Gasverbruik OB

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

ik woon in een open bebouwing van 1973.
woning is gewoon voorzien van een open spouw, niet geisoleerd.
op de zoldervloer ligt 6 of 8cm rockwool maar wel dwars over de balken zodat de ruimte tussen balken en vloer gewoon open is.

mijn gasverbruik voor verwarming is dan ook enorm hoog... gemiddeld toch een 400 m³ per maand... (en de verwarming staat alleen smorgens en savonds op 20,5 °C) (condensatieketel)

volgende maand wil de ik oude rockwool verwijderen en de zoldervloer opnieuw isoleren met 15 cm rockwool en deze keer mooi tussen de balken tot tegen de vloer zelf en nadien afwerken met een vloer er bovenop.

mag ik een aanzienlijke verbetering verwachten na isolatie???

Reacties

Dat het een verbetering zal zijn mag je al zeker stellen.

Hoeveel is moeilijk te zeggen, dat hangt af van hoe groot de oppervlakte is van de zoldervloer.

de zoldervloer heeft een oppervlakte van ongeveer 60 m²...

Om de juiste besparing te weten zou je een warmteverliesberekening moeten maken van uw zoldervloer. Ene van de situatie nu en dan ene van de nieuwe situatie en daarna vergelijken.

Dan zou je ook moeten weten hoeveel % hout er in uw vloer zit samen met nog een aantal factoren.

Eigenlijk een beetje moeilijk om dat hier zomaar te zeggen. Maar vermits dat je uw isolatie bijna dubbel zo dik zal zijn, en al iets beter geplaatst zou de besparing zeker merkbaar moeten zijn.

Maar 1/2 zal uw verbruik nu ook niet zijn.

Zeker doen zou ik zeggen. Om helemaal goed te isoleren zou je eigenlijk onder uw isolatie (kant plafond, warme kant) een dampscherm moeten voorzien. Om dit dampscherm goed te kunnen plaatsen zou uw plafond er uit moeten om het dampscherm ononderbroken te kunnen plaatsen. Gaten en kieren kunnen al veel teniet doen.

Maar dan ben je natuurlijk helemaal vertrokken...

zet maar een goei masker op als je de oude glas of rockwool verwijderd.