hoe volgende situatie isoleren (moeilijk!)

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

volgend weekend wil ik mijn oude balken uitlatten om ze waterpas te krijgen. Daarop OSB3.

Nu, later wil ik ook nog de voorgevel isoleren met pavatex-platen. Ter hoogte van de balk die het dichtst tegen de gevel zit, zit ik dan met een koudebrug waar ik niet meer aankan.

Wat is nu het beste? De spleet tussen de balk opspuiten met PUR en het deel waar de balk opgehoogd is, met rotswol vullen.

OF

het zekere voor het onzekere nemen, enkele gaten in de balk boren en ongeïsoleerd laten zodat het geheel kan verluchten (condens).

Iemand een idee?

Reacties

niemand?

Als je je gevels gaat isoleren met pavatex platen kan er
toch geen koude brug ontstaan ter hoogte van de horizontale balken?

Ev. Opvullen met cellulosevlokken, die zouden(?) op termijn een drogend effect hebben op het hout. Ik heb een studie gelezen van een Oostenrijkse fabrikant van cellulosevlokken, die testen hebben uitgevoerd 10 jaar na het van binnenaf isoleren van een houtvakwerkgebouw.

vergeten te zeggen dat het binnenisolatie is, erik.

Ik geloof wel in cellulose, maar een pomp laten komen voor een spleet tussen gevel en balk lijkt me nu ook weer wat te veel van het goede...

Je kunt ook losse cellulose kopen (of een pak loskloppen met een mortelmixer op een boor) en het er zelf laten invallen. Eventueel beter xps korrels, kan je in zak kopen bij sommige DHZ zaken en zijn waterbestendig. Wel zorgen dat de onderkant van je balk dan goed dicht is. Bovenste stuk kan dan glaswol of rotswol zijn.

Als je de spleet goed kan zien, zal pur wel sneller werken. Of het zo goed is, is een ander verhaal. Is ook een redelijk "definitieve" oplossing.

XPS-korrels klinkt goed. De spleet is zichtbaar (alles van 0.5 tot 2cm) en is langs onder dichtgepleisterd.

Wat ik koste wat kost wil vermijden is van zodra ik pavatex-binnenisolatie toepas, ik daar in de spleet tussen balk en muur condens ga krijgen en zo m'n balk gaat rotten.

Als iemand kan bevestigen (alain?) dat deze oplossing dat vermijdt, ben ik gered en dan gaan we daar gewoon voor.

Bedankt!

in jou geval zou ik de voeg uitkappen en deze opvullen met
foamglas gegarandeerd rotvrij .Wel een hele klus maar zonder risico