEN ANDERE OORZAAK.IK HAD EEN ANDERE LAMP IN EEN ANDER ARMATUUR GEMONTEERD DIE WELISWAAR ENKELEMALEN KNIPPERT MAAR SNACHTS BRANDT EN OVERDAG UIT IS.

Waarom neem je niet gewoon een spaalamp die jue gewoon betsuurd met een goedkope timer?? Laat je die op bepaalde uren branden en op bepaalde uren zet je die uit...

Is idd de weerkaatsing van de lamp zelf in bijv. armatuur, raam, witte deur. Ik had hetzelfde probleem met een spaarlamp van Calex. Gewoon wat zwarte verf (stift) over een van de beide sensoren (welke bij mij naar het raam van de schuur gericht stond) en het probleem was opgelost.

In november 2007 een ectron spaarlamp gekocht.met sensor
Na plm 3oo branduren was het
over.
Toch maar weer een nieuwe gekocht.Ben benieuwd.

Nu al de derde Ectron sensorlamp(driemaal is scheepsrecht) in gebruik. Ik heb ook dezelfde klachten; knipperen en na een paar weken begeeft de lamp het; Blokker geeft overigens telkens een nieuwe. Ik ben nu dit forum tegengekomen en heb n.a.v. opmerkingen over lichtweerkaatsing de lamp anders geplaatst en de fitting een stuk verdraaid. Het ziet er nu naar uit dat het probleem is opgelost.
Ter info: de sensor was eerst naar de reflector gericht en is nu naar de buitenkant van het armatuur gericht.

heb sinds enkele jaren een SYLVANIA lamp (Mini-Lynx Automatic) in gebruik met sensor, werkt perfekt: je kan deze in de handel kopen in 2 verschillende wattages, 11w en 15w

zeiken over een paar euro per jaar tjonge jonge jonge jonge.

kep een ectron sensor: ding werkt perfect...... dat knipperen is normaal in het begin, hij calibreert zichzelf.... geen problemen hier, paar euro bij blokker, zelfde lamp met ander merkje 80 euro bij andere zaken.

ding blijft maar knipperen.. klotezooi.

Als je zo'n lamp wil gebruiken moet je er zeker voor zorgen dat de sensor naar 'buiten' kijkt en zo weinig mogelijk licht van de lamp zelf ontvangt. Eventueel met een zwart buisje let licht van de lamp afschermen van de sensor. De sensor helemaal afplakken is niet echt een oplossing: dan koop je beter een lamp zonder sensor
In feite koop je in elk geval beter een gewone spaarlamp en een aparte sensor: nu gooi je elke keer je de lamp vervangt ook de elektronica van de schemerschakelaar weg. Zonde.
Het is trouwens normaal dat de lamp snel stuk is als de constant aan en uit gaat. De levensduur op de verpakking is geldig als ze permanent aan staat. Bij normaal gebruik (enkele keren per dag aan/uit) ga je weinig verschil merken, maar als knipperlicht gaat de levensduur drastisch achteruit.
Ik heb trouwens nog maar weinig spaarlampen gezien die hun levensduur echt halen. Zeker de goedkope exemplaren hebben nogal wat 'tolerantie'

Wij hadden er voor gekozen de buitenlamp in de voortuin handmatig uit en aan te doen. Pas stond hij nog uit toen iemand langs kwam en die viel in het schemerdonker languit over een bloembak. Dat liep gelukkig goed af. Ik heb nu een spaarlamp (15 watt) met sensor van het merk Osram gekocht bij Gamma. Hij kostte best veel (ik geloof iets van 14 Euro) maar ik kon hem zo in de buitenlantaarn schroeven en hij werkt sindsdien prima. Ik heb niet de knipperproblemen waar ik in dit forum over lees. Wel gaat hij soms overdag aan als het even wat donker wordt (november). Ook vind ik 15 watt wel erg licht. Op ons pleintje kunnen de staatlantaarns wel weg, men heeft aan onze lantaarn al genoeg. Groeten, Michael K

Spaarlamp met licht/donker sensor:

Deze zijn ENKEL en alleen geschikt voor armaturen met doorzichtig pvc of glas niet met matte tinten.

Probleem bij matt of half gesloten armatuur = sensor denkt telke maal dat het terug licht is nadat hij zelf het licht heeft aan gestoken.

Ik heb een open armatuur met zulke lamp en werkt perfect enkel bij lange zomeravonden waarbij de zon heel traag daalt twijfelt de sensor aan zichtzelf

Laat gerust iets weten.
Mvg, Davy.
www.bespaaroplicht.be

Ik heb een spaarlamp met sensor bij de Aldi gekocht en heb deze in mijn buitenlamp gedaan waar continu stroom op staat.

Nu blijft hij overdag ook gewoon branden.

Terwijl hij uit moet zijn.

Het is een spaarlamp met een automatische sehemeringssensor.

Kan u mijn vertellen waarom hij overdag ook gewoon brandt????

Groet Erik.

heb een 5 tal lampen met lichtsensor geinstalleerd drie in de tuin en twee binnen in combinatie met een random timer en alle lampen doen het uitstekend donker + random in de aan stand lapen branden donker en random in de of stand lampen uit, licht en random in de aan stand lampen uit enz De lampen van osram zijn  dus een aanbeveling waard