Comfortzone: wp boiler die ECHT werkt???

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Struinend op het net kwam ik bij de comfortzone ce50 en ce65

Ik heb altijd een beetje minderwaardig gedacht over warmtepompboilers omdat die hoogstens de energie uit de afvoerlucht halen die een wtw unit er met een achtste van de energie ook uit had kunnen halen

Aan de andere kant zijn de ''passiefhuis'' kompakttoestellen relatief duur en hebben een zeer kleine verwarmingscapaciteit. Alleen voor een ECHT pasiefhuis geschikt.

Mijn mening over passiefhuis: de laatste 20% aan isolatie (en kosten) gaat zich energetisch nooit terugverdienen. Van een Rc van 6 naar 8 levert minder energiebesparing op dan het maken en straks recyclen van die isolatie gekost heeft.

Nu deze Comfortzone: die kan de ventilatielucht afkoelen naar -18 graden en heeft daardoor een verwarmingsvermogen van 5 a 6,5 kW; zie bijv

http://www.nativa.biz/katalog/comfortzone65s.pdf

Bij 180 m3/h ventilatie en buitentemp -5 levert ie 5,9 kW minus warmteverlies ventilatielucht (180*0,36*25) - 1,5 kw = 4,4 echte kW verwarming. Opgenomen vermogen is 1,3 kW.

Verder geen centrale luchttoevoerleidingen nodig, geen buitenunit, geen aardwarmtewisselaar, wel vloerverwarming of convectoren.

Wat vinden de heren experts van dit apparaat?

Mvg Arnold

Reacties

Michael

Op basis van jouw wensen (een vuur in woonkamer) is dit een goeie oplossing

Als die wens/eis vervalt zijn er natuurlijk 10tallen andere mogelijkheden.

Maar MET die eis van vuurtje zou ik toch voor pelletkachel gaan op boiletvat en ZONDER groot reservoir dus idd zakjes slepen.

Zonder die eis kan je die vervangen door een (luchtwater) warmtepomp a la altherma, een gasketel, etc.

Ik ben t met je eens dat het niet makkelijk is....

Zelf koos ik voor vergelijkbare warmtelast voor;

10 m2 zonnecollectoren

850L buffervat met ww spiraal

8KW oekofen met 5 m3 silotje

bysrki haard op buffer aangesloten

Moest ik het opnieuw doen??? Ik weet t nog niet

Mooie installatie...

Ik probeer ergens ook rekening te houden met de fasering. Bvb de cv haard in de leefruimte pas later aan te kopen. Dan moet natuurlijk de rest van het systeem nog kunnen werken.

Daarom dacht ik aan zo'n comfortzone maar ik hoor zo'n slechte zaken over warmtepompen.
Op dit moment ligt er geen gas. Nieuwe aansluiting, vaste kosten distributie en teller spelen m.i. in het voordeel van een warmtepomp. De eis van een vuurtje in de leefruimte kan dan de cv-haard zijn, die de slechte COP in de winter kan opkrikken. In mijn hoofd lijkt dat zo'n simpel plaatje, maar in werkelijkheid is het allemaal veel ingewikkelder.

Michael