thermelec ventilatiesysteem

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Wij hebben sinds kort een thermelec ventilatiesysteem, niemand kan mij eigenlijk zeggen of dit systeem gans de dag + de nacht moet ventileren. Je ramen zet je toch ook maar een korte periode per dag open. En wat is de elektriciteitsrekening van een systeem dat dag en nacht moet werken ? en dat in tijden van besparingen want dit systeem kaderd toch in de EBP normen !
mvr groeten
Jan

Reacties

Thermelec is systeem B of C, en ze hebben ook systeem D.
Maar let eens op de kleine diameter van de buizen !

Jan,
Volgens de povere informatie op de website van Thermelec is de symphonyII een ventilatiesysteem D met warmteterugwinning, ook volgens diezelfde povere informatie durf ik afleiden dat het niet het niet het meest performante systeem op de markt zal zijn.
Het is de bedoeling dat zulk toestel constant aan staat.
Kon uw verkoper dat niet vertellen ?

De betere systemen komen toe met 30-50W.

Het electriciteitsverbruik win je terug doordat je minder warmteverlies hebt dan wanneer je de vensters open zet.

Dit is eigenlijk een Fantech, een toestel van een oude generatie. Dit betekent hoog verbruik (90 tot 160 W) en laag rendement. Reken op 70% rendement i.p.v. 90% bij meer recente toestellen.

De ventilatie moet altijd blijven draaien, anders krijg je vochtproblemen.