KWH-meter liegt ?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Ik heb een dubbeltariefmeter, sinds vrijdag 21h staat die op nachttarief. Sinds kort volg ik de meter een beetje op om het effect van LED-spots te checken.
Nu stel ik vast dat sinds vorige vrijdag om 22h tot nu zondag 22h, de dagteller 0.2 KWH opgelopen is, terwijl er gedurende die twee dagen uitsluitend nacht(weekend)tarief verbruikt is.
Heeft iemand daarvoor een verklaring ?
Zo is het niet moeilijk van electriciteitsfacturen te sturen!

Reacties

@Patrick

Indien ik dit uitreken komt dit op ongeveer 4 Watt/uur.
Worden er stuursignalen doorgegeven voor het bedienen van toestellen die op nachttarief worden bediend?
De tellerrelais (die overschakelt van dag op nacht, pijltje op teller) en de relais voor het omschakelen van huistoestellen als boiler komen op uw verbruik. Vermoedelijk zijn deze bij u gekoppeld aan de dagteller.

Dank u Marc,

Eenvoudig dag en nacht tarief hier, niks meer niks minder, geen stuursignalen naar toestellen.

Ik ga eens in 't oog houden of de nachtteller wel netjes blijft stilstaan overdag.

Patrick,

heb van Eandis ooit vernomen dat, om hun systemen niet in de war te brengen, ze iedere wissel even overschakelen naar dagteller.
Bij ons is dit dus het geval om 20u55-->21u00 's avonds en van 5u55 tot 6u00 's morgens.
Als je dit twee keer hebt (zaterdag en zondag) kan dit de 0,2 kWh verklaren.

Hopelijk een beetje duidelijk?

MVG, Piggy

Zeer duidelijk Piggy,
als ik er op de juiste moment aan denk zal ik volgend weekend eens kijken of hij even op 'dag' springt.
Bedankt.

Zou "om hun systemen niet in de war te brengen" geen drogreden zijn, enkele €'s extra per geïnstalleerde meter geeft over gans het land al gauw enkele tientallen miljoenen. Het is dan misschien om hun financiëel systeem niet in de war te brengen...

Dit is op een jaar tijd nog geen euro meerkost voor jou, daar zou ik niet van wakker liggen.

Maar met 1.000.000 klanten.
*wgb*

52 * 0.2 kWh = 10.4 kWh

10.4 kWh * 0.21 euro/kWh = 2,18 euro

Als ik het was, 'k zou het terugeisen. Die eikels rekenen ook een bedrag buiten proportie aan als je een keer 2 dagen te laat betaalt.

In theorie kan dit gragpje trouwens 40 kWh / 3 * 52 * 0.21 = 145 eur kosten ( /3 omdat het 20 minuten per weekend onterecht op dagtarief staat)

Nog zo'n truk: het nachttarief enkele minuten te laat laten ingaan: per verbruiker maken die enkele euro's weinig verschil, maar op die manier vloeien wel tientallen miljoenen euro's (grotendeels) naar het buitenland.

België, de melkkoe van Suez en consoorten.

@gommer: je moet wel de prijs van het nachttarief aftrekken eh, 't is het verschil tussen dag-en nachttarief dat je moet tellen.