omvormer

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

geachte
is het echt zo belangrijk de omvormer zo dicht mogelijk bij de pv panelen te plaatsen? moet deze week voor de eerste maal een installatie gaan plaatsen. klant wil hem in de garage en dat is +- 15 meter van de panelen
alvast bedankt

Reacties

Gelukkig word je als klant goed geadviseerd door de professionele installateur: daar betaal je tenslotte voor...

dirk
ik ben ook maar monteur cv ..ik heb helemaal niks vekocht..ben ne sukkel die zen plan moet trekken voor zen baas

Dat was precies mijn opmerking: als klant betaal ik €..... aan een bedrijf dat PV installaties verkoopt en plaatst, die moeten toch tenminste iemand in huis te hebben die de installatie uittekent.
Alle respect voor een goed uitgevoerde installatie trouwens: moet tenslotte meer dan 20 jaar werken.

@ Jean:

Dan moet je je vraag kwijt bij je baas. Als hij die omvormer verkocht heeft, moet hij over de nodige technische baggage beschikken om hier professioneel advies te kunnen geven. Anders is hij van een vergelijkbaar niveau als de eerste de beste ordinaire oplichter!

bartjeuh
we zijn bedrijf dat zonneboilers installeert.op vraag van een zeer tevreden klant,die er op stond dat wij de pv panelen plaatste. iedereen moet ervaring kunnen op doen om te groeien.denk je dat er bij die grote bedrijven zoveel ervaring zit? als je een koperen buis van 15 kan plooien mag je daar al beginnen.ben er 100% van overtuigt dat we dit projekt tot een zeer goed resultaat gaan beeindigen.suntech en anderen , hebben ook ooit hun eerste installatie moeten doen..daarom vind ik u uitdrukking van : ordinaire oplichter ! wel wat er over gaan
groeten jean

Plaatsen van omvormer op 15m van panelen is geen probleem. Verlies op AC of DC kant is bijna vergelijkbaar. Op zijn minst kabels van 4mm² gebruiken.

bedankt serge
eindelijk antwoord op mijn vraag.volgens mij zit het hier vol met verkopers van de (grote mannen???) die andere niks gunnen. de kleine zelfstandigen zouden met euro tekens in hun ogen lopen . werken de grote dan zonder winst?????????,

lees de klachten forums maar is na van de (grote)
ben is naar info avond geweest van een grote,met de bedoeling van (miss) wat bij te leren . wat heb ik geleerd? aanprijzen van hun eigen..en afbreken van anderen.

spijtig,

de opleiding van www.zenrenewables.be vond ik wel interessant, zonder teveel commercieel gebabbel...

Kabels van 2,5mm2 zijn ook beschikbaar, maar deze enkel gebruiken indien de afstand niet te lang is en dat de stroom niet te groot is van 1 string.

Groeten