vuile electriciteit

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,
Ik wil graag PV zonnepanelen plaatsen MAAR heeft het nog zin? Wat zijn de verwachtingen tav het probleem van massaal "vuile electriciteit " in het net te steken? Of moet men straks met batterijen werken?

groeten,

Gies

Reacties

met vuile bedoel ik "niet mooi sinusoidaal"

Is het E-net aangepast aan massaal alternatieve E in het net te steken?

Gies, nu "vervuil" je het net ook al ... en dat zonder PV zonnepanelen ... Gewoon door elektrische toestellen aan te sluiten op het net. Daarvoor zijn er normen, ik veronderstel dat deze er ook zijn voor de omvormers van PV systemen ...

idd Kris, maar vervuiling kan een grens bereiken en de vraag is wanneer we daaraan komen en wat de extra investeringen zullen zijn voor energieleveraars.
Overigens niet alleen vervuiling maar ook spanningsvallen en pieken zouden problematisch kunnen worden...
Zijn er techneuten die daar zicht op hebben?

idem voor WKK
bron:
http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=G21OP3U8&word=vaillant

Want hoe meer consumenten zelf onregelmatige producenten worden, hoe groter de druk op het elektriciteitsnet. De grote uitdaging wordt het beheer van al die stroom op het net, zegt Piette. 'Dat moet eerst geregeld worden voor we de micro-WKK's massaal promoten.' Volgens Piette blijven ze ook duur.

'Ze zijn welkom, maar ze vervangen nooit de nood aan nieuwe centrales', zegt Ronnie Belmans, hoogleraar elektrische energietechniek in Leuven en specialist in elektriciteitsdistributie. 'Het wordt in elk geval geen free lunch. Technisch kan het, maar de investeringen aan het elektriciteitsnet zullen aanzienlijk zijn.' (kgv)

Ik heb mij eens laten vertellen dat dit max 10% is gaat men daar over moeten mobiele generatoren bijgeplaatst worden voor het net bijkomend te stabiliseren deze zullen voor extra vervuiling zorgen
MVG Luc