pelletkachel fiscale aftrek

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo

Er zouden in België (Vlaanderen)toch al enkele mensen zijn die hun pelletkachel (geen ketel) fiscaal heb kunnen aftrekken, dus geen premie.

Bij mij zou het ook mijn enige verwarmingsbron zijn.

Zijn er mensen die dit hebben kunnen doen en hoe?

Eventueel zou ik de gegevens van een boekhouder willen vastkrijgen die dit in orde heeft gebracht.

Groeten Tim

Reacties

Een boekhouder die dit in orde heeft gebracht????

Er is niets "in orde te brengen".
De wetgeving is duidelijk: alleen vervanging bestaande verwarmingsketel komt in aanmerking voor de federale belastingvermindering (noem dit aub geen fiscale aftrek).

Er zijn maar twee mogelijkheden voor die gevallen waar het wel gelukt is:
- ofwel is de installateur "bereid" om verkeerde gegevens in de vullen op de (bijlage bij) de factuur;
- ofwel is er geen of slechte controle door de fiscus.

groeten
rik

@Hendrik,

Misschien is er wel degelijk sprake van fiscale aftrek ipv belastingvermindering.

Eén of andere boekhoudkundige belastingtruk omdat je bv veel thuiswerk moet doen -> het moet warm zijn als je thuis werkt -> het moet warm zijn omdat je thuis werkt -> kachel gekocht omdat het warm moet zijn -> kachel gekocht omdat je thuiswerk doet -> dus aftrekpost voor beroepskosten.

tim

een voorwaarde is ook dat de ketel automatisch gevoed wordt, de zogenaamde kamerketels met koppeling aan de cv voldoen aan deze voorwaarden. een pure pelletskachel (dus zonder koppeling cv) voldoet niet.
maar misschien heeft de betrokken installateur valsheid in geschrifte gepleegd?

hans d

Een Pelletkachel waarin een voorraad zit van 15 à 30 kg aan pellets EN die een CV-functie heeft in de woning is toch een ketel die voldoet aan de voorwaarden dunkt mij. Hij moet wel voldoen aan bepaalde normen en dat is niet eenvoudig te bewijzen want die gegevens zijn moeilijk te vinden.

Een CV-ketel, want dat is hij. Of hij nu een venstertje heeft en toevallig in de woonkamer staat ipv geen venster en ergens in een apart CV lokaal maakt toch niets uit.

Het enige belangrijke wat hierboven reeds aangehaald is : alleen VERVANGING bestaande verwarmingsketel komt in aanmerking voor de federale belastingvermindering!