katoenen luiers

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

hoi, ik ben sandra mama van 7 kinders, m'n jongste dochtertjes , een tweeling van 2 maanden, dragen ook katoenen luiers, gewone vouwluiers, ik was ze met wasnoten met een paar druppeltjes lavendelolie, de vuile luiers zet ik in water te week, was de luiers op 60° maar nu merk ik toch dat de luiers niet proper zijn , er zitten echt nog gele vlekken op... zou het door de wasnoten komen ? hoe krijgen jullie ze proper en met welk wasmiddel ? GROETJES

Reacties

Op 40° en soms eens kookwas met Dreft of ecologisch wasproduct van de Colruyt.

Twee koppels uit onze vriendenkring probeerden ook hun luiers te wassen met
wasnoten. Zelfde probleem. Ze wassen nu op net dezelfde manier als joachim
en geen enkel probleem meer. Wij wassen ook op 40° met ecologisch
wasproduct en er blijft geen enkele vlek over. Alleen als de kleine rode bieten
heeft gegeten, dan blijft er wel eens kleur hangen. Heel af en toe eens op 60°
wassen.

Wij gebruiken de wasnoten voor de bonte was en een ecologisch wasproduct voor de katoenen luiers.

Wassen de luiers meestal op 50° maar ga eens op 40° proberen.

De oplossing is Mio Fresh van Bambino Mio, een antibacteriele luierreiniger. Het is milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar. Door de kiemdodende werking worden luiers gereingd, kookwas of voorweken is hierdoor overbodig. Verkijgbaar via babyzaken.

Beste,

Wij hebben ondertussen 3 kindjes en gebruiken voor onze jongste dochter nog steeds katoenen luiers. Wat wij doen met sterk bevuilde luiers is deze een tijdje in het water laten weken met een beetje azijn eraan toegevoegd. Wij wassen deze ook met een ecologisch waspoeder, zij het wel op 60 °C.