Multiclima van ETW: verwarming + ventilatie in 1

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Op de BIS beurs stelde ETW hun multiclimasysteem voor:

Een installatie met
- ventilatie type D
- luchtverwarming
- gasketel voor sanitair warm water

Dus de lucht komt binnen (specifiek bij ons: via AWW).

Samen met gerecupereerde lucht uit de gang (boven) wordt dit verwarmd en verdeeld door 1 set kanalen (meer en groter gedimensioneerd dan ventilatie) en geldt zowel als ventilatie toevoer als verwarming.

In de gang boven wordt de lucht uit slaapkamers en leefruimten via 1 rooster terug in verwarmingssysteem gebracht.

Uit natte ruimtes (keuken, WC, badkamer, ...) wordt met normale afvoer de vervuilde lucht weggezogen, en dit passeert natuurlijk via een WW, die de verse toevoer zal voorverwarmen.

Als richtprijs gaven ze maximaal 10.000€ (+BTW), dus voor de verwarming & ventilatie samen (in prijs houden ze wel rekening met zelfplaatsing). En een gratis centraal stofzuigsysteem kreeg je er als beursactie bovenop . Dus voor ongeveer 12.000€ incl een ventilatie-, verwarmings- en stofzuigsysteem.

De meeste dromen zijn bedrog, maar ik kan niet direct nadelen vinden. Misschien jullie wel? Of ervaring?

http://www.luchttechniek.be/pages/frameset.html

Reacties

Pieter,

je geeft weinig details over het systeem; is het een condenserende modulerende gasketel, hoe wordt ventilatie en verwarming op elkaar aangekoppeld, wat is het ketel vermogen, wordt er gewerkt met WAR, wat is het vermogen dat je nodig hebt,rendement/type warmtewisselaar, welke debieten en diameters van buizen stellen ze voor, warm water enkel in doorstroom of met boiler, wat is het geluidsniveau....?

Op de website is er naar mijn mening niets zinnig te vinden.

Ik zou je opmerking over nadelen omdraaien: wat zijn de voordelen? Meer dan een prijs die aantrekkelijk lijkt wordt er niet gegeven.

Dingen als 'gratis' bestaan niet; dat wil zeggen dat je sowieso teveel voor iets aan het betalen bent. Voor het gratise zouden ze je ook het systeem moeten kunnen plaatsen? Maar dat is meer een opmerking over de verkoopsstrategie dan over het product.

Vraag minstens ook de prijs incl plaatsing. Dan weet je tenminste hoeveel je werk opbrengt.

Walter

Nadeel zou kunnen zijn dat de luchtverwarming hoge temperaturen vereist, waardoor hoge rendementen van de gasketel moeilijk te realiseren zijn? Of vergis ik mij?

De technische details hoop ik volgende week via de post te krijgen. Maar zijn er algemene opmerkingen ivm dit systeem?

Met dat we met tamelijk goed geïsoleerde woning (K25) zitten, hopen we met goedkoop verwarmingssysteem te kunnen werken.

Pieter,

sta je niet blind op de kostprijs: een radiator verwarming met een goedkope ketel kan je kopen voor 7.000 Euro materiaal alleen en BV + buizen kan je kopen voor 3000 Euro voor materiaal alleen.
Vraag daarom ook minstens de prijs incl plaatsing.

Walter

Ik staar mij niet blind op de prijs.

Maar ik ben ook niet van mening "Het is goedkoop, dus moet het wel slecht zijn."

Ik ben gewoon op zoek naar algemene bemerkingen over dit systeem dat m.i. goedkoop is qua installatie.

Maar wees gerust, kwaliteit is evenzeer een belangrijk element voor mij.

Lijkt me interessant systeem.
Kreeg je al technische details, Pieter ?