kookpotten voor inductie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Wij hebben voor onze nieuwe keuken een inductiekookplaat besteld. Bijgevolg moesten onze kookpotten dus ook geschikt zijn voor inductie. Een tijdje geleden is er bij ons iemand aan de deur gekomen die potten van het merk Solingen verkocht. Deze waren geschikt voor inductie, zo staat toch op de doos vermeld. Nu heb ik hier gelezen dat er een magnetisch veld met zijn en logischerwijs betekend dit dus dat je aan de onderkant van de pot een magneet moet kunnen hangen (als ik het geod begrepen heb tenminste). Dit is echter niet het geval. Kan ik deze potten dan alsnog gebruiken of niet? En zo nee, kent iemand toevallig het merk Solingen of heeft iemand er een website of e-mail adres er van. Ik vind dat het niet kan dat er op de doos vermeld staat dat het wel geschikt is voor inductie en dat achteraf dit niet blijkt te kloppen. Kan dit zo maar?

Reacties

Beste Maaike,

Enkele weken geleden eveneens T&T over de vloer gehad. Het voorwendsel om binnen te geraken was: "Wij laten de mensen zien wat er binnen enkele jaren op de markt komt en hadden graag uw mening hierover gehad."
Nu, mijn mening werd niet echt op prijs gesteld.
(Na haar voorstelling gaf die dame toe, dat die dingen later niet op de markt komen, het is gewoon leurdersverkoop zoals die Nederlandse Duitser hierboven beschreven.) En als ze dan haar broodnodige adressen heeft, mag je zeker tegen niemand vertellen wat ze zijn komen doen en wat de prijs was. Ik zit ook in de verkoop en ik wil juist wel dat mijn klant tegen iedereen vertelt wat ik ben komen doen en wat dat kost.

Ze heeft vanalles laten zien, van donsdekens, matrassen tot haar kookpotten. Die zagen er wel mooi en stevig uit, maar toch blijf ik vragen hebben bij dit soort verkoop.

Je binnenwringen bij mensen thuis met dergelijke smoesjes. Dan nog eens 50% korting geven, (als je rekent dat hun marge ook nog steeds 200% is, wat is dan de effectieve productieprijs ?)

Zo'n verkoop blijft voor mij iets verdachts. Als het echt zo goed is, dan had toch iedere winkel reeds die dingen in zijn toonzaal staan?
Hun verkoopargumenten vond ik eveneens zeer belabberd.
Beter voor het milieu: Het feit dat je misschien 0.5% gas uitspaart op jaarbasis, geeft je een heel lange terugverdientijd en is voor mij geen prioriteit; dan geef ik liever € 1.000 uit aan isolatie of iets dergelijks.
Koken zonder water, patatjes ok, maar met de soep wil ik dat nog wel eens zien. Weet dat we van heel ons waterverbruik maar enkele procenten nuttigen als drank of voedsel.
Waar zit hier dan het voordeel; vitamientjes sparen, dat is het enige, maar dat kan je met een gewone stoominzet even goed.

Haar koteletje was ook niet perfect gebakken, je had nog een steakmes nodig om er door heen te snijden. Doe ik op onze bakplaat wel een stuk beter, met evenveel jus van het vlees en ook zonder vet.

Kortom, ze mogen gerust hier hun ding laten zien, maar ik koop niks aan de deur. Ten eerste creëeren ze een behoefte die er dikwijls niet is en halen ze alles uit hun trucendoos opdat je toch maar zou kopen.

Kijk nog eens goed naar hun website; je mag enkel meedoen met hun info dagen en toestanden, als je lid bent. Rara; wanneer ben je lid? Als je op tijd en stond iets koopt natuurlijk.

Als je enkel in de Aldi of Colruyt binnen kunt met je lidkaart van regelmatige koper, wat zegt dit dan over het bedrijf in kwestie? Niet veel goeds denk ik.

Wegblijven is mijn boodschap. Als je nieuwe potten nodig hebt, kijk dan rustig rond en koop enkel hetgeen je nodig hebt. Komt je veel goedkoper uit dan zo'n hele set waarvan je de degelijkheid niet kent en de helft (in ons geval met vijf mensen) niet eens kunt gebruiken.

En als je ze koopt, veel succes ermee. Hopelijk gaan ze lang mee zonder problemen.

Veel kookplezier,
Siegfried

beste maaike

.
toen mijn vriendin en ik paar maanden samen waren had ze zich ingeschreven op internet om werk te zoeken
op een dag kreeg zei telefoon van het genaamde bedrijfke t&t.zei mocht op beginnen.
ik vondt al dat er iets niet klopte,bedrijven gaan normaal gesproken de mensen niet gaan opbellen.
ik was er uiteraard tegen maar ze deed wat ze wil he,ik heb geen vertrouwen in zulke zaken.
nu ja haar uitleg alleen al.
ze begon eerst haar donsdeken te tonen of wast kussen alleen,niet chemisch gereinigd en met de hand geplukt.sorry klopt al niet...en als het chemisch niet gereigid is mag het normaal al niet op de markt.
maar je kent die hele uitleg.

wat ze daar met haar uitgespookt hebben weet ik niet en wil het ook niet weten
heel ons leven was overal t&t bij betrokken ze kon niet meer zonder en was verblind.
en telefoons daze moest doen,tjah...als de mensen niet wouden meedoen gooide neer en was zo van "stomme trut"

ze was echt dezelfde niet meer.ik werdt es mee uitgenodigd op een feest waar de partners meemochten

en echt werdt opeens spreekwoordelijk gebeten door haar begeleidster.

de mensen moeten echt gewaarschuwd worden tegen zo praktijken

mijn tante heeft ook zo een set al 2 jaar en kreeg juist dezelfden uitleg.

dus over dat 2 jaar op de markt is echt flauwe kul.

en wat die vaccu systeem betreft,kennissen van men ouders hebben de identieke gezien ergens in duidsland.

en die kookset is een namaak van amc.

en dat ze betaald worden per mening is flauwekul, 20 procent bij elke verkoop.

wat da donsdeken betreft,ge zweet er wel degelijk onder,dat heeft hoofzakelijk te maken met je lichaam,een mens heeft betere zweet klieren dan de andere.heeft weinig te maken onder wat je slaapt

hand geplukte???neen kruipt veeel te veel tijd in en als dat dan niet chemisch gereigd is mag dat niet op de markt gebracht worden

dan heb je de matras...in de wuinter en alst kouder wordt is dat ijskoud als ge in u bed kruipt en das niet echt gezond als makkelijk vatbaar bent aan bronchites of zwakke longen hebt.betere slaap,hangt vooral af van je innerlijke gemoeds toestand

bovendien smeren ze ook mensen die in schuldbemiddeling zitten die dingen aan.
kan het niet contant dan maar op afbetaling met overschrijvingen sorry maar die mensen moeten echt beschermd worden want juist zei zijn een beter slachtoffer.

het gedacht doet ook al veel en manipulaters heb je met hopen.

groeten

nancy schrijft:
> Wij hebben voor onze nieuwe keuken een inductiekookplaat besteld. Bijgevolg moesten onze kookpotten dus ook geschikt zijn voor inductie. Een tijdje geleden is er bij ons iemand aan de deur gekomen die potten van het merk Solingen verkocht. Deze waren geschikt voor inductie, zo staat toch op de doos vermeld. Nu heb ik hier gelezen dat er een magnetisch veld met zijn en logischerwijs betekend dit dus dat je aan de onderkant van de pot een magneet moet kunnen hangen (als ik het geod begrepen heb tenminste). Dit is echter niet het geval. Kan ik deze potten dan alsnog gebruiken of niet? En zo nee, kent iemand toevallig het merk Solingen of heeft iemand er een website of e-mail adres er van. Ik vind dat het niet kan dat er op de doos vermeld staat dat het wel geschikt is voor inductie en dat achteraf dit niet blijkt te kloppen. Kan dit zo maar?

Is er nu niemand die begrijpt hoe die inductie in mekaar zit?
.
Dit heeft NIETS met magneten te maken. Ook de magnetische aard van de
pot is bijzaak! Het volstaat dat het magneetveld van de kookplaat diep
genoeg in de bodem van de pot dringt om effect te hebben. Dus onderaan
mag de bodem zelfs niet te magnetisch zijn.
.
Het is enkel omdat er wisselstroom gebruikt wordt dat dit kan werken
(vergelijkbaar met de werking van een transformator).
In de kookzone zit er een wikkeling waarin een wisselstroom loopt. Dat is
de primaire wikkeling.
De secundaire "wikkeling" zit in de kookplaat. In de bodem van de pan zou
een geleidende ring (een kortgesloten wikkeling dus) kunnen dienst doen
als secundaire. Het wisselende magneetveld van de primaire veroorzaakt een
kortsluitstroom in de secundaire (men zegt soms dat die stroom zich
"verzet" tegen de aanwezigheid van dit magneetveld). Maar een ring is niet
strikt nodig: als de bodem een volle plaat is lopen er toch zgn.
wervelstromen (de stroom kiest zelf een weg in lusvorm).
De constructeur zorgt er nu voor dat de elektrische weerstand en de
geometrie van de panbodem optimaal zijn voor de toepassing.

Het volstaat dus dat het wisselend magneetveld diep genoeg in de
panbodem doordringt om een wervelstroom op te wekken in de geleidende
laag.
.
Door een gebrek aan begrip van de basisprincipes is in deze thread een
heleboel misinformatie gegeven. Ik hoop hiermee wat duidelijkheid gebracht
te hebben.

Wat betekent INOX,

Het woord "inox" komt uit het Frans afkorting voor "inoxidable". Dat betekent allen roestvrij en in fait aluminium kan ook horen bij inox. Engelse "stainless steel" is veel meer duidelijk en dit materiaal is ook een soort van inox materialen. Stainless steel is een vrij oude uitvinding en bevat 83% ijzer - koolstof plus 17% chroom. Dus, het is een magnetisch materiaal. In het Nederlands heb ik voor dat materiaal de naam "chroomstaal" gezien en dat is wat iedereen nodig heeft in een kookpot bodem om goed met de inductie kunnen werken.

Ondertussen, in de tijden waneer bijna niemand op inductie kookt, hebben ingenieurs verschillende materialen uitgewonden die ook niet roesten, blijken op het echte chroomstaal en zijn veel gemakkelijker om te verwerken in kookpotten en andere keuken uitrusting. En die zijn altijd in veel van kookpotten gebruikt.

Het is gewoon zo dat vandaag, in de tijd van inductie koken, moeten wij terug het verschil tussen “inox” en chroomstal leren kennen. Niet alles wat niet roest is “stainless steel” (chroomstal).

Groetjes

Maciek

Om geschikt te zijn voor inductie dient minstens een onderdeel van het bodemmateriaal van pan of pot ferromagnetisch te zijn. Dat wil zeggen dat het door een magneet kan worden aangetrokken. Volgende elementen zijn ferromagnetisch: ijzer, nikkel en cobald. Uitsluitend materialen die deze elementen bevatten kunnen ferromagnetisch zijn, maar zijn dat niet noodzakelijk. Zo zijn de meeste soorten roestvrij staal niet ferromagnetisch (sorry Maciek) en dus uit zichzelf niet geschikt. De meeste hedendaagse roestvrijstalen kookpotten hebben echter een bodem bestaande uit verschillende lagen (waaronder ook een ijzerlaag) en zijn daardoor wel geschikt.
Inductie werkt door het opwekken van een snel wisselend magneetveld. Telkens een ferromagnetisch voorwerp in een magneetveld komt worden een aantal atomen of molekulen gedwongen zich te ordenen volgens dit veld (dit is ook de verklaring waarom sommige voorwerpen zoals naalden magnetisch worden nadat ze in een magneetveld geweest zijn). Door het veld te wisselen dwing je een nieuwe ordening op en door deze nieuwe oriëntatie ontstaat wrijving in het ferromagnetisch voorwerp. Dit vertaalt zich in warmte. De warmte ontstaat dus in de bodem van de pot en wordt via geleiding overgedragen op de rest van de bodem en zo op de inhoud van de pot.
Sorry Franklin Vermeulen ook jouw verklaring klopt niet. Anders zou dit ook moeten werken met uitstekende geleiders als koper of aluminium die trouwens wel hun toepassing vinden in transfo's
Alle gietijzeren potten of stalen pannen (paëllapan) zijn dus geschikt.

MACIEK

Er zijn drie metalen die magnetisch zijn waaronder NIKKEL!

IJZER valt daar natuurlijk ook onder en is door iedereen als magnetisch gekend.

KOBALT is het derde.

De vroegere 10-frankstukken bevatten heel veel nikkel en blonken niet alleen meer dan de andere geldstukken, maar ze waren ook magnetisch. Helaas kan nikkel allergische reacties geven.

Mag ik er iedereen even op wijzen dat er een tussenlegplaat bestaat van Emile Henry. Zij zijn ook bekend van die mooie tajines. Met deze kan je elke kookpot op een inductieplaat gebruiken,en hoef geen dure pot meer weg te doen.Groetjes Diana

Beste mensen,

ik ben ook vertegenwoordiger van T&T design,

als je eens wenst dat ik in de regio westhoek eens langskom zend maar een mailtje aub.

groetjes Deborah

Diana, met die tussenplaat heb je terug een goedkope kookplaat gemaakt, wat is dan nog het nut van inductie? Dat kan ik met een keramische plaat ook, en waaschijnlijk met een beter contactoppervlak...

Je moet maar "lef" hebben!Vandaag is de Hollander bij mij in de toonzaal langsgeweest onder het mom "potten kopen voor zijn moeder". Ik was op dat moment niet thuis en mijn man, niets vermoedend liet de man in de showroom binnen. Het was de hollander om documentatie te doen! Hij nam, zonder vragen, alle beschikbare folders mee en was dan heel gehaast om naar een volgende klant te gaan, toen ik thuis kwam. Ik zag hem net de documentatie op de achterbank van zijn wagen leggen. Ik zag meteen de dozen potten staan. Ik vroeg de documentatie terug en hij gaf die. Als ik hem confronteerde met "jij bent het die namaak AMC verkoopt" ontkende hij pertinent! Ik had de dozen gezien en vroeg hem nog eens het portier te openen. Hij weigerde en kalmeerde me met "je verward me met iemand anders, ik verkoop mercedeswagens en ik kom potten kopen vopor mijn moeder. Ik heb de dozen gezien !Besluit, als die man mijn officiele documentatie had, dan kon hij ongehinderd onder mijn naam verder valse potten verkopen en AMC in een slecht daglicht stellen !

LEEN

tegenwoordig merk ik meer en meer gefoefel op bij allerhande commercanten. Namaakgoederen verkopen mag niet. Zelfs al gat het slechts om brochures die de potten laten doorgaan voor een bekend merk. Als je de nummerplaat noteerde, zou ik de politie verwittigen. Op de binnenlandse EG-markt zijn zij het die moeten ageren tegen dergelijke verkoop. Helaas zijn ze meestl niet opgeleid.
De Belgische douane mag wettelijk niet tussenkomen op de binnenlandse markt! Zij zijn wel opgeleid in goederen maar mogen enkel bij de invoer namaakgoederen in beslag nemen. Typisch Belgische kortzichtigheid.

Je zou beter zelf je officiële leverancier verwittigen, zodat deze zijn klanten voor dergelijke malafide verkopers kan verwittigen.

Malafide verkopers of installateurs. Ik geef je een voorbeeld.

Er is een slotenmaker T... uit Heule die op de facturen enkel de fiscale clausule voor beveiliging tegen inbraak wenst te plaatsen tegen een vergoeding van 35 euro!

Nochtans verplicht de wet die vermelding op de factuur of in bijlage. Een beleefde brief of bezoek helpt ook niet.
Voor het opmaken van een factuur mogen ze ook geen aparte administratiekosten rekenen. Met deze verplichte vermelding kan je dan via de belastingsbrief tot 170 euro terug krijgen.

Ik vraag me af of er installateurs zijn van zonnepanelen, van isolatie of condensatieketels, die ook administratiekosten durven rekenen voor amper 6 zinnetjes?

Lieve medemensen.

Ik ben op zoek achter de NERDERLANDStalige handleidingen van de Atmosfera en Secuquik 3000 van AMC;
Een kopie is ook erg welkom.
Uiteraard alles tegen betaling.

MVG Joha

Twee weken geleden de Nederlander met zwarte Range Rover aan de deur gehad. Wou ook inductiepotten verkopen, ik had echter dit forum reeds gelezen en vroeg kan ik ze effe op mijn inductieplaat testen? Daar ik reeds jaren over een plaat beschik (en ook over potten, maar dat hoefde ie niet te weten).

Als antwoord op deze vraag ging ie enkele potten halen om te testen. Het enige dat ik als resultaat gezien heb is dat ie simpelweg instapte en wegreed. Die potten nooit meer teruggezien dus.

Vond it wel grappig, dus goede raad, krijg je bezoek van iemand die inductiepotten verkoopt, vraag gewoon om ze te testen, loopt ie weg dan waren het geen inductiepotten

beste,

Ik heb me deze namiddag ook laten vangen door een nederlander die vlot babbelde en goed kon verkopen
een 12 delig kookpotten set van ACM FISCHNER
AAN EEN SPOT PRIJS VOOR 150 EURO iplv 1500 euro
Hij had gisteren een demonstratie in de stad.
HIJ KON ZE NIET ERUG MEEDOEN NAAR NEDERLAND !
HIJ REED MET EEN ZWARTE RANCH ROVER AUTO NED. NUMMERPLAAT.

Deze week heb ik ook die Hollander met Duitse nummerplaat over de vloer gehad. Hij kwam gewoon binnen in mijn winkel om die rommel te verkopen. Hij wou van z'n potten af maar die zever pakt bij mij niet. Toen ik hem vroeg om m'n winkel te verlaten werd hij verbaal agressief. Ik zei dat ik geen gestolen materiaal wou. Daarop zei hij "daarom rij ik nu net met een Range rover en jij niet" Het was geen zwarte hoor maar een beigekleurige met beige zetels. Ik heb de nummerplaat genoteerd en doorgegeven aan de politie.Als iedereen dit doet dan pas kan de politie iets ondernemen. Die vent had blond haar en was begin de 30.

Hallo iedereen,

Blij aub bij T&T weg. Het is één en al bedrieg en gelieg. Hun boden is geen 15 mm dik zoals ze schrijven, maar slecht 9 mm. Hoe we dit weten? We hebben de test gedaan en een pan in twee gesneden.
De mensen die er werken vertrekken de een na de andere omwille va nde maffia praktijken.

doe me een plezier en blijf er weg!!!! Iedereen doet wat hij wil natuurlijk, maar ik zou het erg vinden als andere mensen ook in't zak gezet worden.

Groetjes
x

Hallo, ik heb de potten van T&T design sedert 6 maand. Ik ben super tevreden!!! Ik kook zonder water, wat veel lekkerder en gezonder is! En ik bak nu ook zonder vet en dit lukt super! Ben al 3kg afgevallen, nieand neemt mijn potten nog af!!

Mijn vrouw heeft die potten van ttdesign ook gekocht en wij zijn ook heel content! Super kwaliteit, echt een aanrader. Wij koken ook op inductie en hebben onze potten getest met een ordinaire magneet toen we die kochten. Simpele truc!

Moderator,
Wordt dat hier het huis-tuin en keukenpottenforum of zo ?
Zou je al die onzin niet verwijderen ?

Beste, ik heb het bericht gelezen van T&T Design, gelijk X verkondigt, blijf weg bij T&T Design, het zijn oplichters, de artikelen hebben niet de waarden die ze u meedelen, alleen de manier van contacteren al is een leugen, laat er u niet aan vangen aub !!!

Ben zelf al jaren lid bij T&T design. Heb destijds een bestek gekocht en via hun vip-dagen een tuinset.
Het verhaaltje dat de artikelen na twee jaar op de markt komen kan je inderdaad met een korreltje zout nemen.

Maar wat ze verkopen is TOPKWALITEIT. Ga eens naar een designwinkel en vergelijk prijzen. Vergelijk wel gelijkwaardige artikelen. ( geen appels met citroenen)

Wat zie je dan, dat je exact de helft minder betaald.

Dat het verhaaltje niet klopt kan mij géén zak schelen.

Kom maar eens eten aan mijn tuinset met mijn bestek. Uw mondje zal aardig open vallen.

kookset echte amc ongeveer 3500 euro T&T ongeveer 1000 euro
ken persoonlijk mensen die deze set hebben. en zijn mega tevreden ook van hun andere artikels die ze gekocht hebben.

matras tempur delux 2300 euro T&T ongeveer 1000 euro.

Met garantie op de bestelbon. Géén fake adres.

Weet niet waar jullie bedrog in zien.

AL DE RECLAME OP TV DIE JULLIE MEEHELPEN BETALEN BIJ GEKENDE MERKEN DAT NOEM IK BEDROG !

als ik dit allemaal lees zijn de meningen verschillend
Ik ben alleenstaande papa van 2 dochtertjes en heb mijn t&t kooksetje reeds vorig jaar gekocht met een spaarplan
Mijn kookset is vorige week geleverd en ben er echt zeer tevreden van,mijn ma heeft haar amc potten al 38 jaar en is er ook tevreden van en die hebben toen ook bijna 40.000 frank gekost over 38 jaar
Mijn ma is kok geweest en is vorige week naar mijn setje komen kijken en was echt verbaasd wat ik allemaal had voor die prijs
Heb na mijn spaarplan zelfs nog een gratis melkpannetje gekregen van t&t twv 95 euro
Laat ze maar vertellen over bedrog
IK BEN ZEER TEVREDEN OVER T&T
wanneer komen er problemen bij de meeste,ALS ER MOET BETAALD WORDEN ,VOILA
Mensen laat jullie zeker niet afschrikken door voorgaande berichtjes van bedrog,ze komen perfect hun belofte na
Zou iedereen aanraden om ta gaan koken op het T&T kookset
grtjs
zeer tevreden klanten

Koken op inductie gaat zo snel dat de kooktijd korter is en dus energiebesparend. Heb je daarbij nog eens goede kookpotten (ikzelf heb T&T en ben er super content van) dan gaat dit nog sneller! Ik zet mijn vuur hoog en vanzodra de wijzer in het groen komt op mijn thermostaat zet ik mijn vuur naar omlaag. Ik verbruik bijna niets van energie en ben bijzonder tevreden , zowel over mijn inductieplaat (IKEA!) als over mijn kookset (T&T design! Ik wil nooit nog iets anders!

Inductie is gewoon de toekomst! De voordelen van gas maaar niet de nadelen. Kopen zou ik zeggen

Beste mensen, ik ben nooit een keukenprinces geweest, ik was zelfs een ramp in de keuken! Onlangs kocht ik het kooksysteem van T&T en nu beleef ik echt plezier aan het koken! Alles is tot nu toe gelukt en alles is heel lekker van smaak Ikzelf werk nog op een oude electrische plaat maar heb eeninductie besteld bij "Smeg". Ik kan niet wachten tot ik mijn plaat heb.

Ik heb me deze namiddag ook laten vangen door een nederlander die vlot babbelde en goed kon verkopen
een 12 delig kookpotten set van ACM FISCHNER
AAN EEN SPOT PRIJS VOOR 150 EURO iplv 1500 euro
Hij had gisteren een demonstratie in de stad.
HIJ KON ZE NIET ERUG MEEDOEN NAAR NEDERLAND !
HIJ REED MET EEN ZWARTE RANCH ROVER AUTO NED. NUMMERPLAAT.

deze praktijken gebeurde al 40jaar geleden

hallo kan er me iemand het verschil in kwaliteit en prijs vertellen over de pannen van fissler en de pannen van fischner?

Geache,

ik heb een email gehad van Luc Coene en heb hem geemail maar helaas geen bericht terug.
Het adres van mijn nota is westdam 32 in sas van Gent.
Wie help mij aan het juiste adres.

J. Koetsier

zaterdag man gestopt voor de deur met duitse nummerplaat, reed met grijze ford met geblindeerde achterruiten hij sprak nederlands en vroeg of ik geen messen wou kopen voor 50 euro. heb neen gezegd en hij bleef maar aandringen. nu deze middag heb ik hem terug gezien in izegem en hij vroeg of ik geen kookpotten wou van AMC hij gaat naar de luchthaven zogezegd en kan ze niet meenemen. man van rond de 45 m73 donkele bril en goed buikje. hij zei dat ik zot was deze messen niet te kopen voor maar 50e hij was zelfs agressief. gelukkig had ik er al van gehoord en ben ik vlug eens naar de blogs gaan kijken

nummerplaat -> politie

Ik wil geen spelbreker zijn, maar is er al deftig onderzoek gebeurd naar het effect van het inductieveld op de voeding? Wat gebeurt met de voeding en wat zijn de gezondheidsrisico's?

GSM straling heeft ook bijkomende en nog niet genoeg onderkende neveneffecten, ziektes zoals CVS worden nu al schoorvoetend vermoed veroorzaakt te worden door EM straling.

Dus ben ik voorzichtig ivm inductie. Het is niet omdat er nog geen bewijs is, dat je niet voorzichtig moet zijn.

Karl, als je je al zorgen zou moeten maken is het niet over het vlees in uw potten, maar wel over uw eigen lijf :-/

ROESTVRIJ MATERIAAL WAS EEN GODSGESCHENK VOOR DE VOEDING IN HET ALGEMEEN.
ALLE KOOKPOTTEN KUNNEN GEBRUIKT WORDEN,ZOWEL MET SANDWICHBODEM VAN 15 MM OF GEWOON DE BODEM VAN DE POT 0.5 TOT 1 MM.OM TE KOKEN OF BAKKEN.
DE SANDWICHBODEM HEEFT TOT DOEL:
- EEN BETERE WARMTEVERSPREIDING VAN DE ENERGIEBRON OP DE POTBODEM
- MAKKELIJKER EEN PERFECT VLAKKE BODEM => VROEGERE ELECTRISCHE KOOKFORNUIS EN FORNUIZEN MET KONTAKTVERWARMING(GROOTKEUKENS)
- STEVIGHEID VAN DE BODEM(GEEN BLUTSEN BIJ EEN VAL)
- BIJ OVERVERHITTING BLIJFT DE BODEM LANGER VLAK
- MISSCHIEN ZIJN ER NOG WEL VOORDELEN ,MAAR IK BEN GEEN VERKOPER.
HET IS ZEKER DAT EEN POT MET DIKKERE. BODEM DUURDER IS DAAR HET FABRICAGEPROCES OOK EEN STUK DUURDER WORDT
ZELF HEB IK EEN 20 SOORTEN POTTEN (UIT RECYCLAGE &ERFENISSEN) EN DE MEESTE DUURDERE EXEMPLAREN=LANGOUSTINA,DEMEYERE ZIJN PERFECT
DE ENKELE < AMC > EXEMPLAREN ZIJN DE BESTE (MAAR IN DE HANDEL OOK DE DUURSTE)
BIJ DE GOEDKOPERE EXEMPLAREN WAARVAN IK VERMOED WAAR HET HIER VEELAL OM GAAT BEMERK IK :
- HANDVATTEN&KNOPPEN SLECHTE KWALITEIT
- SANDWICHBODEM KOMT LOS(SLECT PROCEDE)
- BODEM EN ZIJKANT POT KOMT VLUG ZWART EN MOEILIJK TE REINIGEN(OP GAS)
- VEEL VLUGGER AANBRANDEN EN BODEMVERVORMING
ZELF HEB IK NOG EEN DRUKKOOPOT GEKOCHT DIE IN TESTAANKOOP ALS BESTE KOOP (PRIJS-KWALITEIT)WAS AANGEPREZEN MAAR NA EEN JAAR NIET MEER EFFICIENT AFDICHTE.
MIJN NIET ZO DURE LANGOUSTINA WERKT NA 15 JAAR NOG ALS NIEUW.
MENSEN DIE POTTEN HEBBEN WAARVAN DE BODEM NIET MAGNETISCH IS => SANDWICHBODEM INOX- ALU OF INOX - KOPER >>
DOEN EENS EEN TEST OM WATER TE KOKEN.
WERKT DIT NIET PLAATS DIT IN HET FORUM,ZELF WEET IK NIET OF DIT KAN
IK WERK NOG STEEDS OP GAS WAT HET BESTE RENDEMENT HEEFT MAAR WEL HET GEVAARLIJKSTE IS

@erik: als eens een half uur voor een radar-antenne gezeten?

@karl
het principe van de inductiekookplaat is deze van zwerfstromen. Het magnetisch veld wordt in principe kortgesloten in de bodem van de pot met als gevolg van de kortsluiting warmte. Het magnetisch veld komt dus niet in de voeding terecht daar het de weg pakt met de minste weerstand zijnde de bodem van de pot.

Je zal weg geen nakomelingen meer hebben na je half uurtje voor je radar-antenne, want bepaalde lichaamsdelen vangen deze stralen perfect op. Een totaal ander concept, maar mocht je een reuze grote pot tussen u en de radar-antenne zetten dan heb je beschermd.

@karl
het principe van de inductiekookplaat is deze van zwerfstromen. Het magnetisch veld wordt in principe kortgesloten in de bodem van de pot met als gevolg van de kortsluiting warmte. Het magnetisch veld komt dus niet in de voeding terecht daar het de weg pakt met de minste weerstand zijnde de bodem van de pot.

Je zal weg geen nakomelingen meer hebben na je half uurtje voor je radar-antenne, want bepaalde lichaamsdelen vangen deze stralen perfect op. Een totaal ander concept, maar mocht je een reuze grote pot tussen u en de radar-antenne zetten dan heb je beschermd.

sorry voor het dubbel posten maar het scherm stond hier al 5 minuten, de ok verondenknop was nog niet verschenen, ik heb terug op send gedrukt daar ik dacht dat ik dat nog niet had gedaan. Heel trage site op dit ogenblik dus.

had graag de juiste formule geweten voor het onvetten van inductie en het dagelijks onderhoud
dank bij voorbaat

Heb mij vanmiddag ook aan die Nederlander van de AMC kookpotten laten vangen! Was zeer gehaast en agressief, kreeg alles bij mij thuis in de gang gezet met drang en werd bijna het geld uit mijn portegfeuille gehaald!
Heb er een zeer slecht gevoel aan over!!!!!
reed met een zwarte range rover met duitse nummerplaat KLE en de rest heb ik niet kunnen noteren.
wie heeft hier al verdere stappen tegen ondernomen? Hoe is het afgelopen?

Hallo iedereen,

heb deze ochtend T&T Design op bezoek gehad:

- het zou één uurtje duren, het zijn VIER uren geworden
- idd het verhaaltje van "binnen twee jaren komt dit alles op de markt", "u bent bij de tien uitverkorenen per gemeente", etc.
- ze beweerde dat we met haar potten en pannen konden koken zonder water en bakken zonder boter. Lol! Koken gebeurt per definitie met water. Enkel een vloeistof kan koken! Wat ze bedoelde was het stomen van groenten en het bakken van vlees in eigen vet. Nou en, dit doen wij al drie jaar met ons setje van de blokker (+/- 60 euro) dat eveneens voorzien is van een thermische aanduiding.
- Na verschillende verkooppogingen (alhoewel dat het enkel om product-evaluatie ging en ze enkel betaald werd per evaluatie) heb ik de VERKOOPSTER dan toch aan de deur kunnen zetten.

Hoe kan je nu vertrouwen hebben in zo'n bedrijf! Laat deze mensen niet binnen, het zal je meer opbrengen dan hun kortingen!

Peter

@ Claudine,

Beetje laat misschien maar wij gebruiken gewoon een zachte spons en Ecover afwasmiddel en dat werkt perfect.
Reinigen als de kookplaat lauw of koud is.

Onderhoud is eigenlijk hetzelfde als bij een gewone vitrokeramische kookplaat.

NAMAAKVERKOPER AMC was gisteren in streek rond HOEGAARDEN.
Duitse nummerplaat BOR TR 217
.... voor de geïnteresseerden!

Ik werd vandaag aangesproken door een Duitser op straat toen ik juist van mijn werk kwam.Hij sprak enkel Duits en vroeg of ik wat Duits kende. Hij was vertegenwoordiger in Destelbergen en had zaak in Sint-Martens Latem wat wel klopte.Hij moest zijn vliegtuig in Zaventem halen en had nog één kookpotset van AMC ( messenset en 72-delig bestekseter gratis bij )over die hij van de hand wou doen voor slechts 300 Euro. Daar ik twijfelde zakte de prijs zelfs naar 200 Euro..... Hij wilde weten welke bank ik had want hij was gehaast . Liep al tegen 13u en moest om half twee al in Zaventem zijn. Zou wel even meerijden naar de bank....Als je weet dat alles tesamen normaal ongeveer 3500 Euro kost en dan voor 200 Euro! Een koopje, niet? Daar ik nog steeds twijfelde werd die man (donker haar,gebruind, rond de dertig)wat ongeduldig en zelfs onbeleefd : Trok zijn naamkaartje dat hij me eerst had gegeven weer uit mijn handen .Die man reed met een grijze BMW met Duitse nummerplaat. Ik heb uiteindelijk toch maar niets gekocht....

Kennis van mij heeft ook de potten van namaak-AMC door die Duitse/Nederlander gekocht. Wij hebben onderstaande brief aangetekend verzonden. Eerst geen reactie gekregen, nadien gebeld (indien je telefoonnummer wil kan ik dat nog eens nakijken, anders heeft hij het misschien zelf genoteerd in jouw 'garantieboekje') en dan hebben ze hun geld teruggekregen.
Hierbij de brief:

Aan de firma CLASSIC LINE
Tav. Machiel Brummer
Boekholter Weg 17
47638 Straelen
Duitsland

Aangetekende brief (plaats, datum)

Onderwerp: annulering verkoop twee pottensets 'Classic Line'

Geachte heer Brummer,

Op (datum) kwam Machiel Brummer, verkoper van de firma Classic Line, ongevraagd bij ons langs. Hij heeft ons twee pottensets 'Classic Line' verkocht aan ...€. Wij wensen deze koop ongedaan te maken en beroepen ons hiervoor op de wet betreffende de handelspraktijken en de voorlichting en bescherming van de consument van 14 juli 1991. Hieronder vindt u de betreffende uittreksels uit deze wet.

AFDELING 11. - Verkopen aan de consument gesloten buiten de onderneming van de verkoper.

Art. 86. § 1. In deze afdeling worden bedoeld, de verkopen aan de consument van producten en diensten tot stand gebracht door een verkoper :
1° ten huize van de consument of van een andere consument, alsook op de arbeidsplaats van de consument;

Art. 88. Onverminderd de gemeenrechtelijke voorschriften inzake het bewijs, moeten de verkopen aan de consument, bedoeld in deze afdeling, op straffe van nietigheid, (...), het voorwerp uitmaken van een geschreven overeenkomst opgemaakt in zoveel exemplaren als er contracterende partijen met een onderscheiden belang zijn.
Dit contract moet vermelden :
- het hierna volgend verzakingsbeding, in vet gedrukte letters en in een kader los van de tekst op de voorzijde van de eerste bladzijde :
" Binnen zeven werkdagen, te rekenen van de dag die volgt op die van de ondertekening van dit contract, heeft de consument het recht om zonder kosten van zijn aankoop af te zien, op voorwaarde dat hij de verkoper hiervan bij een ter post aangetekende brief op de hoogte brengt. Elk beding waarbij de consument aan dit recht zou verzaken, is nietig. Wat betreft het in acht nemen van de termijn, is het voldoende dat de kennisgeving verstuurd wordt vóór het verstrijken van deze termijn. "
Deze laatste vermelding is voorgeschreven op straffe van nietigheid van de overeenkomst.

Art. 89. De verkopen van producten of diensten, bedoeld in artikel 86 zijn slechts gesloten na een termijn van zeven werkdagen te rekenen vanaf de dag die volgt op die van de ondertekening van het contract bedoeld in artikel 88.
Tijdens deze bedenktermijn heeft de consument het recht aan de verkoper, bij een ter post aangetekende brief, mee te delen dat hij van de aankoop afziet.
Geen enkele levering van een dienst mag gebeuren vooraleer de bedenktermijn bedoeld in dit artikel is verstreken.
Met uitzondering van de verkopen bedoeld in artikel 86, § 1, 3°, mag onder geen enkel voorwendsel een voorschot of betaling, in welke vorm ook, van de consument worden geëist noch aanvaard, vooraleer de in dit artikel bedoelde bedenktermijn is verstreken.

Art. 91. Indien de consument afziet van de aankoop, kunnen hem daarvoor geen kosten worden aangerekend, noch kan van hem daarvoor schadevergoeding worden gevraagd.

Voor (datum) willen wij de betaalde ...€ gestort krijgen op rekeningnummer ... (BIC...) of ... (IBAN). U kan ten allen tijden de potten komen ophalen bij ons thuis. Indien het verschuldigde bedrag binnen deze termijn betaald is, zullen wij afzien van verdere acties tegen u. Voor ons is dit een princiepskwestie en zijn wij bereid de nodige stappen te ondernemen om dit bij de Procureur des Konings van het Parket van Dendermonde aan te klagen. Die zal ervoor zorgen dat u bij het Centraal Signalementenblad gesignaleerd wordt.
Verder willen wij er nog op wijzen dat u ons geen factuur heeft opgemaakt.

Met hoogachting,

...

Bijlage: kopie van garantiebewijs met verkoopsdatum

Kan ik bij jullie terecht voor nieuwe doppen,kan ik langs komen ? Ik ben al jaren een tevreden AMC kookpot gebruiker, al 30 jaar, een geschenk van mijn moeder, graag antwoord Marianne Vermeiren marianne.vermeiren2@telenet.be

Mevrouw Vanneste, mijn amc kocht ik in 3 of 74, de bodem can mijn 4L kookpot is krom getrokken, helaas heb ik mijn aankoopbewijs niet meer, wat nu met mijn levenslange garantie?

Wil jij me helpen?

Gegroet maris L

oostereinde 12

3560 Lummen

013521416

als jij een vertegenwoordiger bent kan je mij dan uitleggen hoe het komt dat ik mijn stoomdeksel van amc nergens kan laten maken ik had het maar juist het is terug binnen geweest was weer kapot en die persoon die ze heeft verkocht heeft niet meer omgezien.  ik heb het gevraagd op het voedingssalon ze gingen mij iets laten weten nooit niks van gehoord

weet jij soms wat ik moet doen