Dampopen/gesloten dakfolie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Ik heb een afdakje aangebouwd aan mijn huis, welke langs 3 kanten open is, waar ik mijn hout/fietsen onder stal. De hellingsgraag van het dak bedraagt echter maar 5 graden, waardoor regelmatig slagregenwater tussen de pannen sijpelt. Ik wil om estetische reden echter de dakpannen behouden. Ik ga OSB3 platen op mijn kepers leggen, dan een dampfolie daarop nieten (om die OSB te beschermen tegen waterinsijpeling), en dan de tengel- & pannelatten. Heb nog dampdichte folie liggen ,dampdoorlatende folie is een stuk duurder en vroeg mij af gezien er eigenlijk geen temperatuursverschillen (condensatie) zijn of dit strikt nodig is of dat dampdichte folies mijn OSB ook voldoende zal beschermen

Reacties

Kevin,

Onder de pannen met veel te kleine helling van je langs 3 zijden open afdakje zal een gewone plastiekfolie toch wel volstaan zeker ?

Gewone stevige landbouwplastiek is meer dan genoeg. Zorg wel dat ze overlapt in de richting dat het water afloopt.

Of gewone goedkope onderdakplaten kunnen toch ook?