vervangen glas bestaande ramen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

HAllo,

Een energieaudit op onze woning toonde beveelt aan om bestaand dubbel glas te vervangen door hoogrendementsglas. Daarvoor zouden we in aanmerking komen voor belastingvermindering.

Nu ik een leverancier gevonden heb aan goede prijs, meld die me dat het zal afhangen van mijn ramen of ik in aanmerking kom voor de belastingvermindering...

Kan iemand me helpen om uitsluitsel te krijgen hierover...

txs!

Reacties

Dit is beslist onwaar. Je krijgt zeker belastingvermindering met het bewijs dat je hoogrendementsglas geplaatst hebt. Ik doe het als job en ben regelmatig verbolgen over het feit dat in oude ramen waar de wind doorblaast toch hoogrendementsglas geplaatst wordt. Maar de formulieren worden ingevuld en alles lijkt OK. Er is misschien wel verschil in voorwaarden tussen de belastingvermindering en de premie van Eandis?

Dit is beslist wel waar.

De globale geleidingscoëfficiënt "U" van het venster (raamwerk + beglazing), berekend
volgens de vereenvoudigde formules van de geldende norm (NBN B 62)moet lager liggen of gelijk zijn aan 2,0 watt per vierkante meter Kelvin.

De aannemer moet bevestigen op de factuur of een bijlage dat de installatie daaraan voldoet.

Ik neem aan dat Peter bedoelt dat sommige aannemers bereid zijn onjuiste verklaringen op de factuur of bijlage te vermelden.

Wie superisolerend glas plaatst in 'ramen waar de wind doorblaast' bedriegt uiteindelijk vooral zichzelf.

Dus in dat geval kan ik alleen aanbevelen zowel schrijnwerk als glas te vervangen.
Kost vrij veel maar er zijn mogelijkheden om daarvan een groot deel te recupereren. Enerzijds door spreiding (voor de belastingkorting) anderzijds door premies netbeheerder.
De werken komen ook in aanmerking voor de Vlaamse renovatiepremie (als je niet te veel verdient).

Wellicht betere besteding van je geld dan het vandaag populaire "veilig in de kluis leggen".

groeten

rik