Besparing elektricietsprijs bij PV installatie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Als je bv. 3000kWh verbruikt en ook produceert met PV panelen, wat betaal je nog op je elektriciteitsfactuur ?
Je hebt de energieprijs (+/- 9 ct / kWh) en dan de rest: distributienetvergoeding, transportvergoeding, meterhuur en de vaste vergoeding. Wat valt weg ? De installateurs/verkopers van PV panelen houden voor de jaarlijkse besparing op de energiefactuur 0,18 Euro aan. Dit is volgens mij ongeveer de totale prijs van elektriciteit. Zoals reeds aangehaald bedraagt de energieprijs bij electrabel +/- 0,09 Euro.
Klopt die 18ct wel ?
Gaat electrabel, en eandis (en nog andere ? ken de structuur niet van buiten) dit in de toekomst laten zoals het nu is ?

Reacties

hi

via de website van de vreg kan je pefect narekeken wat je opbrengsten zijn.
Vergeet de distributiekosten en dergelijke niet he, want die tellen ook aardig door hoor.

Nick

als je 3000 Kwatt verbruikt moet u zeker minder produceren
hou steeds rekening met de gratis Kwatt's
meter en vaste vergoedingen blijven steeds gelijk
iedere Kwatt die u produceerd is ongeveer 16 a 18 cent
deze moet niet betaald worden daar boven komt nog 45 cent aan GSC die u voor 20 jaar word toegekent
de energieprijs zal steeds stijgen
het is een interessante investering

http://www.solarlog-home.eu/daniel-mestdag/

Je spreekt ook van 16 tot 18 cent. Op mijn eindafrekening zie ik duidelijk een prijs van +/- 9 cent. Met vooral de distributievergoeding (heel ongeveer 6 cent per kWh)en de transportnetvergoeding (heel ongeveer 0,9 cent) er bij kom je al in de buurt van die 16 a 18 cent.
Moet je die dan ook niet meer betalen ? Ten slotte ben je toch continu aan het transporteren, die ene keer geef je en de andere keer neem je van het net .
Wil eandis of electrabel of ....? dit gratis doen ? Of blijven doen ??? Van welk geld word dan de aanleg en onderhoud van heel het net betaald ? Als dat allemaal op de kap komt van de niet-bezitters van PV panelen .... ?

Als je elektriciteit bij Ecopower koopt heb geen vaste meterkosten, wat een groot voordeel is wanneer je saldo-elektr. klein is

Terechte opmerking van Benny.
Voorlopig moet je enkel distributiekosten betalen voor stroom die naar je toe komt maar ik vrees ook dat dit wel eens zou kunnen veranderen.

Christophe
mijn zonnepanelen live:
http://users.telenet.be/fotogallery/pv

Als ze dat willen veranderen, dan zullen ze toch nieuwe meters moeten zetten denk ik

of, zoals men -denk ik verplicht bij grotere installaties- 2 meters plaatsen, een voor de inkomende, een voor de uitgaande...

Mag ik jullie een raad geven?
Ga eerst naar de website van de VREG ( http://www.vreg.be/nl/04_prive/02_kiezenleverancier/03_vergelijk.asp ) en voer je jaarlijks verbruik in, bekijk dan de verschillende leveranciers en je zal zien dat Electrabel bij de duurste leveranciers is en Ecopower de goedkoopste en ook de simpelste; ik neem mijn stroom van Ecopower en ieder jaar krijg ik een duidelijke korte factuur waarop staat; verbruikt; 1200kWh-200kWh gratis stroom= 1000kWhx 0,16 e/kWh=160e voor Ecopower. Als je dat bij electrabel berekend mag je daar zeker 100euro bovenop doen. Geloof je het niet? ga naar de site van VReg en bereken zelf! Men zegge het voort! Neem er ook nog bij dat electrabel nu een agressieve campagne aan het voeren is voor hun "groene"(???) stroom waarbij ze je een contract van 2jaar willen aansmeren terwijl de elektriciteitsprijzen volop aan het dalen zijn! En zoek eens op wat electrabel met hun Groene stroom bedoeld? Een elektriciteitcentrale in Polen en in Nederland (Nijmegen)op hout!!!
Ikzelf heb zonnepanelen en dat drukt mijn verbruik van 3000kWh vroeger naar 800Kwh nu dit kost me maandelijks 7 euro voor electriciteit van Ecopower die hun elektriciteit uit echte groene bronnen halen, nl wind-en watermolens.