Dakbedekking veranda

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Goedemiddag,

wij gaan een veranda bouwen op het zuid-westen, dus bijna de hele dag zon.

We weten al dat we zonnewerende dakbedekking moeten nemen, maar nu zitten we met een probleem. De ene verandabouwer zegt dat we het beste zijn pet poycarbonaatplaten en de andere met acrylaatplaten. Sommigen zeggen dat op de een soort zelfs geen garantie is.

Kan iemand ons helpen ?

Dank bij voorbaat

Muriel

Reacties

Heb ook hetzelfde probleem,maar heb nog niets gevonden.Indien u als iets hebt gevonden kan u me dit dan laten weten.Mijn oprechte dank.

Heb ook hetzelfde probleem,maar heb nog niets gevonden.Indien u als iets hebt gevonden kan u me dit dan laten weten.Mijn oprechte dank.

ons verandadak bestaat uit een sandwichpaneel (isolatie tussen 2 alluminium platen) en is dus niet doorzichtig. Daar we nog 2 ramen in de living hebben die niet uitkomen op de veranda, hebben we niet veel verlies van licht. Wij zijn daar heel tevreden over.

Rik

Live monitoring zonnepanelen: http://www.SunForFree.net

Ik heb geopteerd voor acrylaatplaten van 32 mm, U = 1,6 W/m2K, hittewerend. Werkt zeer makkelijk, ik heb zonder enige hulp platen van 4 m lengte gelegd. Acrylaat is schijnbaar ook beter te verzagen dan polycarbonaat en is duurzamer v.w.b. lichttransmissie en stabiliteit. Heeft iemand ervaring met het verschil in krasbestendigheid?