energiepremie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo, wij willen de zolder isoleren, en er een kamer van maken, een zonneboiler plaatsen en de vensters vervangen door hoogrendementsglas.

komen al die zaken in aanmerking voor de premie,en moet je die op voorhand aanvragen?

Reacties

Je vind een overzicht van alle premies op www.energiesparen.be

Je vind een overzicht van alle premies op www.energiesparen.be

ik keek al op die site, maar voor de energiepremie van vraag ik mij af of zonneboiler wel in aanmerking komt, dat staat er niet wit op zwart in. het isoleren en kamer maken is wel goed voor de premie

Wat bedoel je met "de energiepremie"?
Er bestaan diverse soorten premies, afhankelijk van je woonplaats en soms van (inkomens- en andere) voorwaarden.

Daarnaast is er nog de belastingkorting voor energiesparende maatregelen.

Voor een zonneboiler voor sanitair warm water is er de belastingkorting en - afhankelijk van de je woonplaats - één of meerdere premies.
Ik kan me niet voorstellen wat je bedoelt "het staat er niet zwart op wit" in. Tenzij je niet in Vlaanderen woont?

groeten
rik

of ga je doe het zelven?
Dan ligt het anders.

rik

het gaat over de renovatiepremie waarbij je min 10 000 euro moet uitgeven en dan 30 procent terug krijgt.
De Vlaamse renovatiepremie, die je kan spreiden over 3 jaar,de andere premies van gemeente en eandis zijn mij gekend. voor de renovatiepremie moet het meeste door een geregistreerd aannemer gebeuren.

filip

Filip

Nu is het wel duidelijk.
Het antwoord is: ja.
Zowel de zonneboiler voor sanitair warm water als de zonneboiler voor woningverwarming komen in aanmerking voor de Vlaamse renovatiepremie.

Maar uitvoering door een aannemer is niet verplicht. Zelf installeren mag. Wel: als je laat uitvoeren door aannemer moet die geregistreerd zijn.

Voor belastingkorting wel uitsluitend door (geregistreerde- aannemer.

groeten
rik

Rik,

Je hebt gelijk, die geregistreerde aannemer is voor de belastingen, en de renovatiepremie daar mag je dingen zelf doen. Het duurt toch eventjes, voor je zicht krijgt op alle premies en voorwaarden, maar ik geloof dat we er nu bijna uit zijn.
Wij kunnen dakisolatie zelf plaatsen, maar de zonneboiler laat ik liever over aan iemand die het kent.

nu nog een goede geregistreerde-aannemer zoeken...

bedankt voor het opzoekwerk,
Filip

Weet iemand of je bij het installeren van een cv-haard kan aanspraak maken op een renovatiepremie of energiepremie. Ik heb al gezocht (energiesparen.be)en mij ook al bevraagd bij de provincie maar heb niets gevonden. Blijkbaar zijn deze cv-haarden nog vrij onbekend alhoewel dat het volgens mij toch wel milieuvriendelijker is en haal je er toch veel rendement uit.

Sabine,

Je kan inderdaad aanspraak maken op de renovatiepremie. Bij ons 1/3 teruggetrokken op een totaal bedrag van bijna 30.000 euro voor allerlei renovatiewerkzaamheden, waaronder de tegelkachel (CV-haard).

mvg Patrick