pelletkachel

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Wij hebben sinds 2 dagen een pelletkachel in ons bezit en zijn er in het algemeen heel erg tevreden over . Lekkere warmte , maar hij maakt wel een storend geluid,niet van de pelletworm maar constant geluid (zoiets als blazen of ventilator ) Het is van het merk Eurofiamma , heel mooi design ; maar gaat dit geluid zo blijven ? of kan men daar iets aan doen ?? Misschien kan je dit anders instellen of zo , maar handleiding is italiaans , en dit kan ik niet .

Reacties

Cindy,

Waarschijnlijk gekocht bij D*n T*g*lkr*k*r in de buurt van Sint-Niklaas?

Zij moeten jou toch kunnen helpen?

Mvg,

Steven

ja idd daar gekocht , goede verkoper ,maar uitleg en service na verkoop ?? Denk dat dit nooit in orde komt , spijtig dat je dit na 4 dagen al moet zeggen .

Heeft iemand soms ervaring met deze installateur ??

het komt heeeeeeeeeeel veel voor dat er een goed verkoopspraatje wordt verkocht en nadien trekt de service op niks.

Allemaal opportunisten die misbruik maken van onze goedgelovigheid.

De verkoper heeft beloofd straks langs te komen .
Ben eens benieuwd ; ik ben al aan het denken de kachel terug weg te doen.

Ze zijn langs geweest van "De Tegelkraker " om de instelling aan te passen . Was nog steeds heel vriendelijk na mijn vele telefoneren Nu is de kachel aangepast zodat ik de ventilator minder hoor . (Heb wel nog beetje last van sommige geluiden , maar schijnt allemaal wel normaal te zijn. Mijn bevinding is dat een pelletkachel toch echt niet stil is hoor .

Cindy,

Een pelletkachel met ventilator is nooit helemaal stil.

Je wordt dat gewoon. Wij horen het zelfs niet meer.

Mvg,

Steven

wij willen ook een pelletkachel aankopen ofwel een inbouw of vrijstaand systeem. jullie reacties over het lawaai maken me nu wel bang. Met wat kan je dat lawaai vergelijken ?

mvg

Geert

Geert,

Als de kachel op volle kracht blaast, dan kan je dit vergelijken met het geluid van een dampkap.

Als de ruimte opgewarmd is en de thermostaat staat ingesteld dan wordt het geluid veeeeeeeel stiller, het vermogen van de kachel wordt dan automatisch verminderd.

Wij horen onze kachel niet meer.

Voor info over de verschillende merken en types kan je eens kijken op www.pellets.forummotion.com

Dat is een foroum van pelletgebruikes voor pelletgebruikers.
Je kan daar heel wat info terug vinden.

Mvg,

Steven