vloerisolatie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Onder onze nog te leggen hardstenen vloer is nog totaal 10
cm opbouwhoogte beschikbaar. De ruimtes zijn niet intensief
gebruikt (keuken/hal wc). Is het verstandig om toch
(droogsysteem) vloerverwarming aan te leggen of kan de
ruimte beter gebruikt worden voor maximale isolatie?

Reacties

Daniel,

Ik veronderstel dat je bedoelt: 10 cm vanaf bovenzijde van de draagvloer (beton/welfsels/...) tot onder de vloerafwerking.
In dat geval is én isoleren én vloerverwarming plaatsen hoedanook onvoldoende. Uiteraard is het niet OF, wel isolatie + vloerverwarming of isolatie alleen.
Ermee rekening houdend dat een chape normaal toch minstens een 6-tal cm dik moet zijn, blijft er voor isolatie alleen al maar 4 cm over, en dat is al niet veel, zeker niet omdat hierin ook nog leidingen moeten uitgevuld worden.
Allen isoleren is dus de enige mogelijkheid.

Bert

Hallo Daniel (en Bert),

Een andere mogelijkheid is om:

0) eventueel nivelleren, of uitvullen met Fermacell korrels indien je min. 10mm moet uitvullen. (dus meer dan 10mm korrels)
1) X-cm PS30 isolatieplaten (uittellen wat nog overblijft aan ruimte).
2) Droog systeem vloerverwarming (ook PS platen)en eventueel metaalplaten voor spreiding van de warmte (afhankelijk van het systeem).
3) Droge Fermacell (Estrich) vloerelementen 25mm dikte, lijmen en schroeven
4) Tegels welke in een dun-bed lijm/cement laag kunnen geplaatst worden.