gasverbruik

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

vorig jaar kochten wij een woning van gemiddelde groote. wij plaatsten een nieuwe cv-installatie die nu op aardgas werkt. Wij zijn nu bijna een jaar verder en ik kreeg de eerste afrekening. het bedrag dat ik moest betalen lag 1.5 keer hoger dan in onze andere woning. bij nazicht van de gasmeter zag ik dat we ongeveer 3000 m3 gas hebben verbruikt. overdag en s'nachts gaat de thermostaat naar 18°
enkel s'avonds en in de weekends word hij verhoogd naar 22°. we hebben wel maar enkele beglazing, maar s'avonds van het moment dat het donker word gaan de rolluiken naar beneden.
is dit een normaal verbruik? als de brander aanslaat hoor ik bij de meter wel een lichte ruistoon. Kan dit eventueel wijzen op een lek?
bedankt voor de reacties

Reacties

Hou er wel rekening mee dat het gas zelf ook duurder is geworden.

Je hoeft niet meer te verbruiken om een hoge factuur te hebben. Als het gas duurder is geworden dan vorig jaar betaal je zowiezo meer.

Die enkele begelazing zal er zeker wel voor iets tussen zitten in uw hoog verbruik.

De ruistoon in waarschijnlijk de normale gasstroom die je hoort in de gasleiding of meter.

Carine

Niemand kan antwoorden op die vraag zonder een aantal basisgegevens:
- is je dak geisoleerd?
- zijn de muren geïsoleerd?
- afmetingen van de ramen?

Dergelijk verbruik lijkt op het eerste zicht normaal bij een (bijna) niet geïsoleerde middelgrote woning.

groeten

rik

In de winter zal de verwarming met enkelglas nog aardig stoken om de temperatuur op 18gr te houden tenzij je een behoorlijk glasoppervlak aan de zonkant hebt.
*wgb*