Groepsaankoop High Power Leds

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Groepsaankoop organisatie...(andere link niet gevonden waar te bestellen) --> Deze actie is ook gepubliceerd op het forum van zonstraal.net

-Ik wil graag bij led it light nog een aankoop plaatsen voor 3*2 en/of 3*1 HPleds van CREE 2700K. (type fitting erbij vermelden)
www.leditlight.net

- Indien amaturen moeten worden bijbesteld wil ik dit gerust erbij nemen (denk wel dat je een amatuur + fitting moet kopen)

- transfo's nodig --> vraagstelling naar leditlight is gebeurd, misschien anderen die hiervoor goede ervaringen hebben van type etc. Die mogen hun commentaren ook hier posten.

-Hiervoor wil ik gerust een samenaankoop organiseren voor de leden binnen België.

-Even concreet, wie mee wil doen die meldt via pb het aantal lampen dat hij eventueel wil bestellen.

-Ik hou hier openbaar de deelnemers (nickname) bij met het aantal lampen dat hij eventueel wil bestellen.

==> Indien we dan een serieuze lijst hebben wil ik hierover met led it light gaan onderhandelen om zo de prijs te drukken.

==>Uiteraard wil ik wel dat het geld van de spots op voorhand wordt gestort op een nog nader te communiceren rekening.

==> Garantie : ik ben bereid om voor het storten een document aan ieder te bezorgen via mail, fax, briefwisseling dat de gelden die gestort worden zullen aangewend worden voor de aankoop van de spots + de verzendkosten die ten laste van de kopers zijn

==> Bij levering wordt een copij van het factuur bijgeleverd zodoende je kan zien dat er niet gesjoemeld is met de prijs. (verzendkosten kunnen variëren, afhalen kan mits afspraak ook)

Streefdatum : Aanmelden kan tot 20 december, betaling voor 10 januari, plaatsen van bestelling op 10 januari.

Wie ben ik..

Kurt Vermeiren een gewone particulier woonachtig te Brecht. Reden van deze aankoop is om electricteitsfactuur te doen dalen door kwaliteitsvolle alternatieven in mijn huis te installeren. Ik ben voorstander om LEDS te gebruiken. Met samenaankoop wil ik mijn en anderen hun kosten drukken.

Lijst deelnemers...

kurtv 23 HPleds Cree 3*2W 2700K MR16 fitting 12V
tinnek 18 HPleds Cree 3*2W 2700K MR16 fitting 12V

Reacties

gaat men wel iets besparen?
want dan moet het toch 2X moeten verstuurd worden.

Nog een vraagje:
Als ze ooit stuk gaan, hoe gaan we dan onze garantie nog kunnen hebben?
Gaat leditlight voor elk een apparte faktuur voorzien?

En een vraag voor de led kenners
wat zou het best zijn 220V of 12V, als je alles toch nieuw moet maken. (dimmer hoeft voor mij niet)

Ahwel daar heb ik ook aangedacht..

Bij het algeem factuur komt een lijst met adresgegevens te zitten van de personen met wie wat heeft besteld. De vraag aan leditlight zal gesteld worden om deze als bijlage toe te voegen aan het factuur. Hierdoor verlies je geen garantie

Mvg Kurt

Kleine correctie..en extra info..

Belangrijke Data om in het oog te houden..

Aanmelden kan tot 25 december
Betaling voor 10 januari
Plaatsen van bestelling op 15 januari.
Levering in periode van eind januari - midden februari. Af te spreken met leverancier

Belangrijke info : Bij een bestelling van 40 HPleds 3*2W Cree MR16 was de lever prijs 30€ incl. BTW of een besparing van 14% al. Bij een hoger aantal zouden we de prijs tot beneden de 28€ moeten kunnen laten zakken of een reductie van 20% en meer.

Zijn er hier mensen die reeds ervaring hebben met de 3*2W CREE MR16 (12V) led spots ?

Ik heb er in het voorjaar 10 van gekocht maar ondertussen zijn er daarvan reeds 3 defect gegaan. Ze worden wel zonder problemen vervangen (1 jaar garantie) maar ik begin toch een beetje te twijfelen aan de duurzaamheid ervan. (ik heb er ook op 220V en daarvan is er nog geen enkele stuk , maar ze branden dan ook wel minder.)

Ben ik de enige met dit probleem ?

Ik heb er momenteel ongeveer nu 8 maanden een 11 tal in huis hangen, geen enkele problemen. Zitten wel op gewikkelde transfos van KRG (kostelijke zaken die transfo's 39€ stuk)

Op electronische werken ze wel maar de kans dat ze stuk gaan is veel sneller.

Mijn ervaring is positief..(anders zou ik ook geen groepsaankoop willen voorstellen)

als de leds met transfo zo gevoelig zijn.
Waarom koopt men dan niet de 220V versie.

kan iemand me zeggen wat de nadelen van powerled op 220 V zijn.

De led lampen branden ongeveer hier toch een 4-6 uur per dag nu. s'morgens in de leefruimte vanaf 5:30 à 6:00 tot 7:45-8:00 (indien mij vrouwke nog thuis is, zal dit nog langer zijn) en s'avonds vanaf 17:00 - 19:20 (als de kids naar bed zijn en de huishoudtaken zijn gedaan dan kunnen ze uit) Bij donker weer in de dag gaan ze ook aan in dit winterweer, in de zomer is dit dan weer minder..

Wat betreft de spots, ik had eerst allemaal kringen per halogeen gemaakt. Ik heb gewoon die lampen daar vervangen. Ze zitten maximaal per 4 op een transfo, meestal 2 of 3 stuks. (transfo's zijn eigelijk wel overgedimensioneerd voor deze spotjes, maar ik wilde eerst testen of ze echt kwaliteit waren.)

Walter ivm uw storingen of uw concern daarover, ik heb daar geen last van als ik de spotjes aan heb en ik zet radio of tv aan?

Goei vraag waarom men de versie op 220V niet beter is. Verbruik ligt toch gelijk. Wij hadden 12V spotjes hier in huis omdat we de halogenen wilden gaan dimmen, is er eigelijk nog nooit van gekomen. (we hebben ander sfeer verlichting)

Mvg Kurt

Wat betreft de storingen zijn er oplossingen die momenteel voorgelegd worden.

http://www.uploading.com/files/0KDG5GQU/Goedkoopste_LEDJES_file.xls.html

Hierbij een link met de nu best verkregen prijzen..

Ik heb 5 spots MR16 halogeen vervangen door 5 ledspotjes van 16 led's daarvan zijn er nu na een half jaar 3 waar er leds geen licht meer geven.
Als ik er 1 uit haal en daarna terugsteek geeft die even alle leds en dan verdwijnen er weer enkele.

Ik ben te vinden voor DE HP leds van 3x2 leds zodat ze toch wat meer licht geven maar wel op 220V
Heb er ergens anders 1 gekocht en het licht was ok maar wel voor een 30 minuten dan is deze gesneuveld binnen in de lamp. Ga ze ruilen hoop ik.

Frank,

De spots die je nu had zaten deze allemaal op transfo's en dan misschien nog electronische en geen gewikkelde.

Mvg Kurt

Branden hier bij ons al een 1/2 jaar, nog geen defecten gehad. Je hebt daar ook 1 jaar garantie op..Wat betreft de HP leds zijn het eigelijk 3*3W leds maar ze worden afgesteld op 3*2W. Dit om het warm worden tegen te gaan en vermoedelijk gaan ze ook langer leven hierdoor, geven ze mooier warm licht.

Mvg Kurt

Ik heb er bij www.conrad.be gekocht : geven zeer veel licht.

Zijn voor inbouw : onder topic LED-inbouwverlichting 85 euro per set van 3. "3 W Power LEDset, 3 stuks" Op 220v, maar zijn laagspanning

Bestaat uit 1 Enkele High Power led van 3W. Ik gebruik ze om een Hal uit te lichten vanuit de hoogte, inclusief overloop.

(Vraagske : een ledlamp is eigenlijk een electronische schakeling want er zitten meerdere componenten in. Vallen ze daarom niet onder de garantie van electronicaproducten die in België steeds minstens 2 jaar is ?)

Greetz

Als je misschien koopt in België wel, wij kopen aan in Nederland.

Ik vraag me af wat voor een type voeding die 220 v led spots hebben. Voor het rendement van leds moet je ook naar de voeding kijken. De simpelste voeding voor een led is een gestabiliseerde spanningsbron met een voorschakelweerstand. De winst die je maakt door je hoge rendementsled gooi je dan echter weg in de voorschakelweerstand.
Om een hoger rendement te halen dan een goeie spaarlamp moet je een geschakelde stroombron gebruiken. Die gaat de stroom niet regelen met een ohmse weerstand, maar door een aan/uit puls te moduleren. Het is een simpele schakeling waarvoor kant en klare ic's bestaan en die tegenwoordig heel courant is in de voeding van elektronische apparaten. Dit soort voedingen hebben een heel hoog rendement, oa doordat de transformator op een veel hogere frequentie werkt en dus veel kleiner kan zijn met veel minder verliezen.

Ik vind bij die "all in one" led spots, waar de voeding ingebouwd is - zowel de versies op 220V wissel als 12V gelijkspanning - nooit een beschrijving van het type voeding.
in het ergste geval is dat een gelijkrichter, een elco en een voorschakelweerstand. bye bye rendement... Zeker de 12V leds : eerst heb je verliezen in je 12V voeding (voel maar hoe warm die wordt) en dan nog eens verliezen in de onvermijdelijke stroomsturing van je leds.

Dus volgens mij, als je echt een hoog rendement wil halen - dwz beter dan een goeie spaarlamp - moet je werken met appart gevoede powerleds. De voeding is dan geen spanningsbron, maar een stroombron en je schakelt de leds in serie met die bron.

Op volgende link staan een aantal foto's van de 6W en de 3W led die werd opengedaan.

http://zonstraal.forumup.be/viewtopic.php?t=992&postdays=0&postorder=asc&start=0&mforum=zonstraal

er bestaat ook iets als HF storing die gemakkelijk op te lossen is maar waar de fabrikant dit tot op heden nog niet wil doen. De storing is wel zeer miniem en met ander type leds is het een factor 10 erger. Zo erg dat je storing op je radio krijgt. Bij die van led it light is dit niet echt het geval. (ik heb getest bij ons thuis, kring me ledit light enkel = geen probleem, kring met ander type (lumia) problemen, gecombineerd ook problemen.)

1) Waarom kiezen jullie eigenlijk voor high powerleds en niet voor spaar(lamp)spotjes om je halogeenspots te vervangen?
Megaman spaarspots zijn veel goedkoper dan jullie powerleds.
Scheelt het nog zoveel extra in verbruik en levensduur?

2) Je vindt op de markt toch goedkopere powerleds, waarom net deze?

1) Spaarlampen volgens fiche 15.000hr en kostprijs voor 7W in de winkel rond 15€ inc. BTW
2) HPLed volgens fiche 50.000hr en kostprijs voor 6W online store 34,95€, met groepsaankoop boven 100stuks 27€ inc. BTW

==> per wat en levensduur spaarlamp 1/3 duurder in theorie.

De keuze is ook een eigeninbreng. Ik heb positieve ervaringen met HPleds en toch zeker de deze. Spaarlampen ben ik niet zo voor omwille van slechte ervaringen. Gaan meestal niet lang mee hier omwille van het vele schakelen.

Verbruik = Verbruik of 7W verbruikt iets meer dan 1W maar het is een besparing van dezelfde grootorde moest je deze twee alternatieven gebruiken voor het vervangen van halogeen spots

Goedkoper leds = correct / zelfde kwaliteit helaas niet.

Leditlight = Amerikaanse CREE leds met temp van 2700K en beamangle van 50° (heb dit nog nergens tegengekomen.) // andere merken is van chinese of taiwanese makelij en veel witter of indien ze trachten naar de 2700K tegaan (meestal blijven ze steken op 3000K) dan neigt dit naar een blauwe schijn.

2700K is temperatuur van halogeen. Leditlight powerleds kan je hier nog zeer moeilijk van onderscheiden.

Testen ivm HPleds kan je hier terug vinden..

http://www.olino.org/articles/2008/05/29/leditlight-gu10-3x2watt-2700k

Er is momenteel een word document en een excel sheet beschikbaar met de meest recente informatie. Indien je intresse hebt geef me maar een seintje en ik stuur deze op.

mij mag je de info opsturen

mij ook. Alvast bedankt.

Mij ook.

Thnx

Alles is verstuurd..

Nog even ter vervollediging..

- De led's die leditlight gebruikt zijn led's van hogere kwaliteit, dit zowel tussen verschillende manufactures alsook binnen het gamma van CREE zelf.

- Ze geven 1 jaar garantie

- Hebben een K waarde van 2700 (dit stemt overeen met halogeen die een typische K waarden hebben van om en bij de 2500-2700)

- beamangle = 50°

- De interelectronica is van betere kwaliteit

Wat betreft de groepsaankoop zitten we bijna aan 100 spots en kunnen we naar een lagere prijsklasse gaan. Er zijn redelijk wat geïntresseerden en ik verwacht dan ook nog een aantal toezeggingen.

Voor diegenen die het document niet moesten hebben geef me een pb of mail me. Bestellingen kunnen op dezelfde manier worden doorgegeven.

Actie loopt nog tot 25 december (+- een aantal dagen)

Mvg Kurt

Nog een aantal vergelijkbare goede foto's van links halogeen en rechts CREE lampjes..

http://users.skynet.be/feytons/dirk/photo/led/led.html

Mag ik vragen welk wattage de halogeenlampen hebben in de vergelijking? Want er is wel minder licht bij de CREE lampjes. Ik ben wel onder de indruk van de lichtkleur, die ziet er erg goed uit!

Halogeen 5 x 50W
CREE 5 x (3 x2W)

mij mag je de info opsturen

Nog wat meer informatie.. (recent besproken met Leditlight)

Voor zelfstandigen kan een BTW vrij factuur afgeleverd worden (rechtstreeks van LeditLight)

Mvg Kurt

P.S. ruud kan je mij eens een mailtje sturen want je mail adres hier zou niet kloppen.

We zijn over de kaap van 100stuks geraakt ondertussen..

Ik heb deze week 6 spotjes geïnstalleerd waarover hier sprake (3x2W cree), de lichtkleur is de warmste die ik tot nu toe heb gezien bij ledspots (heb er al een viertal verschillende geprobeerd), maar que lichtopbrengst is het toch nog veel minder dan de 35W halogeen die ze vervangen(subjectief waargenomen maar wel met mijn eigen ogen).

De oude 35W (Philips Master, 6 jaar geleden binnen de spots het meest rendabele dat ik kon vinden) gaan er straks terug in, voor de leds niet getreurd die krijgen een nuttige plaats, ik ga eens proberen op een plaats waar nu 20W halogeen zit, ik vind het zeker geen miskoop.

Kurt,

ook interesse, kan je de documenten doorsturen ??

Voor mij ook graag de info

Alles verstuurd

Ondertussen werd naastig gewerkt aan een waarborg document om mijn goede intenties en ook goede intenties van U vast te leggen in een klein overeenkomstje..

Dit document zal U na 25 december worden opgestuurd in tweevoud waarvan er 1 terug ondertekent aan mij zal moeten geretourneerd worden.

Belangrijk is dat ik een Fee vraag om dit alles in goede banen te leiden en voor iedereen dezelfde prijs kan bedingen zonder dat er plezanterikken heel deze actie wensen te hypothiceren. Deze Fee zal mits een paar uitzonderingen terug gestort worden nadat de spotjes bij mij de deur uit zijn gegaan naar jullie toe. Ik hou deze niet voor mezelf maar het is een garantie voor mij dat ik met mensen werk die het menen. Bijkomstig zal er gevraagd worden naar de bevestiging van het aantal dat besteld zou moeten worden en hoe je ze wenst af te halen of geleverd te krijgen. Het documenteren van deze zaken maakt dat er achteraf geen discussie mogelijk is.

Waarom deze fee

- om plezanterikken die intressant willen doen en deze actie door hun doen en laten kunnen hypothiceren. Dus die zullen de fee te hoog vinden en niet mee willen doen.

- Ik wil mensen hebben die 100% van hun stuk zijn en niet nog aan het twijfelen zijn. Zo komt er een representatief aantal naar iedereen toe en een correcte prijssetting.

- Indien om uitzonderlijke omstandigheden er toch iemand afhaakt en we vallen onder de 100stuks dan dient er een prijsaanpassing gedaan te woren en dus zal de prijs van de spots ook stijgen. Ik ga het verschil niet zelf bekostigen maar dan kan de FEE na mail aangewend worden om de bestelling te laten doorgaan.

Cocnlusie is dat ik de mensen die het menen en samen met mij voor een groot groepsinitiatief willen gaan de fee (die ze terug krijgen) er even bij storten hier geen drama van gaan maken.

Hier de file (wel even 90 seconden geduld hebben nadat je geklikt hebt om te downloaden.)

http://uploading.com/files/VVWHK7WU/Groepsaankoopovereenkomst.doc.html

De groepsinformatie even vervolledigd.

Nieuw is ook dat er lampen kunnen verkregen worden met andere kleurtemperatuur. Uitzonderlijk kunnen deze mee in de groepsactie opgenomen worden wegens succes. (>100stuks)

Temperaturen van

3000K
3200K
3500K
4000K
6000K

Allemaal 3*3W CREE leds afgesteld op 3*2W (warmte en levensduur)

Lees de uitgebreide informatie nog hier en lees ook zeker de groepsovereenkomst.

http://uploading.com/file...isatieinformatie.doc.html

(even 90seconden geduld hebben)

NOG 6 DAGEN TE GAAN VOOR DEADLINE VAN BESTELLING !!!!

NA 25 DECEMBER ZULLEN EEN AANTAL DOCUMENT PER POST NAAR U TOEGESTUURD WORDEN.

kurt,

Kan je mij één en ander doorsturen, misschien bestel ik op de valreep nog een aantal powerlets.

Jan.

Alles verstuurd

Beste Kurt,

Zijn de 220V versies ook mogelijk? Dan ben ik ook geïnteresseerd. Kan je mij de info doorsturen?
Dankbijvoorbaat

Kurt

Aan allen...

DE deadline om te bestellen is een beetje verschoven. Het is niet 25 december maar 28 december geworden. Dit geeft de mensen die nu nog informatie vragen toch wat bedenk tijd en opzoekwerk. Diegenen die nog vragen hebben kunnen dan nog beantwoord worden. (Het versturen kan dan wel wat nachtwerk worden om alles te checken, elk document te controleren maa dat neem ik er graag bij, dus als je besteld graag aantal, type, fitting en adres erbij)

Op maandag 29 december gaan dan alle briefwisseling van mij naar U via post de deur uit. Normaal gezien zouden deze dus op 30 december in de bus moeten vallen.

Wat de betreft de actie --> Dit is een succes, met vele mensen die informatie gevraagd hebben, en de bestellingen die aan het binnen komen zijn zitten we dicht tegen de kaap van de 150stuks 3*2W lampen aan. Voor deze is de prijssetting dus 27,5€ / stuks. Voor de 3*1W gaan we ook vlotjes over de 20 stuks heen, daar zal de prijssettig dan 20€ /lamp worden.

Voor de SMD bollampen zitten we nog niet aan voldoende aantal, maar ik zal mijn best doen om ook daar de prijs nog een beetje naar beneden te halen gezien het succes van de actie.

Ik ben tevens ook nog wachtende op een aantal grotere orders van mensen die nog zouden doorgeven. Ik had gehoopt op 150stuks totaal maar nu durf ik zelfs dromen van 250stuks.

Mvg Kurt

Alles doorgestuurd..

Een kleine update,

Momenteel zitten we aan een totaal van alle lampen bij elkaar aan > 200 stuks (212 om excact te zijn) Dit is onverhoopt een groot succes en ik denk dat het niet bij die 212stuks zal blijven. Er zijn nog verschillende personen waarvan ik weet dat ze nog in een range van 10 tot 40 zouden willen bestellen.

Zondag 28 december is de deadline om te bestellen, ik breng dan alle papierwerk in orde en post deze maandag 29 december.

Bestelling later dan 28 december vallen te overwegen (als ik het voor 1 persoon doe dan doe ik het voor iedereen) Enkel zal ik dan het document elektronisch overmaken en achterna sturen met post. Betalingen dienen dan wel direct uitgevoerd te worden omdat ik mijn bestel datum niet telkenmale wil verlengen.

Alvast bedankt voor het vertrouwen ook hier en ik ga er alles aandoen om deze actie netjes en proper te laten verlopen. Desnoods moet ik ze aan de andere kant van België persoonlijk komen afgeven bij wijze van spreken. Het gaat voor sommigen over serieuze bedragen en ik wil daar zeer correct in zijn.

Mvg kurt

250 stuks zijn een feit... zouden we in de laatste dagen nog een rush mogen verwachten naar de 300 stuks..het zou haalbaar moeten zijn.

Mvg Kurt

De teller gaat hard het laatste uurtje we zijn opgeklommen tot 350 stuks en in totaal net boven de 400 stuks me de diversen erbij.

Alvast bedankt..

Nog even concreet... Afsluitdatum 28 december om mee te doen aan supervoordelige prijzen van 27,5€/spot. Van 28 december tot 5 januari is het 28,5€/spot

Na 5 januari is het definitief gedaan.

Mvg Kurt

De teller telt voorts 423stuk led 3*2W 2700K CREE... Zouden we nog aan de 500 stuks geraken..

Mvg Kurt

De teller tikt verder... 452 stuks momenteel..

Nog 50 stuks te gaan..

Kleine update...ik ben zowat bijgewerkt met de mails die ik gisteren nog heb gekregen.. de definitieve telling zal gebeuren na dat ik alle betalingen ontvangen heb voor 15/01/2009. Ik zend hieromtrent vandaag of ten laatste morgen alle papieren naar de personen die aan de actie meedoen terug.

Hier de stand van zaken wat betreft de toezeggingen.

3*1W CREE = 24 stuks --> prijssetting = 21€/stuk
3*2W CREE 2700K = 399stuk --> prijssetting = 27,5€/stuk
3*2W CREE 3500K = 42 stuks --> prijssetting = 27,5€/stuk
==> beiden zitten we aan 441 stuks. Ik ga proberen om naar de 27-26,5€ stuk te gaan. (We zaten gisteren aan 462, er is echter 1 order gecancelled)
1 dimmer schakeling
SMD bol/kaars = 23 stuks --> prijssetting 16,8€/stuk
Armaturen (rond+vierkant) --> 27 --> prijsseting armatuur incl fitting
Transfo's 12 stuks --> prijssetting 18€ stuk

Dit zijn de prijzen afgesproken met leditlight. Ik ga deze nog doorspreken met hen en misschien kan er nog een korting af.

Mvg Kurt

Ik heb nog goed nieuws...

De prijs van de 3*2W spots bij afname van meer dan 400 stuks zakt naar 27€/spot. Het is niet bijster veel maar beter dan niets.

Er is ook een foutje in de vorige lijst geslopen de tarieven van de smd bol/kaars moet 17€ zijn ipv 16,8€

Vandaag zijn alle brieven ivm de groepsovereenkomst opgestuurd. Vrijdag zullen deze waarschijnlijk arriveren. Iedereen heeft enen brief gekregen.

Indien iemand nog intresse heeft, we staan terug bijna op 450stuks van de 3*2W. Tot 5 januari wil ik nog toezeggingen accepteren, dan is toetreden definitief gedaan (Ik zal in mei nog wel eens een groepsaankoop organiseren want mijnen boven en overloop wil ik nog onderhanden nemen)