ventilatie balans berekening

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Goedenavond,

Uit mijn ventilatiebalans berekening komt naar voren dat ik in totaal 601 m3/h moet ventileren in mijn nieuwbouwhuis. Nu zie ik dat de meeste wtw-units dit niet aankunnen, dacht max 400 m3. Zou het een probleem geven als je een kleinere capaciteit installeer? Vermoed dat die 600 m3 voor de meest extreme gevallen is berekend. Is de spiralo 220x80 instortkanaal dan voldoende groot om als toevoer en afvoer te gebruiken.

Vincent

Reacties

Dag Vincent, als je rekent mbv. de duitse norm DIN 1946-6, kom je aan gunstigere cijfers voor je berekening. Je systeem is dan berekend op de bewoning en niet op de oppervlakte. Spaart veel elektriciteit en je hebt een prima ventilatie tegen laag debiet.
grts

Welke ventilatiebalans berekening doet je in totaal 601 m3/h ventileren in je nieuwbouwhuis, en hoeveel m³ volume heeft dat huis ?

Totaal oppervlakte is 262.7 m2, beg.gr, 1e verd. en een grote zolder. Debiet afvoer via afzuigrooster 146 l/s en via overstroom 21,0 l/s

Bedoel je dan 601 m3/h toevoer, in totaal ? Hoe kom je daaraan ?

Nee, bij mijn bouwaanvraag moest een ventilatiebalans berekening ingediend worden, hieruit is dit berekend, . Toe en afvoer moeten toch gelijk zijn? Dus 601 m3/h zowel als toevoer als afvoer.

Vincent,

Totaal oppervlakte 262.7 m² (bruto?; netto?), ik schat hoogstens 2/3 daarvan waar toevoer nodig is (slaapkamers, studeerkamer of bureau, living). Zegge 150 m² NETTO vloeroppervlakte en dan 3.6*150 = 540 m³ debiet als voorziening.
Maar wie vertelde je dat er bij bouwaanvraag een ventilatie balans berekening moet gevoegd worden, of ûberhaupt enige berekening? Dat is niet zo! In Vlaanderen toch niet.

Rik

Er zit toch een maximaal debiet aan elk e ruimte.
Al zou je 1 woonkamer hebben van 200 m2 dan hoef je niet met 200x3,6=720m3/h te gaan ventileren.