2de regenwaterput

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Geachten,

Ik heb een regenwaterput van 20000 liter. Is het zinvol van er nog een tweede bij te plaatsen of zal ik nooit meer dan 20000 liter kunnen hebben? Wij zijn voorlopig nog met 2 en ik schat ons dagelijks verbruik op 450 liter.(misschien wat veel?) Mijn dakopp is +/- 150 m²

Wij wonen in de streek van kortrijk (tzal daar wel niet meer regenen dan elders zeker?)

alvast bedankt voor jullie respons,
Danny

Reacties

Danny,

Dat je nooit zonder (regen) water zult vallen met een put van 20000 L durf ik niet te stellen.
Wat ik wel beweer is dat wij ( gezin van 4) toekomen met 2 putten 1 van 5000 en een communicerende van 4000 L
WC's, wasmachine, tuin, dieren ( paard en schapen) en al het warm water ( bad en douche) in huis.
Ik denk niet dat wij meer dan 10 dagen per jaar zonder regenwater zitten....
Succes ermee

Danny, ik heb 2 putten, totaal 15000 liter, 4 gezinsleden, het regenwater wordt gebruikt voor toilet, wasmachine (veel want kleine kindjes), auto's wassen en tuinserre, ik heb nog nooit zonder regenwater gezeten. We zijn er wel zuinig mee ook al is het gratis. Ik denk dat je wel zal toekomen met 20000.

Als je toch een extra put wil, kan je misschien een kleine bijplaatsen waar al het dakwater in komt, en de overloop naar de grote put, dan heb je daar altijd superzuiver water.