pelletkachel uit buitenland

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,

Wie heeft er al ooit een pelletkachel in het buitenland gekocht ?
Ik ben het alvast van plan : prijsverschil tot meer dan 50% op onder andere MCZ of Edilkamin. Technisch toch wel goede merken.
Vb. in een nieuwbouwwonig met 21%btw gedoe:
MCZ Athos Multiair in Belgie 4050€ nettoprijs (volgens de verkoop een mooie korting maar nog 150€ installatie te betalen.
In Italie 2500€, in die prijs : verzekerd transport + BTW inbegrepen.
Voor mij toch wel een groot verschil.
Kachelhandelaars uw reactie ?

Iemand positieve of negatieve ervaring hiermee ?

Reacties

Ik heb via Italië een pelletkachel aangekocht.
Inderdaad aan de helft van de prijs.
Transport was 95€ en de kachel stond netjes afgeleverd voor de deur , 8 dagen na betaling.
En "gast", ik denk niet dat je de kachelhandelaars de schuld moet geven. Van start tot finish betalen die hier in België ook alles dubbel.
In het buitenland kopen en vadertje staat tot rede dwingen zou ik zo zeggen.

Beste,
Ik ben geen kachelhandelaar maar heb wel ervaring met service-intensieve producten. U zult inderdaad de kachel een heel stuk goedkoper kunnen aankopen maar hou er dan ook rekening mee dat u zelf zal moeten instaan voor de service. Als u een kachelhandelaar zal vragen om bv. een weerstand, schroefmotor of ventilator te vervangen dan zal hij er zelfs niet aan denken om bij u langs te komen. En ik kan u bovendien verzekeren dat samenwerken met Italianen heel simpel is: IMPOSSIBLE is het antwoord op al uw mogelijke problemen.
Dus als er iets gebeurd met de kachel heeft u gegarandeerd enkele maanden een niet-werkende kachel of in het slechtste geval zet je hem bij het huisvuil.
Tenzij je natuurlijk alles zelf kan oplossen.
Veel succes in ieder geval