buitenvoeler

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Kan het zijn dat een buitenvoeler de pomp constant doet draaien beneden een bepaalde buitentemperatuur?

Reacties

dat kan ...heb het met war van junkers is gehad

heeft een buiten voeler wel zin met een nieuwe instalatie waar men kan stoken op 40/45 beste rendement
want daar moet toch niets meer aan geregeld worden,blijft toch een gans jaar daarop gewoon ingesteld

Klopt Paul, tenminste met de standaardinstellingen, ik heb heb die veranderd (hier V-mann) want in mijn LEW ben ik nog niet direct bang voor vorstschade

In principe is de buitenvoeler voor het meten van de buitentemperatuur en door deze te vergelijken met de ingestelde graad en hiervoor de juiste stooktemperatuur in te stellen
Hoe lager de temperatuur hoe hoger de stook temperatuur, dit naar gelang verschillende referenda s ;bufferend vermogen van gebouw lage temperatuur of hoog temperatuur aanvoer temperatuurs
Is hierop waar veel chaffagemannen zondigen en stellen gouw gouw een stooklijn in

Klopt het dat je gasverbruik lager komt te liggen als je met een weersafhankelijke regeling werkt met ruimtecompensatie, mits de instelling van een goede stooklijn?

vooral een juiste stooklijn ,hoe lager de temperatuur van je retourwater hoe meer de ketel kan condenseren dus minder verbruiken daar je meer warmte kan halen uit de rookgassen.De war zal deze voor jou berekenen en optimaliseren.

Die stooklijn en de buitenvoeler werken samen om de juiste keteltemperatuur te kiezen.
INDERDAAD, door met die stooklijn te spelen en ze zo VLAK mogelijk te leggen (zorgt voor een zo laag mogelijke temperatuur van de ketel) ga je kunnen besparen met een condensatieketel.
Indien je in een echte KOUDE temperatuursperiode (zoals NU) zit, kan je altijd nog iets bijsturen indien nodig (als je al weet wat je doet natuurlijk).
Ik doe dit altijd. Stel mijn stooklijk zeer streng, dus laag in waardoor de keteltemp echt LAAG blijft, ook bij lage temperaturen (ik heb de grafiek van de stooklijnen van mijn ketel).
Wanneer mijn gezin begint te klagen dat het toch niet zo warm is als normaal (met deze koude periode bijvoorbeeld), dan weet ik dat ik aan de onderste grens ben gekomen en zet ik het iets hoger. Nadien gaat hij weer terug.

Zo werk ik, maar iedereen doet het naar eigen goeddunken (ohh ja, mijn gezin weet dit niet...).
DUS, die BUITENVOELER heeft wel degelijk zijn DOEL en DOET wel degelijk de ketel zijn kurve volgen.