Pelletkachel en schoorsteen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,

Ik twijfel over de aankoop van een pelletkachel, enkel het schoorsteenvraagstuk is nog onduidelijk. In mijn woning is geen schouw voorzien, de meeste leveranciers van pelletkachels geven aan dat een uitgang naar buiten met een 2 tal meter inox schouw voldoende is, daar er een ventilator ingebouwd zit in de kachel.

Is het wijs om deze pijp aan de westzijde te plaatsen, of laat ik ze beter tot boven de nok uitsteken, zodat er natuurlijke trek is ?

alvast bedankt

Tom

Reacties

ik heb een pelletkachel geplaatst in de veranda met
een schouwke boven op ; heb goed trek van de schouw
geen hinder binnen
thans met de vriekou is het in de veranda nog 19 graden

Tom,

Ik zou voor de natuurlijke trek gaan.
Als de gestuwde gasafvoer eens problemen heeft, dan doet de schouw op natuurlijke manier zijn werk.

Mvg,

Steven

Natuurlijke trek is altijd beter, dus als je kan ga je best daarvoor.

Normaal heb je genoeg met 2m als je een gestuwde afvoer hebt. Maar zoals Steven zegt, als er een probleem ontstaat zal de natuurlijke trek dit opvangen.

De 2m schouw moet je zeker hebben. Dit om te voorkomen dat een sterke wind de overmacht krijgt op de ventielator van de kachel.

Of worst-case scenario, stroomuitval op het moment de pelletkachel goed brand en de wind blaast net pal op de tekorte schouw. Dan heb je zeker rook binnen in uw woning.