pelletbrander PellX P21

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Beste mensen,

Kan iemand mij zeggen of dit een goede brander is voor opbouw op een kolen/gas/mazoutketel.

Hij zou 1950 euro kosten zonder installatie. Dit lijkt niet veel.

Iemand ervaring met deze brander ???

Iemand anders een goed suggestie??

Dank bij voorbaat

Marcel

Reacties

Lijkt interessant, maar wat gebeurt er met de assen?

Ik ken zelf een Zweed die een dergelijke ombouw heeft gehad.
Was relatief tevreden. Heeft nu een KMP UNO van Ariterm en is uiterst tevreden.
Ariterm heeft branders die je ook in een bestaande ketel kan bouwen. Later koop je dan de passende ketel en je hebt geen investering gedaan voor niks.
Hou er wel rekening mee dat je ketel meestal niet ideaal is voor pelletbranders. Een kolen- of hout ketel enigszins. Een mazoutketel al veel minder. De verbrandingskamer is gauw kapotgestookt.
Kijk eventeel ook eens naar mijn topic "GROEPSAANKOOP PELLETKETEL"
groeten,
Peter
PS: er is ook een firma in België die ombouw doet in één dag of minder: zie Edelflam.be

de assen vallen normaal in een asselade ondder de ketel.
Het is een cokes/kolenketel van gietijzer met een gietijzer gekoelde roster (waarop verbranding gebeurde). Dus die zal mijn inziens niet zo heel rap kapot gebrand worden denk ik. Of is de hitte van een pelletbrander zoveel sterker dan een mazoutbrander??

Heb nog geen beslissing genomen.

Nog effe prijs van mazout volgen.

grtjes

Beste,

ik kreeg hetzelfde voorstel, maar wel voor 2430+BTW
Daar zit de pelletschroef en motor voor de aanvoer wel inbegrepen.
Kan je me zeggen waar je die gevonden hebt (mag per mail)?
Het probleem is niet alleen een goede brander te vinden, maar ook een goede installateur.

Gert

Bespaar nu meer dan 50% op verwarmings rekening door het plaatsen van een EDELFLAM-PELLETBRANDER op bestaande mazout cv ketel , wij hebben verschillende vermogens vanaf 16kw tot 250kw , vraag vrijblijvend bij Edelflam.be een handleiding in PDF om te zien hoe eenvoudig het kan.
Kan u het zelf niet dan doen wij dat voor u een 1/2 dag werk in doorsnee,
Het systeem is reeds vele jaren sucsesvol van toepassing in Scandinavie.
Waarom het ook niet toepassen zoals reeds vele het gedaan hebben? uw bestaande mazoutbrander moet u niet weg gooien houd hem als back-up.
Kwade tongen zullen beweren dat de asse een probleem vormt , er is een kleine mentaliteits wijziging nodig van wege de gebruiker om tijdens het stooksezoen wekelijks te ontassen om zo uw rendement van uw cv-ketel hoog te houden , deze mentaliteits wijziging leverd u een zeer grote besparing op, waarom ook niet bij U?

beste mensen,
ik ben van plan om een pelletbrander PX21 te laten monteren op mijn CV ketel OERTLI PKM143.
Heeft iemand daar ervaring mee en wat kan het rendement zijn.
kunnen er geen nadelige gevolgen zijn voor de CV ketel.
gaarne een berichtje.

Beste,

Ik stook al enkele jaren met een pelletbrander Kmp PX 21 en ik heb daar een behoorlijk goed resultaat mee,zeker nu met de huidige mazoutprijzen.De brander staat bij mij ook op een bestaande oude mazoutketel.Deze pelletbrander zorgt voor ons sanitair warm water en ook voor de verwarming van de radiatoren.In mijn geval is het een prachtig alternatief.
Ik heb de ombouw laten uitvoeren door een firma uit Aartrijke die toch al enkele jaren met de pelletverwarming bezig is.De pelletbrander van die firma uit Oostende waar Walter het over heeft,heb ik ook bezocht en is volgens mij minder geschikt om een ombouw te doen op een bestaande mazoutketel.Het is een pelletbrander die,denk ik, gebruikt wordt voor omgebouwde houtketels die dan ook minder rendement hebben.
Ik ben tevreden met mijn resultaat.

dag Paul,
ik zie dat jij reeds jaren stookt met pelletbrander PX 21 en dat je er duidelijk te vreden mee bent.Mijn vraag is opwelke (mazout)ketel is deze brander geplaatst?
En geeft deze voldoende rendement?
gaarne spoedig een antwoord.
indien er andere personen zijn die met een Oertli PKR143 ketel werken gaarne uw ondervinding.
Ik twijfel nog tussen een brander van aritherm PX 21(10kw tot 20kw)met ronde brander ,en de brander van Edelflam (vermoedelijk van het merk Scotte, met rechthoekige brander) 2kw tot 24kw..

Dan is er nog de brander van IWABO. Kost +-1550 + BTW, zou ook zweeds zijn, maar ik zie op de informatie dat de ketels (attack, zelfde invoerder) tjechisch zijn...
weet er iemand meer hierover?
Ik vind 2430 + voorraad + dag werk toch nog aan de dure kant, als je voor weinig meer soms al volledig niewe ketel hebt, met reiniging.
De Pellx kan trouwens bijna niet zelf geplaatst worden (ronde opening).

Beste mensen,
Ik had graag een pelletbrander gezet op een bestaande mazout
ketel maar ben van limburg. weet iemand een goede installateur hier in de buurt?Of nuttige informatie?

zeg edelflam, een beetje reclame tot daar toe maar niet overdrijven hé.

Nog iemand ervaring met PellX, Iwabo??
De Pellx brandt blijkbaar horizontaal, de Iwabo meer in een mandje.
Idd Edelflam is nogal sterk in reclame.

Daniël, heb jij al beslist? Mijn stookolie is bijna op en ik geraak er nog niet echt uit. De Iwabo is volgens de importeur niet geschikt op mijn ketel (Viesmann).
Dan kan ik de Pellx plaatsen, ofwel een goedkope nieuwe ketel, bv orlan of dergelijke.

Nog even een bemerking.
Er is blijkbaar een verschil tussen de Pellx en de brander van ariterm PX21. Beide lijken op elkaar en de een zou een afsplitsing zijn vd ander.

Weet er iemand of er een soort trekregelaar in de rookafvoer moet komen? De ene installateur vond dit zeer belangrijk, de ander spreekt er zelfs niet over.

Ik heb een uno pelletchauffage met een kmp brander van de firma uit aartrijke staan, sinds 11/11/2007 best wel goedkoop kwa stookkosten maar heb in de wintermaanden altijd problemen, da branderke moe te veel branden denk ik hij is 9kw. Mijn huis heeft een oppervlakte van 200 vierkantemeter, wordt enkel nog maar het beneden verdiep verwarmt en het warmwater. Da spel warmt nu tot 85 graden met een ketel van 150 liter voor warmwater ingebouwd, kan ik geen douche nemen van langer dan 5 minuten als er terzelfde tijd gestookt word voor de chauffage.Moet om de 2,7 of 14 dagen de branderkop reinigen naargelang welke pellets we gebruiken. Heb de eerste 6 maanden redelijk problemen gehad van niet willen opstarten en 6 tot 7 maal in veiligheid staan per dag en regelmatig ploffen en rook in mijn garage en zelfs het smelten van de flexibel tussen de spiraalschroef en de inlaat van de brander.En kwa service als je belt voor panne is de mekanieker op bijscholing in het buitenland voor 10 dagen dan zit je dik in de shit als je er kind in huis hebt van 10 maand dan zit je met je stoel in de garage bij da branderke om dat em zou blijven draaien. Branderkop is zelfs al vervormt ligt aan slechte pellets zegt de installeur!!!!Heb de pellets niet bij hem gekocht denk dat daar het schoentje wa wringt.Kan zo 420 euro goedkoper stoken per jaar.

Chris,

Is het vermogen van uw kachel niet wat langs de lage kant?

Mvg,

Steven

Ik heb sinds 2 weken een pellet brander van Ariterm laten installeren op mijn ketel.
Momenteel heb ik geen problemen.
Nu de prijs v stookolie gezakt is, blijft het voordeel beperkt. Het is wel hernieuwbare energie.

steven, Er staat een fout in men vorig bericht 9 kw sanitairwarmwater 20kw voor de centrale verwarming

Paul,
wat is uw ervaring met deze koude?
We verbruiken nu 7 zakken van 15kg in 3 dagen en krijgen het moeilijk boven de 19°C. De keteltemp zakt in het begin naar 35°C als ik hem laat doen en dan krijgt hij het niet omhoog. Daarom laat ik hem weer op temp komen en daarna zakt hij weer naar 45 °C. Dan duurt het extreem lang voor hij weer naar 50 komt.

Als iemand geinteresseerd is om te zien hoe zo'n Ariterm pelletbrander op een bestaande mazoutketel geplaatst wordt: zie ons verslag.