Brikettenlijn

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Wij zijn 2 ondernemers in ruste die wat willen betekenen voor ons milieu. Nu hebben we het idee opgevat om biomaerialen te gaan persen tot briketten. Dus eigenlijk zijn wij op zoek naar informatie omtrent dit product. tevens zijn we op zoek naar een complete lijn(drogen, malen, persen) voor een redelijke prijs.

Graag uw advies.

Met vriendelijke groet

Peter van Rijn

Reacties

ik ben er ook al een tijdje achter aan het zoeken maar vind alleen maar steeds van die dure brikettenpersmachienes met een kleine diameter max 6cm doorsnede heb jij al iets meer gevonden dan mag je het mij ook wel laten weten als het je past gr jp

ik denk dat je zo een pers alleen maar op industieële electriciteit kan laten werken, zoveel stroom heeft hij nodig

dag beste vrienden

ikzelf heb zo een machiene staan voor hobby.

inderdaad deze machiene heeft zware hydraulische motor +10kw

deze heeft een grot trechter waar je zaagsel(zo droog mogelijk) indoet en opstarten

eerst komen er losse briketten uit maar na stuk of 10 worden er vaste briketten gemaakt zonder toevoegsel van lijm of andere toevoegingen

ben steeds bereid om samen eens met deze te werken

met allerlei materialen

groetjes

google op

brikettierpressen

en je hebt er 10.000

van 3.000 euro tot 300.000 euro

Eentje van 300 kg/h kost ca 40000 EUR

MvG Arnold

peter

ik heb een vergunningsaanvraag lopen voor een recyclefabriek waarbij sandwichpanelen (staal en pu) geschredderd, gescheiden en vervolgens gebriketteerd wordt voor hergebruik als vloerisolatie en/of energieopwekking (kk). De PU brikettenpers is in feite een houtbrikettenpers met grotere perskamer en kleinere cylinder.

Je zou kunnen beginnen bij theo l u b b e r s van lumago (punt nl)