groendak -2 x isolatie?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

goedemiddag

wij hebben een dak dat nog niet geïsoleerd is. Daarom dachten we om een groendak aan te leggen. Nu hebben we gehoord dat je toch een traditionele isolatie (roofing of iets anders) moet leggen alvorens je een groendak kunt leggen. Wij waren van de veronderstelling dat een groendak dé isolatie was. Dat het gewoon een vervanging is van een traditionele dakisolatie. Als dit niet het geval is leg je twee keer isolatie en betaal je twee keer de isolatie, wat natuurlijk wel duur uitkomt. Heeft er iemand ervaring hiermee?
alvast bedankt

Reacties

Yves,

Het groendak vervangt de isolatie niet. Het zal hooguit iets meer isoleren maar ver ga je er niet mee komen.

In de zomer helpt het wel zeer goed om de warmte buiten te houden, het is een goede buffer dus daar heb je wel een voordeel mee.

Het beschermd ook uw dakbedekking voor een stuk tegen de inwerking van UV licht.

Het groendak zorgt ook voor een zekere waterretentie en het absorbeerd goed het geluid.

Maar isoleren?

"Wij waren van de veronderstelling dat een groendak dé isolatie was. Dat het gewoon een vervanging is van een traditionele dakisolatie. Als dit niet het geval is leg je twee keer isolatie en betaal je twee keer de isolatie, wat natuurlijk wel duur uitkomt."

Dat is toch iets dat je niet zomaar gaat veronderstellen.
Anders kan je eender wat veronderstellen en het nog geloven ook.

Een isolatie met warmteweerstand = dikte/lambda kan je maar op evenwaardige wijze vervangen door iets anders dat dezelfde warmteweerstand en dus dezelfde isolatie oplevert;
Nu heeft vochtige grond een warmtegeleiding (lambda) van 2,5 à 3,5 W/mK en een isolatiemateriaal een lambda van 1/100 daarvan.
Groendak dan maar ? Ja, mits 100 maal zo dik.
Wat weegt dat dan ? Reken dan ook nog de meerdikte van je (beton)constructie ol je groendak te dragen.

Je ziet dus : niet teveel veronderstellen op loze grondslag.

Rik

welk isolatie heeft hier dan de laagste isolatiewaarde
voor het plat dak, of een ranking van laag naar hoog

is het ook wetenschappelijk onderzocht?

thanks,

guy

Wat is eigenlijk je vraag ?

wij hebben ook een plat dak en willen dit isoleren langs buiten op het dak? het voordeligste zou een warm dak zijn de isolatiepaten gewoon op de roofing plaatsen, en de bestaande kiezel er terug op doen. info van de isolatie: http://building.dow.com/europe/be/bd/prod/roofmatesla.htm