energiepremie KBVG

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,
Wij lieten vorige week onze chauffageketel vervangen door een condensatieketel Vaillant ecotec plus VC 306. Volgens één verkoper waarbij we bestek lieten opmaken, zou het mogelijk zijn om een energiepremie te krijgen van 150 euro van KBVG. De andere verkopers wisten van deze premie niets af.
Ik heb nu al informatie zitten opzoeken maar eigenlijk vind ik niet echt een degelijke uitleg. Mij geeft het de indruk dat die premie enkel te krijgen is voor de plaatsing van een gelsoten gaskachel.
Weet iemand onder jullie meer af van deze premie ? Zo ja, aan welke voorwaarden moet worden voldaan ?

Reacties

kijk op premiezoeker.be

Het betreft inderdaad een premie voor een gesloten HR+ kachels (individuele gasradiatoren)

groeten
rik

Weet iemand of je bij het installeren van een cv-haard kan aanspraak maken op een renovatiepremie of energiepremie. Ik heb al gezocht (energiesparen.be)en mij ook al bevraagd bij de provincie maar heb niets gevonden. Blijkbaar zijn deze cv-haarden nog vrij onbekend alhoewel dat het volgens mij toch wel milieuvriendelijker is en haal je er toch veel rendement uit.

Voor Vlaamse renovatiepremie: enkel centrale verwarming. Zie onderstaande tekst geplukt van www.bouwenenwonen.be

groeten
rik

Centrale verwarming

De werkzaamheden die erop gericht zijn de woning te voorzien van centrale verwarming:
a) het aanbrengen, de vervanging of toevoeging van installatieonderdelen, gebruikmakend van klassieke of duurzame energiebronnen, met uitzondering van de verwarmingsketel;
b) de plaatsing van een hoogrendementsverwarmingsketel met het label HR+ of HR Top (aardgas) of Optimaz of Optimaz-elite (stookolie);
c) de plaatsing van een rookmelder.

Komen niet in aanmerking:
- de plaatsing of vervanging van autonome en individueel werkende verwarmingstoestellen of kachels
- electrische verwarming (accumulatoren)
- speksteenkachels
- ventilatiesystemen

Komen wel in aanmerking:
- houtpellet gestookte centrale verwarming (houtpellet gestookte kachels evenwel niet, omdat deze beschouwd worden als indidivuele kachels)
- centrale verwarming met warmwaterdistributie voor vloerverwarming
- werken voor het uitbreken, weghalen en neutraliseren van een mazouttank indien ze door een geregistreerd aannemer gebeuren, en indien ze samengaan met andere werken aan de centrale verwarming (b.v. het plaatsen van een nieuwe ketel)

gezien op vitaya 14 dec bouw en woonadvies
bij vervangen van stookolieketel naar hr plus aardgasketel
kan je een premie krijgen en deze aante vragen bij je gasleverancier