voorlopige isolatie dak

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Dag allemaal. Wij hebben een renovatiewoning waarbij het dak niet geïsoleerd is. Er is ook geen onderdak. Je kijkt dus rechtstreeks op de pannen. We willen na 3 a 4 jaar een nieuw dak steken, maar om deze tijd te overbruggen willen we voorlopig toch al wat isolatieleggen om niet al de warmte verloren te laten gaan. Hebben jullie tips? Op de vloerbalken van de zolder zijn vezelplaten gelegd. We zouden hierbovenop misschien isolatie kunnen leggen? Aangezien deze momenteel toch niet gebruikt wordt. Ik zoek naar goedkope oplossingen, aangezien ze toch van tijdelijke aard zijn.

Reacties

Minerale wol uitrollen op de zoldervloer is dan ongeveer de goedkoopste oplossing.

Rondkijken naar goedkope minerale wol en uitrollen zal inderdaad het goedkoopste zijn. Gebruik zeker gesloten kledij en een stofmasker bij het uitrollen.

Je kan er ook aan denken de ruimte tussen je balken op te vullen, maar dat is uiteraard een pak meer werk. Daar kan dan eventueel cellulose voor gebruikt worden. Dat laatste is handig als je de meeste vezelplaten kan verwijderen zodat er overal cellulose kan geblazen worden (dat gaat supersnel). Eventueel dient er dan wel eerst een dampscherm of damprem aangebracht te worden aan de warme zijde.

Jeroen
hou rekening met uw isolatie premie volgend jaar en renovatiepremie als uw huis ouder dan 25 jaar is

Inderdaad Vanaf 2009 komt er een bijkomende isolatiepremie van 500 euro.

Ik weet wel niet of je deze wil reserveren voor je definitieve isolatie.

ipv minerale wol uit te rollen op uw vloer, steek hem ineens tussen de balken van de zoldervloer: vezelplaten wegnemen en voila... en die isolatie is dan ineens goed gebruikt...voor de rest van uw leven. Want die isloatie die ge los op uw vloer zou leggen, is na enkele jaren niet echt meer deftig te gebruiken...