Radiatorfolie bezetting

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,

ik heb thuis een radiator met daarboven een marmeren vensterbank. Ik heb achter mijn radiator reeds radiatorfolie geplakt, maar ik zou die aan de onderkant van mijn vensterbank ook willen plakken.
Ik ben er zeker van dat er nog een deel van de warmte verloren gaat in mijn vensterbank.
Nu wil ik niet op dit zilverpapierachtig behang zitten kijken.
Van daar mijn vraag:
Mag of kan men over radiatorfolie bezetten en nadien eventueel nog schilderen ?
Of gaat hiermee het isolatie-effect verloren ?

Dank bij voorbaat,

Herman

Reacties

Inderdaad het effect van radiatorfolie gaat hierdoor verloren.

Een radiator gebruikt 2 soorten warmte: stralingswarmte & convectiewarmte. Radiatorfolie werkt door de stralingswarmte te reflecteren en heeft daarom een blinkende reflecterende laag. Door de geringe dikte wordt er weinig convectiewarmte tegengehouden.

Je kunt wellicht een beter resultaat bekomen door een harde isolatie plaat onder je vensterbank te installeren.

op de khik te geel hebben ze ooit testen gedaan, en hieruit zou blijken dat men radiatorfolie mag schilderen, zonder verlies van het effect.
Bezetten weet ik niet of dit mogelijk is.

Een harde isolatieplaat zonder reflectiefolie zal geen stralingswarmte tegengaan, en ook geen convectie, daar de opwarming in de ruimte door de opwarming van lucht plaatsvindt. Deze lucht stroomt dus gewoon bovenlangs naar uw marmeren plaat. Stralingswarmte en geleiding zijn directe overbrengers van warmte, convectie is een indirecte overbrenger.

De werking van radiatorfolie zal teniet worden gedaan door schilderen, evenals stofopbouw, hoewel dit bij verticale aanbreng te verwaarlozen is.

Ik adviseer u de folie niet op de muur aan te brengen, maar indien mogelijk tegen de achterzijde van de radiator. Dit uiteraard indien dit qua type radiator mogelijk is.

"Ik adviseer u de folie niet op de muur aan te brengen, maar indien mogelijk tegen de achterzijde van de radiator. Dit uiteraard indien dit qua type radiator mogelijk is."

Waar is dat goed voor ????

Misschien dat dit wat is.

http://www.tonzon.nl/Radiator.htm

Rik,

De radiatorfolie is dan niet zichtbaar. Dus louter esthetisch fraaier.

OK Geraldo ; het oog wil ook wel wat minder opzichtigs.