vanavond op panorama 'the cloud mystery'

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Een mogelijk andere verklaring van global warming.
Benieuwd wat het wordt.

Dit doet niets af aan het feit dat we E moeten besparen en minder CO2 moeten uitstoten. Daarvoor zijn er nog voldoende doorslagegevende motieven.

-uitputting fossiele brandstoffen
-impact op biodiversiteit.: Verzuring van systemen (spuitwater) & CO2 sleutelmolecule leven op aarde
-verbrandingsprocessen geven uitstoot van CO2 maar gaat altijd samen met uitstoot gevaarlijke componenten (fijn stof, PAK)
-minder brandstoftransport over water, weg en spoor en hierbij aansluitend minder kans op calamiteiten
-Destructie van waardevolle gebieden door ontginning fossiele brandstoffen.
-afhankelijkheid van het buitenland

Reacties

Mensen die in deze problematie geinteresseerd zijn, moeten misschien ook eens het volgende bezoeken:

www.transitie.be

Ik heb de eerste uitgave van de opleidingsdagen gevolgd, er volgen er nog.
Inspirerend & hoopgevend, ondanks de problematiek...

franky

Gisteren gezien, interessante rapportage.

het een sluit het ander niet uit natuurlijk, meer duidelijkheid zal er de volgende jaren komen.

Ik meende begrepen te hebben:

De temperatuurverandering van een tiental graden in functie van de kosmische straling afhankelijk van de positie van de aarde in het heelal gebeurt in een cyclus van miljoenen jaren, wat we nu beleven (al dan niet, ik wil de polemiek niet starten), gebeurt op 10-100 jaar, is m.i. toch in een andere grootteorde ?

Eindelijk een documentaire die m.i. nu eens beter en completer licht werpt op "global warming". Misschien komt de mensheid (lees:m.n. regeringen) nu eens tot de conclusie dat de aarde (met alles wat daarop leeft en gebeurt) een heel klein onderdeeltje is van een veel groter geheel en dus van grotere krachten. Wij mensen moeten n u eens erachter komen wat voor "echte" invloed wij hebben op de aarde en de daarop heersende klimaten.

Overigens ben ik een voorstander van "solar energy" die m.i. alle prioriteit moet krijgen om voor 80% de fossiele energiebronnen moet vervangen.