pelletskachel iris edilkamin

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

heeft er iemand ervaring met pellets kachel Type Iris van EdelKamin

Reacties

ja wij hebben er een al 2 jaar

Beste Werner,
Is het type 2005 die jullie hebben?
Waar hebben jullie hem aangekocht?
Hebben jullie positieve ervaringen?

gr Stefaan

Mijn naam is pierrick en ik ben techniker voor mijn firma Girretz Energie Alternative rond Luik. Wij zijn importateur voor pelletkachels van de merk EDILKAMIN. Win hebben bijna 2000 kachels in vebrand en onze ervaring is altijd beter.

Als iedereen vragen over pellets, pelletkachels of cv op pellet heeft, aarzelt niet mij te contacteren per mail of per gsm.

We zoeken ook verkopers in vlaanderen in alle regio's. Kent u misschien iemand die al kachels verkoop.

Met dank

Pierrick
Girretz Pierre Energie Alternative SPRLU
pierrick@girretzpierre.be
gsm: 0495/549367

PS: SORRY VOOR MIJN ORTHOGRAPHE IK BEN GEEN PERFECT TWEETALIG MAAR IK PROBEER TOCH...

Op 16 jan is er een geplaatst bij ons.
Eerste ervaring: -wij zullen het zeker niet koud hebben.

Enigste nadeel aan de Iris, volgens mij (dus subjectief), is de ventilator (lees: lawaai).

Heb toevallig een korte demo gezien van de EDIL-KAMIN. Misschien was jij dat wel Pierrick??

Zag er heel interessant en goed uit, vooral de ketel met ingebouwde water pomp voor aansturing van de radiatoren. Kan je theoretisch je CV elimineren. En prijs lijkt ook redelijk.

Lawaai is enkel in het begin, bij opstart. Naderhand valt het mee.

lambert.

Piertrick,

Zou je ook een adres kunnen geven van die open dag, verder heb ik belangstelling voor het type rose

m.v.g.
Ger

Wij hebben wel ervarig met Edil-Kamin kachels.
Prijs kaliteit zijn dezeniet slecht.

mvg

Stefaan

y

Wij denken er ook aan een dergelijke kachel aan te schaffen.
Er is echter een probleem om de verwarming in de badkamer te regelen, misschien met thermostatische kraan.
We zouden deze dan natuurlijk graag aankopen bij een plaatselijke verdeler (regio Mol). In Italië is het nut al bewezen volgens de plaatselijke bevolking dus zal het hier ook wel nuttig zijn.

hallo,

wij gaan ons normaal zo'n pellbox aanschaffen !

Klopt het dat het héél lang duurt als er een stuk kapot is van deze pelletkachels ? Dat er namelijk een heel lange wachttijd is naar vervangstukken ?

Gr,
Trioen

Sinds enige tijd staat er een EdilKamin Iris in ons chalet in de Ardennen. Koud hebben we het niet meer en de elektrische kachels kunnen uit blijven. Als we de deuren van alle kamers openlaten wordt het hele chalet ermee verwarmd. Ook de kinderen vinden het tof en zitten graag te lezen of te spelen voor de kachel. Zoals Christophe hierboven al eerder opmerkte is het geluid van de ventilatoren ook voor ons het enige nadeel van de kachel. Naast het comfort en het ecologische aspect hebben we gekozen voor een pelletkachel omdat deze kachels veilig zijn in het gebruik. Aangezien we het houten chalet ook verhuren, is dat wel zo prettig!

Vandaag pellbox van edilkamin besteld dit is een zeer mooi inbouwtoestel met strak disign benieuwd hoe gaat branden..

We hebben ook en pelletkachel aangekocht maar wij hebben het probleem dat we het woonvertrek van +-40 vierkantemeter niet kunnen verwarmen ik moet de stoof instellen op 25 graden om 21 graden te verkrijgen en dan is het buiten 9 graden. wat kan het probleem zijn !!!!!
De pelletkachel heeft en vermogen van 8.5 killowat en is van het merk edelkamin marea.Ik heb het verbruik van de pellets opgetrokken tot +2 (Tips zijn welkom

Weet iemand een dealer van edilkamin in de buurt van Landen-Tienen-St-Truiden

Hallo Didier,

Een kachel van 8.5Kw zou normaal een inhoud van 110 kubieke meter kunnen verwarmen.(indien de woning geïsoleerd is en als de kachel op basis van convectie werkt mag je geen zuchtje trek in huis hebben want die doet de warme lucht zo snel afkoelen dat alles verloren gaat)

Heb je al andere pellets geprobeerd, ikzelf heb daar heel veel resultaat mee bekomen.(momenteel verwarm ik met plospan en ben daar zeer tevreden over)

Een nonkel van me is nu overgeschakeld op een Duits merk en die zouden nog beter branden en minder afvalstof produceren.

Indien de kachel op een bestaande schouw aangesloten is zou het ook kunnen dat de schouwtrek te hoog is en zo alle warmte wegzuigt.

Misschien weet je leverancier installateur nog raad ?

Mvg,

Mijn Iris pelletkachel komt van bij Giardelli in San Siro! Ben hem maar in Italië gaan halen vanwege het grote prijsverschil, 1300 euro maar... En nieuw bij een erkend verdeler hoor. Hij is morgen volledig geinstalleerd.

Gremlin,

Tevreden van je Pellbox van Edilkamin?

Veel lawaai en stof?

hey steven
vandaag komen ze hem installeren kben benieuwd .
wel weet ik nog niet hoe ik hem ga afwerke"n erond
ytong of promatec of gyprox
als er iemand een idee heeft altijd welkom......

Dag Gremlin,

Ik heb ondertussen ook een pellbox aangeschaft en hij is al volledig geïnstalleerd.

Wat mij wel opvalt is dat op de laagste energiestand en ventilatorstand, dat het niet stil is.

Er komt wel nog een vertegenwoordiger langs die de kachel zal afstellen.

Wij hebben een kast laten maken in MDF met binnen rotswol voor de isolatie. De kast schuift perfect over de pellbox. Dit was nodig omdat we onze bestaante schouw volledig hebben laten afbreken.

heb ik ook gehoord benieuwd als ze hier iets kunnen aan doen
ik denk gewoon dat dit de ventilatoren zijn
brand anders wel prachtig en is nu volledig afgewerkt...

Wij hebben een marea,hoe kan ik die het beste kuisen binnenkant,Boven aan zit heel veel as in die gaten ,ik ga er met de stofzuiger in en met mijn handen maar niet ideaal.en tussen de asbak en naar onder toe valt ook altijd as.Het glas word bovenaan altijd vuil.Wie heeft de juist manier?

Wij hebben een marea,hoe kan ik die het beste kuisen binnenkant,Boven aan zit heel veel as in die gaten ,ik ga er met de stofzuiger in en met mijn handen maar niet ideaal.en tussen de asbak en naar onder toe valt ook altijd as.Het glas word bovenaan altijd vuil.Wie heeft de juist manier?

Wij hebben een marea,hoe kan ik die het beste kuisen binnenkant,Boven aan zit heel veel as in die gaten ,ik ga er met de stofzuiger in en met mijn handen maar niet ideaal.en tussen de asbak en naar onder toe valt ook altijd as.Het glas word bovenaan altijd vuil.Wie heeft de juist manier?
Stefaan Dewever schrijft:
> heeft er iemand ervaring met pellets kachel Type Iris van EdelKamin

wie kan mij helpen aan wat informatie voor het in dienst stellen van mijn pelletkachel, van de leverancier heb ik alleen een italiaanse beschrijving, waar ik uiteraard geen woord kan begrijpen. kan iemand mij a.u.b. helpen ?
ik heb nogmaals geleerd en koop nooit meer in een stock, daar is men na de aankoop een man van buiten, geen uitleg meer, bij de kleinhandelaar mag men daar ten minste op rekenen, het is mij een goede les geweest.
vr.gr. john

Onderwerp: Zo leest ge het eens van eenander

24-12-2008 02:23
--------------------------------------------------------------------------------
Onze leverancier

In onze zoektocht naar Rika kwamen we uit bij de firma Edelflam in Oostende. Onze eerste ervaringen met Edelflam zijn alvast vrij positief. Er is een vlot en vriendelijk contact en de levering is zeer vlotjes verlopen. De installatie van onze kachel nam zo'n 2u30 in beslag. Meer informatie over Edelflam is te vinden op hun website nl http://www.edelflam.be

Geschreven door : Nico Devriendt
Op : 02/11/2007 om 11u22 | Woonplaats : Torhout
Hallo,

Hieronder geef ik mijn ervaring mee in de zoektocht naar handelaars in pelletkachels.

Wij wonen in West Vlaanderen en hebben gekozen voor de firma Edelflam in Oostende. Wij zijn zeer tevreden over deze firma. We kregen een goede uitleg en de levertermijn & installatie viel zeer goed mee.

Op 18 Augustus 2008 hebben we door de firma Edelflam uit Oostende ons eerste jaarlijks onderhoud laten uitvoeren. Zelf had ik al gestofzuigd waar ik zelf aan kon. Ook het pelletreservoir had ik volledig leeg gemaakt en gereinigd.
Eerst heeft Edelflam overal met hun krachtige (professionele) stofzuiger alles uitgezuigd. Vervolgens hebben ze de rookgaskanalen gereinigd en onderaan de kachel nog eens met de stofzuiger geweest. Alle onderdelen werden mooi schoongeveegd met een kwast en vervolgens het stof hiervan opgezuigd. Met hun stofzuiger kunnen ze toch veel meer opzuigen dan wij met onze gewone stofzuiger. Op mijn vraag is het afvoerkanaal ook gereinigd geweest. Alhoewel ze mij vertelden dat dit na een eerste jaar niet nodig zou zijn wou ik het toch eens zien. Zonder problemen hebben ze ook deze kachelbuis gereinigd. En inderdaad het was eigenlijk niet nodig want er zat bijna niets in. Nadien heb ik de kachel eens aan gestoken om te checken of de kachel het nog goed deed. Hopelijk hebben we terug een goed stookseizoen zoals vorig jaar…

Ook over dit onderhoud ben ik zeer tevreden over de firma Edelflam.

Beste Joeri,

Nog steeds ben ik tevreden van onze kachel & onze leverancier.

Ik zou het wel appricieren dat de inhoud van onze website niet in verschillende forums wordt gekopieerd. Gelieve in de toekomst evt. een link te gebruiken naar onze website (www.devriendt-cool.net).

Alvast Bedankt.

Vriendelijke groeten

Devriendt Nico

He tom,

Ik heb gelezen dat je ook een Iris hebt en ben jij in het bezit van de parameters en den uitleg daarvan,ik heb ook nen Iris maar heb alleen de handleiding maar met de parameters kun je meer instellen.

Alvast bedankt

groetjes David.

John,

Welke kachel heb je?

Mvg,

Steven

Wie kan of wil mij de handleiding, passsword over de parameter instellingen van de Iris door mailen.
Dan kan ik na het opslaan van de nu aanwezige parameters eens enkele dingen uit proberen

Mvg,

Johan.

Dag Johan,

Ik heb de handleiding van de Iris.

Ik mail ze u.

Heb je al eens gekeken op www.pellets.forummotion.com?

Daar kan je waarschijnlijk aan meer info geraken.

Mvg,

Steven

Beste mensen,

Blijf van die parameters af, laat dit doen door een gespecialiseerd iemand met een ruime ervaring hierin. Van een Iris of een ander merk doet er niet toe, maak je met de verkeerde instelling een bom van 14Kw.
Om dit goed te doen moet de schouwtrek gemeten worden, de temperatuur van de uitlaatgassen en nog méér.
Als verzekeringsexpert wil ik niet in jullie schoenen staan als er iets gebeurd. Wat moet ik een verslag schrijven bij eventuele brand bij U ? Betrokkene heeft zelf de parameters gewijzigd, te hoge temperatuur met schade als gevolg ..... mij kan dit niet schelen hoor, maar op basis van dat verslag zal je centen krijgen of niet.

AUB laat dit doen door professionelen en vraag een factuur voor geleverde prestaties dan heb je een bewijs.

Een vb van een expertise eergisteren. Pelletkachel blaast op 2,5 meter hoogte uit zonder schouw. Perfecte installatie echter uitgeblazen gassen op 2 meter hoog 295°C. Slaan terug in de muur (geen voegdichting tussen buis en installatie). Wat ook wettelijk niet verplicht is. Isolatie van jaren dertig smelt, houten draagbalk smeult. Balk wordt aangetast, houten vloer met eronder kurkdroge versplinterde oude spaanderplaten zinderen en veroorzaken smeulend aanslaande brand.
Gevolg schade van ongeveer 25000€ + schade aan buurwoning 5000€ door rook en wat water.
Die mens had echter iets vergeten terug te zetten in die parameters.
Begrijpe wie begrijpe kan. Installateur en technische CE keuring van dat toestel geven aan dat de temperatuur 190C moet zijn. Installateur zegt dat alles OK was en de verzekerde beweert dat hij ter goeder trouw de instellingen wijzigen en nu ...tja dat zal de maatschappij uitmaken.

Ik kan maar zeggen dat ik zelf toch ook niet in de boordcomputer van mijn auto ga zitten bricoleren daarvoor ga ik toch naar de garage.
Beste forumleden en regelaars van instellingen en parameters, je hebt goede bedoelingen daar twijfel ik niet aan maar let even op de gevolgen van jullie techneutenkennis.
Voor mijn part hoe meer kennis verspreid wordt hoe beter maar dit is geen zaak voor particulieren. Mocht dit voorzien zijn dan zou de fabrikant die parameters toch gewoon in de handleiding afdrukken. Laat die kachel regelen door een pro dan vermijd je problemen.

De fabrikant van die kachel goochelde met documenten dat die kachels beveiligd zijn met een passwoord(en) ,met een reden, en dat de techniekers daar 10uur opleiding voor krijgen. Dus absoluut zero-aansprakelijkheid.

En de verzekerde, die is de pineut, voor zijn eigen schade en die aan de buurt.

heb je dit al veel gehad met pelletkachels?

ik dacht dat ze heel veilig waren?

Hans,

Ik geeft u grotendeels gelijk, maar veel installateurs weten niet hoe een pelletkachel degelijk moet afgesteld worden en prutsen er zelf maar wat aan.

Voor dat prutswerk vragen ze dan meestal nog eens veel geld.

Het verzekeringsaspect is een ander luik, die niet mag onderschat worden in geval van schade.

Mvg,

steven

Ik heb een vraagje. Als ik mijn pelletkachel programmeer ( edilkamin - iris ), bv. van 4h s'morgens tot 12h s' middags moet ik het programma laten uitlopen, ik wil daarmee zeggen dat als ik het programma uitschakel omdat ik bv. die dag niet weg moet de kachel toch uitschakeld (direct na het uitschakelen van het programma) . Is dat bij bij jullie ook het geval? Hoe kan ik het programma uitschakelen zonder dat de kachel uitvalt.
Ook als ik voor morgen wil programmeren bv. dag 3 moet ik dag 2 ook op on zetten anders wil die niet bevestigen.

Mvg. christ

Hallo
Kan er iemand mij helpen aan de parameters van een edelkamin
iris van 8.5 kw ik zou graag de pellets iets verminderen
we hebben steeds 26° zelfs op de laagste stand !!

u kan deze mailen naar turbolijm@telenet.be

bedankt alvast
jo

Jo,

Kijk eens op het pelletforum www.pellets.forummotion.com

Mvg,

Steven

Het is nu de derde winter dat wij onze Iris kachel hebben en sedert een tweetal maanden begon ze nu en dan uit te slaan met de vermelding "no depression". De kachel heeft een onderhoud gehad, parameters heringesteld maar het is nog verslechterd, ze brandt zelfs geen uur aan een stuk.De technieker zou voor een oplossing zoeken maar tot nog toe niets gehoord.
Heeft er iemand al het zelfde probleem gehad of weet iemand dit probleem op te lossen.

Beste,

Ik heb hetzelfde gehad. Ik heb toen de schouwbuis gekuist en daarna geen problemen meer gehad.

Wij hebben ook een pelletkachel (Sideros) gekocht bij de firma Edelflam en dit zijn onze ervaringen.
Nadat wij onze keuze in de winkel hadden gemaakt kwam de zeer vriendelijke verkoper bij ons ter plaatse om een prijs bestek op te maken voor het leveren en plaatsen van de kachel en voor het uitvoeren van een aantal aanpassingen aan de schouw. We hadden immers bij hevige regenval, insijpelen van water in de schouw en dit zou nefast zijn voor de kachel. We vroegen dan een prijs bestek op te maken inclusief alle werken die nodig waren. De zeer vriendelijke verkoper garandeerde ons dat we ons geen zorgen hoefden te maken en dat alles in de prijs was inbegrepen. Om zeker te zijn vroegen wij dit herhaalde malen en de zeer vriendelijke verkoper bevestigde dit. De levering en plaatsing van het toestel verliep correct. Na een eerste aanpassing van de schouw, dit is te technisch om hierover verder in detail te gaan, zegden wij dat er bij regen nog steeds water zou insijpelen. Volgens ons was dus de aanpassing aan de schouw niet voldoende. Er werd dan overeen gekomen om de tiratrek (sluitstuk van de schouw) te vervangen door een ander type en om de resterende opening van de schouw bovenaan met bladlood af te dekken. De zeer vriendelijke verkoper meldde ons op geen enkel moment dat dit later voor een extra factuur ging zorgen. Wij gingen ervan uit dat dit in de prijs was inbegrepen, want men had ons gegarandeerd dat in het prijs bestek, de aanpassingen van de schouw was inbegrepen. Nadat alles was uitgevoerd, betaalden wij het saldo. Groot was onze verwondering toen wij een paar weken later nog een extra factuur kregen voor het nieuwe sluitstuk van de schouw en het bladlood dat werd geplaatst. We namen dan nog eens contact op met de zeer vriendelijke verkoper. We geraakten niet uit de discussie over de extra kosten. Voor hem was dit niet voorzien en dus niet opgenomen in het prijs bestek. Wij herinnerden hem eraan dat hij ons verzekerde dat alle kosten voor de aanpassingen aan de schouw, hierin waren inbegrepen. Maar voor hem waren dit onvoorziene kosten. We herinnerden hem er ook aan dat hij minder bochten diende te gebruiken bij de afvoerpijp dan eerst voorzien, en dat hij dit dan ook maar moest verrekenen. Aanvankelijk gingen wij hierover niet zeuren maar gezien deze ontwikkelingen maakten we hiervan nu wel een punt. Uiteindelijk ging hij de factuur nog eens herbekijken. Dit waren echter loze beloften van de zeer vriendelijke verkoper want een tijdje nadien kregen wij een herinnering van dezelfde factuur. De zeer vriendelijke verkoper had het dikwijls over "vertrouwen" tijdens onze contacten .......

Onze ervaringen met pelletkachel.
Wij hadden voordien een open haard en dan is het wel even wennen.

Positief zijn het gebruiksgemak en het comfort. Een druk op de knop en 10 minuten later geeft het toestel volop warmte. Je voelt de warmte een stuk sneller dan vroeger. Je moet juist op tijd bijvullen.

Negatief is het geluid dat het toestel maakt. Vooral in de opstartfase en wanneer het toestel op volle kracht draait maakt de ventilator nogal wat lawaai. Ook de voedingsschroef die de pellets aanbrengen in de verbrandingskamer maakt nogal wat lawaai. Onze slaapkamer ligt net naast de woonkamer en koude nachten laten wij het toestel aan tijdens de nacht. Dan is het continue geluid van deze schroef storend want je ligt erop te luisteren. Het reinigen van het toestel loop vrij vlot doch het raampje is vrij snel aangetast door wat verkleuring aan de zijkanten van de hitte en er zitten kleine putjes in het glas. Ik vraag mij af hoe dit wordt na langdurig en intensief gebruik.

GR

Hallo Steven,

Ik heb zojuist een edilkamin Iris besteld, maar zij hebben helaas alleen een Italiaanse gebruiksaanwijzing.

Heb je voor ons asjeblieft een Nederlandse gebruiksaanwijzing?

Alvast bedankt en groeten,

 

Jorgos

Hanepen@gmx.net

Beste

Misschien kan jij mij helpen nu mijn leverancier mij in de steek laat.

Ik heb een pelletkachel edilkamin Rose sinds oktober

Ik was er zeer tevreden over, zeker over verbruik, op stand P1 een zak per */- 20 uur

Sinds een 2 tal weken brandt de kachel eerst normaal als ik hem aansteek maar na een tijdje gaat hij zelfs in P1 ( laagste manuele stand, zeer hard branden, met gevolg veel te warm en met 1 zak doe ik nog max 8 uur

Leverancier vind het niet de moeite om te komen kijken

Beste

Misschien kan jij mij helpen nu mijn leverancier mij in de steek laat.

Ik heb een pelletkachel edilkamin Rose sinds oktober

Ik was er zeer tevreden over, zeker over verbruik, op stand P1 een zak per */- 20 uur

Sinds een 2 tal weken brandt de kachel eerst normaal als ik hem aansteek maar na een tijdje gaat hij zelfs in P1 ( laagste manuele stand, zeer hard branden, met gevolg veel te warm en met 1 zak doe ik nog max 8 uur

Leverancier vind het niet de moeite om te komen kijken