isolatie kruipkelder

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

kan ik de kruipkelder idoleren door tegen de betonnen welfsels rotswol te kleven of met plugen te bevestigen. Ik dacht aan 10 cm rotswol.

Reacties

probleem vormt de aansluiting op de isolatie in je muur,...

Niet aan beginnen, zal je een massa werk kosten en een stijve nek, op z'n minst. PU schuim laten spuiten; in pakweg 3 uurtjes klaar door gespecialiseerde bedrijven. Bij ons huis (ong. 12m bij 10m) 3 uur werk voor 5cm isolatie en kosten 1500€. Verschil vloertemp. met voorheen duidelijk voelbaar. Een aanrader!!

Isomobil bvba; Zoerselbaan 121 te Malle. www.isomobil.be. Op 27/02/2007 bedroeg prijs per m2 15,25€ + 100€ transportkosten. Geven bij aanvraag offerte technische geg. mee van het schuim. Succes.

Kan dat gewoon onderaan tegen de plafondwelfsels van de kruipruimte gespoten worden? Bestaat dat ook in spuitbussen zodat je het zelf kan doen?
Alvast bedankt,

Vriendelijke groeten,
Dirk

Hoi,

ik heb het wel gedaan. 8CM XPS tegen mijn welfsels gekleefd, 65m² en heeft me rond de 700 euro gekost inclusief de tec 7.
Als je niet op 1000 euro meer of minder moet kijken dan is het natuurlijk geen probleem om te laten spuiten.
Je kan het natuurlijk ook zlf doen en voor die overige 800 euro ergens anders nog extra isoleren.

Dirk, met spuitbussen in een kruipkelder ?
Die gasten dragen een speciaal pak met luchttoevoer, niet zelf aan beginnen zou ik zeggen.

Groeten,

thomas

Hi,

ik was nog vergeten te vertellen, het heeft me 3 halve dagen werk gekost.
Das snel verdiend dan, niet?
De platen waren 1.20 op 65 en perfect te hanteren in de kruipruimte.

groeten thomas

Thomas,

ik zoek mijn kruipruimte ook te isoleren met sturodur hoe heb jij deze platen op de ruwe onderkent van de welfsels
vast gezet .Zoals ik lees met tec 7 en dan ondersteund?

Er bestaat reeds een ander onderwerp in dit forum welk net hetzelfde item bespreekt. Ook DAAR staan verschillende bijdragen.

Het spuiten van die isolatie is dan wel snel en efficient maar het ziet er niet naar als je het mij vraagt. Heb dat gezien. Als het zicht er niets toe doet is dit niet zo belangrijk natuurlijk.
Ook ik heb gewoon platen van 60 bij 120 tegen de welfseld doen kleven met zo iets als tec7.
Gewoon vijf noppen (midden en vier hoeken) spuiten, de plaat tegen het welfsel drukken, ietsjes bewegen met de plaat om het ietsjes uit te wrijven en daarna plakt het.
Ik heb wel GLADDE welfsels die ik eerst grondig heb gekuist met borstel en stofzuiger.
Inderdaad enkele dagen werk maar dat kost mij lekker niets.
Heb dat in de zomer gedaan toen het buiten heel heet was en het was toen best aangenaam in mijn kruipkelder.
Verplaats me daar op zo'n plankje met vier wielen (verhuisplankje van bij Gamma). Zit daarop en hiermee rol ik door mijn kelder. Lekker gemakkelijk.
ZEKER doen die isolatie, dat is mijn boodschap. Het verschil was in mijn geval zodanig groot dat iedereen in mijn woning dit heeft opgemerkt. Gewoonweg het de GEVOELStemperatuur is behoorlijk gestegen.
Echt een aanrader.

Beetje laat, maar waarom EPS en geen glas/steenwol gebruikt?