Leverancier pellets

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo aan iedereen ,wij verwarmen ook met een pelletkachel en zijn daar zeer tevreden over.(moeten nu nog enkel de cv gebruiken om de badkamer te verwarmen. Ik heb een simpel vraagje (hoop ik) kan er mij iemand een adres bezorgen van een DEGELIJKE leverancier van pellets. Want er zit dus wel degelijk veel kaf tussen het koren waarmee ik enkel wil zeggen dat dikwijls de kwaliteit te wensen overlaat.Wij hebben ondertussen al 4 verschillende merken getest en met de die waar we de beste resultaten mee behaalden waren POWER-PELLETS (duitse makelij) maar kan ze nergens vinden in de omgeving waar ik woon. Wij wonen in Rijmenam tegen keerbergen (provincie antwerpen) Alvast dank aan iedereen Met vriendelijke groeten Eddie

Reacties

Wij gebruiken voor onze kachel pellets van Hogramix.
Hiervan zijn we tevreden, zeer weinig assen maar wel iets meer roetvorming in de kachel zelf. Stoort niet voor ons maar dat moet je zelf maar ondervinden.
Als je wil kun je een paar zakken van ons kopen om te testen. (Mechelen) Stuur maar een mail.

DIN-plus is volgens mijn Duitse magazines van Pellets de ENIGE echte referentie.

Beste,

Wij stoken thuis met pellets sinds 2001 en sinds 2004 ben ik professioneel bezig met de verkoop van pelletsystemen. De ervaring heeft ons geleerd dat we voorzichtig moeten zijn met uitspraken zoals "dat trekt op niks" of "dit zijn de beste". Dit geldt zowel voor de pellets als voor de kachels/ketels. Het goed werken van een pelletkachel hangt niet alleen af van het merk, de schouw, de pellets, het onderhoud of de installateur. Het is een ketting.
Ik wil jullie melden dat er in België eindelijk genormeerde pellets worden geproduceerd (Pellets Mandi, Fleurus). Wij hebben heel wat klanten die tot volle tevredenheid deze pellets gebruiken en dit zowel in zakgoed als in bulk (CV-systemen). We hebben nu meer dan 200 volautomatische CV-systemen draaien en die werken zoals het hoort.
Een pelletkachel is iets anders dan een pelletketel. Een kachel staat in de woonkamer, moet mooi zijn, mag geen lawaai maken, het ruitje moet proper blijven, etc. Veel van die zaken zijn zeer subjectief en dat maakt het er niet makkelijker op. Vraag aan de kachelhandelaar waar u uw kachel wenst te kopen naar een paar referentieadressen en informeer u daar.
Hopelijk hebben jullie hier wat aan,
Warme groet,
Ludwig

Ludwig heeft wel een punt.

Ik heb zowel pellets van Fleurus als pellets van W*N, Deinze.

Van de pellets uit Deinze ben ik heel tevreden (reeds 2 stookseizoenen ervaring). Toen ik echter die van Fleurus 2 weken lang mocht testen (via Gilbert) kwam ik tot volgend resultaat (in vergelijking met die uit Deinze):

Fleurus:
minder tot soms geen stof in de zak
bijna geen roet op de ruit (zelfs na enkele dagen)
pellets zijn iets langer
hogere verbrandingswaarde
verpakt in plastiek zakken (-), maar wel beter stapelbaar

Beste,
Mijn ervaring met enkele pelletmerken:
Power-pellets : zeer goede warmte opbrengst, veel stof in de zakken, weinig roetaanslag op het venstertje, buiszakken = zeer handig.
Holtzpellets premium energies : goede warmte opbrengst, veel stof in de zakken, ruit wordt direct beslegen met roet.
Hogramix: goede warmte opbrengst, roetaanslag = matig, vuurpotje zit na enkele uren volledig toe met een harde koek = zeer groot nadeel, weinig stof in de zakken.
German-pellets : zeer goed warmteopbrengst, weinig stof in de zakken, weinig roetaanslag, duur
mvg

Ludwig,

Bedankt voor de algemene uitleg. Denk ook dat de volledige keten, dit is ketel/kachel, pellets, rookkanaal, isolatie woning, opslag pellets enz. ZEER belangrijk zijn.

exipel = duitse DIN+ gecertifieerde pellets te krijgen op : www.houtenergiebois.be
wel bij de duurdere soorten, maar prijs / kwaliteit zeker verantwoord
mvg

ik zoek een pellets-leverancier die in Bocholt (Limburg) in bulk kan en WIL leveren met een blaaswagen !!! Levering van telkens ca. 5 ton, verbruik ca. 6 ton /jaar

Wij hebben vorig jaar voor onze pelletketel (geen kachel) houtpellets laten aanleveren van Houtvezelland / Bioflam (d.i. dezelfde firma).

Ik kan daar niet echt gelukkig over zijn.

Bij de levering heeft men niet actief stof afgezogen met als gevolg dat na de levering de ganse kelder was omgetoverd in een maanlandschap.

Bij de levering zaten enorm veel kleine stukjes en massa's stof en pulp. Een regelrechte ramp ! Iedere 2 weken kon ik de ketel gaan "uitkuisen" omdat de assen aan elkaar klitten en de boel opstroppen.

In augutus 2007 werden deze pellets geleverd (7 ton), en deze zijn er op 8 maand tijd al allemaal door gedraaid.

Vandaag werden er door een Waalse firma pellets aangeleverd met de blaaswagen. Die mensen geloven duidelijk in het pelletverhaal want ze hebben geïnvesteerd in een gloednieuwe vrachtwagen die exclusief gemaakt en gebruikt wordt voor het leveren van pellets. Ze hebben bij het leveren ook actief stof afgezogen en het verschil t.o.v. de levering van Bioflam / Houtvezelland is dan ook overduidelijk: Geen grammetje stof in onze kelder

De pellets lijken mij ook een zeer behoorlijke kwaliteit te zijn. Volgens hun brochure is het DIN+ en ik denk dat ik hun woord wel mag geloven. Het is natuurlijk nog het "verbrandingsresultaat" afwachten, maar de levering was alvast zeer professioneel en de kwaliteit op het zicht lijkt mij bijzonder goed te zijn. Ook over de prijs hoor je mij niet klagen want ze waren zelfs goedkoper dan de rommel van Bioflam / Houtvezelland.

Als je geïnteresseerd bent in de contactgegevens, mail me gerust. Vervang wel eerst "geelvierkantmetrodesmiley" in het e-mailadres door "telenet"

Ik woon in Aarschot (dus niet ver van Limburg)

ik begrijp het gezuer niet over die pellets
ik heb 4 soorten in voorraad van zeer goede kwaliteid en drie ervan met din plus op 16 / 17 / 18 mei 2008 pellet dagen en aan € 3.20 per zak van 15 kg btw incl afgehaald
voor wie het te ver is , kan vanaf nu tot 18 mei 2008 thuis geleverd krijgen aan € 3.50 per zak btw incl
sp. prijzen voor bulk. vele groeten gilbert

Aan de heer David Stroobants zou ik de gegevens willen vragen van zijn leverancier. Wij wonen in Kortessem en zijn op zoek naar goedkopere leveranciers van pellets dan 4,20euro per zak.

Kijk ook even op: www.pelletinfo.net
Ik ben bezig met het oplijsten van pelletleveranciers, ketels en kachels.

Als je leveranciers weet, stuur maar door naar: info@pelletinfo.net, ik zet ze bij op de site.

In Limburg, zolder

25 kg zakgoed afgehaald: 5 Euro

15kg zakgoed afgehaald: 3,15 Euro

http://www.groenekachel.be/pellets.html

Groetjes

Mieke,

Ik heb u net een lijst gemaild met 36 verschillende verkooppunten van pellets.

De goedkoopste vraagt 3,1 euro voor een zak en de duurte 4,7 euro.

Mvg,

Steven

Steven,

Alvast bedankt voor de update van de lijst! Prachtig werk!

De website moet inderdaad nog verder aangevuld worden. Het vraagt wel wat tijd natuurlijk...

Ik maak er werk van!
Koen

Beste Steven,

kan u mij die lijst met 36 verschillende verkooppunten ook eens doormailen aub.

Ben ook nog op zoek naar een goede leverancier met klalitatief goede pellets uiteraard.

Greetz
J.

Beste Jo,

Ondertussen zijn het al 42 verkooppunten gespreid over heel Vlaanderen.

De duurste vraagt 4,9 euro voor een zak pellets en de goedkoopste 3,1 euro.

Mvg,

Steven

Beste
Gelieve mij ook deze lijst met verkooppunten eens door te sturen aub .
Heeft er iemand trouwens ervaring met de pellets van de" groene kachel" in Zolder ?

Groetjes

Philippe,

Je kan die lijst terug vinden op http://pellets.forummotion.com

Er wordt daar ook info gegeven over de pellets van Groene Kachel in Zolder.

Mijn lijst bestaat ondertussen al uit 58 verkooppunten.

Mvg,

Steven

Goed nieuws, de pellets zijn nu zo goed ingeburgerd dat je ze kan kopen in één van onze grootste warenhuizenketens: de makro, en niet zomaar de eerste de beste pellets maar echte DIN+ gekeurde pellets uit zuiver dennehout aan zeer concurrentiële prijzen en dat in kleine aantallen (interessante prijzen vanaf 10 zakken reeds waardoor we ook minder moeten opslaan)...

Eric,

Welk merk is het?

MVg,

Steven

Steven, het merk van de DIN+ gekeurde pellets te verkrijgen in de Makro is "Wood Energy". Ze dragen de volgende labels:

DIN Plus ö norm M7135 . Ze bevatten geen bindmiddel en de zakken zijn zogoed als stofvrij. Ik heb er gisteren mee gestookt tot uiterste tevredenheid.
Ik ga dus in het weekend een 10 tal zakken halen aan de prijs van 3,5 EUR per zak...

Hallo allemaal,

ik heb ook een vraagje. Ik ben ook op zoek naar pellets, maar van die dikke grote. Ik heb een Flam inbouwhaard waar je hout mee kan opstoken maar ook pellets en naar 't schijnt gebruik ik voor die Flam best van die dikke pellets. Zo'n 4-5 cm hoog en 6 cm diameter. Ik zie overal wel van die kleintjes maar die grote vind ik nergens. Ik ben van de kanten van Mechelen.

Bedankt, groetjes, Katrien

Hallo allemaal;
Aan Katrien:
Ik denk dat u op zoek bent naar houtbriketten, dit zijn ook geperste houtblokken afkomstig van recuperatiehout.
De grondstof is dezelfde zoals pellets maar de afmetingen van de blokken zijn groter zodat deze geschikt zij voor haard of kachel.
Wij verkopen zowel briketten en pellets en kunnen deze ook per palet aan huis leveren.
U kan meer info en prijzen vinden op onze site:
www.deleersnijder-bocaege.be

groeten,
Wim Deleersnijder

steven

er zijn nog wel meer verkooppunten voor pellets en ketels/kachels in vlaanderen!

hans

Dag Hans,

Dat klopt!

Ik heb de lijst al uitgebreid naar 79 verkooppunten van pelletkachels en 77 verkooppunten van pellets en 17 technische fiches van merken van pellets.

De lijst blijft uitbreiden.

Als je zelf ook adressen hebt, laat het mij weten en ik neem ze op in mijn lijst die ook gepubliceerd staat op:

http://pellets.forummotion.com

Via dat forum kan je mij berichten persoonlijk mailen.

Mvg,

Steven

steven

ik wil ze je wel mailen, maar dan heb ik wel een emailadres nodig.
op de website van koen staan er inderdaad maar een beperkt aantal pelletverkopers, anderzijds staan er wel meer ketelmerken op zijn website, al is ook die verre van volledig.
zeker in belgie vertegenwoordigd zijn: viessmann, buderus, SHT, windhager, ETA, wagner lignoplus, KWB, en dan is de lijst nog verre van volledig.
ik vind verwijzen naar een heel onvolledige lijst niet fair naar de anderen toe, en het ook overkomen alsof er merken naar voor geschoven worden.
wat kachels betreft, daarvan ben ik minder op de hoogte.

hans d

Hans,

Ik doe mijn best om de site aan te vullen.
De 'onvolledigheid' van de site is zeker niet bedoeld om merken naar voor te schuiven.

Enkele weken terug was er de vraag om alle info op een site te zetten. Wel, Steven en Hilde zijn bezig met hun forum waar je al heel veel op terugvindt en ik was even voordien begonnen met http://www.pelletinfo.net/ .

In den beginne was er niets.
Wel nu is er al iets en er zal nog bijkomen.

Een zijn best doende,
Koen

Dag Hans,

Ik heb je een mail gestuurd.

Naar dat emailadres kan je andere verkooppunten van pellets en pelletkachels mailen.

Alvast bedankt!!!

Mvg,

Steven

Beste,
Misschien een interessante site : badger pellets ( firma uit Virton - zijn daar gepasseerd tijdens ons verlof verleden week . Semi-publieke onderneming .

Karel,

die site staat al vermeld op http://pellets.forummotion.com
onder de rubriek "technische fiche pellets".

Badger pellets komen ondermeer aan bod

Mvg,

Steven

Hans,

Alle info over pellets, leveranciers, kachels, ketels,... is welkom!

Ik vermeld heel duidelijk op de site dat men zijn leverancier, ketel- of kachelmerk kan doorgeven op:

info@pelletinfo.net

Koen

PS: ik probeer vandaag nog SHT, windhager en wagner lignoplus toe te voegen.

Hans,

De tweede poging.

Mvg,

Steven

Hans,

Ondertussen staan er toch al 13 ketelmerken op

http://www.pelletinfo.net/

Geen paniek, er volgen er nog!

Koen

Ondertussen 82 verkooppunten van pellets verzameld, die 22 verschillende merken van pellets aanbieden en
99 verkooppunten van pelletkachels, die 33 verschillende merken pelletkachels aanbieden.

Deze verkooppunten zijn verspreid over heel Vlaanderen.

Dit is te bezichtigen op www.pellets.forummotion.com

Iedereen kan dit bekijken zonder lid te worden van het forum.

Mvg,

Steven

De lijsten van verkooppunten zijn nog verder uitgebreid.

89 verkooppunten van pellets en 133 verkooppunten van pelletkachels.

Dit is allemaal te bezichtigen op:
www.pellets.forummotion.com

Mvg,

Steven

Hallo ik ben een leverancier van Belgie(Limburg)
Ik ben aant het hoofd van een bedrijf in rusland samen met mijn broer. ik zelf woon in belgie natuurlijk.
We verkopen houpellets op een zeer lage prijs tegenover de leveraciers hier. We zijn een jonge bedrijf daarom de bekendheid nog niet is in europa. We hebben in duitsland en italie al concrete klant dat maandelijks bestellen.
Certificaat en alles volgens de normen van din+ in bezit dus het product is al op het markt goedgekeurd.
We verkopen alleenmaa groot per ton of per vracht.
De vraag prijs per ton bedraagd 180 euro er kan +- 5 euro bijkomen ligt aan de diesel n benzine prijs. We verkopen aan de normen van DDU( tansportkoste tot aan de koper is erbij zonder de duane voorwaarden)
We leveren per zak van 850kg
Binnen de 5 dagen heeft u de bestelling aan huis

Interrese? Gelieve een mail te sturen voor verdere info

Bedankt!!!

edik,

die prijs wat jij zegt komt uit op 3,15€ per 15kg
ik gebruik BADGERpellets met ook het dinplus label, als je de waarden bekijkt zijn deze zelfs beter dan die norm en ik betaal er 3,8€ per 15kg voor, niet echt veel meer maar ik ben héél zeker van de kwaliteit

Wij hebben al pellets gekocht in Makro, en waren daar ook tevreden over! Spijtig dat je ze zelf moet gaan halen... Vandaar dat ik dus ook had gezocht naar 'n leverancier die me ze thuis zou kunnen leveren... We vonden iemand, die het merk Wonterspan leverde... tot mijn spijt. Veel roet en ook veel blokvorming van as! Kben nog volop aan het ontdekken, dus ik blijf nog wat merken uitproberen...wie weet kom ik uiteindelijk toch terug uit bij Makro???

Sandra,

Als je verkooppunten van pellets zoekt, kijk dan eens op het pelletforum http://pellets.forummotion.com/verkooppunten-pellets-per-provincie-c3/

Je kan daar een 120-tal verkooppunten van pellets vinden.

Een groot deel daarvan levert ook aan huis.

Mvg,

Steven

SANDRA,
Nu begrijp ik er echt niets meer van; Wonterspan is echt voor mij de oplossing , ben begonnen met plo-span en dat was echt een ramp; vuurkorfje alle twee dagen aangekoekt tot en met.Nu geen enkel probleem meer ,om de vier à vijf dagen efkens uitkuisen (en dan nog!!)

Wat naar het schijnt ook zeer degelijk is zijn hogramix pellets.
groetjes jvl

Het hangt ook af van de instelling van de kachel, welke pellets goed branden.

Mvg,

Steven

Sandra,

Ook op http://www.pelletinfo.net vind je adresgegevens van leveranciers (adres, tel, fax, e-mail, website, pelletmerk)

Indien de leverancier dit heeft doorgegeven vind je er ook de prijs per zak en per pallet terug.
Ik heb tevens een vergelijkende tabel van prijzen aangemaakt en een vergelijkende tabel van as- en vochtgehalte en calorische waarde van een 20-tal pelletmerken.

Groeten,
Koen

Amai, als ik dat hier zo allemaal lees, zakt de moed me in de schoenen
Die lijst met merken en leveranciers is écht wel de moeite waard, waarvoor mijn dank, maar uiteindelijk heb ik nog steeds het gevoel dat ik toch wel wat zal moeten uitproberen wat voor ons de beste pellet is.

Resteren me toch nog een paar vraagjes:
- Maakt het soort pellets wat uit naargelang je ze gebruikt voor een kachel of voor een CV-systeem?
- Hoe zit dat met die blaaswagens? Hoe werkt dat, voor welke hoeveelheden wordt geleverd?
- We hebben een silo van 800 liter maar ik moet eerlijk toegeven dat ik er geen idee van heb hoeveel kg dat in pellets is - iemand?

Helga,

Op het pelletforum www.pellets.forummotion en op www.pelletinfo.net kan je veel info over pellets vinden, maar per kachel of CV-pelletkachel is dit verschillend.

De schouwtrek, isolatie, kwaliteit van de pellet, ...zijn allemaal factoren die kunnen verschillen.

Het is niet omdat men eenmaal tevreden is van een merk, dat de volgende levering weer even goed zal zijn.

Mvg,

Steven

Helga,

Het gestort gewicht van pellets ligt rond de 650 kg/m³.
Dus 800 liter komt overeen met een 520 kilo.
De densiteit van pellets ligt dan weer rond de 1100 kg/m³.
Beide waarden zit wat rek naargelang het merk van de pellets.

Een blaaswagen lijkt me persoonlijk maar interessant vanaf 3-4 ton. Maar ik heb er nog geen offertes voor aangevraagd, het is dus maar een gedacht.

Groeten,
koen

Hallo daar,

De pellets van Wonterspan vind ik dus echt ni zo goed. Ondertussen hebben we toch al enkele zakken verbruikt; en ik moet zeggen : nog steeds veel roetaanslag, veel as (+blokvorming) en blijkbaar ook nog 'ns 'n snelle verbranding. Dagelijks moet ik de pelletkachel volledig proper maken (raam / bakje met as!). Ik ben erover aan het nadenken om 'ns pellets te bestellen vh merk Badger, heeft er hier al iemand ervaring mee? Evt andere GOEDE merken v pellets (pellets v Makro vonden we ni zo slecht, enkel dus het vervoer slaagt tegen).

Sandra,

Je bedoelt de pellets van Mandi.

Hier kan je zeven verkooppunten van Mandi vinden:
http://pellets.forummotion.com/mandi-pellets-f5/verkooppunten-mandi-pellets-t441.htm#993

Er zijn er twee uit provincie Antwerpen.

Kijk eens rond op het pelletforum www.pellets.forummotion.com.

Je kan daar info vinden over 30 verschillende merken van pellets en de respectievelijke verkopers (130-tal)

Mvg,

Steven

Dankuwel voor uw informatie!

Groetjes,
Sandra