hout-alu ramen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,

Mijn vriendin en ikzelf hebben een oud huis gekocht in Antwerpen. Alle ramen (13 in totaal) zijn in enkel glas. We plannen deze te vervangen door isolerend glas. We hebben gelezen over de hout-alu ramen (hout aan de binnenkant en aluminium aan de buitenkant). Heeft iemand hier goede ervaringen mee? Geven deze een betere isolatie? Zijn deze duurder dan PVC of houten ramen? Kent iemand een goede instalateur?
Groeten
Pieter

Reacties

Pieter, onze ramen worden dit jaar (verwacht november) geïnstalleerd.
Dus nog geen gebruikservaring.
Deze ramen zijn deuren als gewoon houten ramen.

ze zijn wel duurder dan pvc of houten ramen.
isolatiewaarde zal gelijk zijn met een houten raam.

Zorg wel dat je het van een goed merk neemt, want er zijn al eens problemen geweest bij sommige merken (uitzettingsverschil tussen alu en hout)(denk vooral bij donkere kleuren)
(zie site: bouwinfo)

wij zijn uiteindelijk gegaan voor gelakte houten (+kurk)ramen met 0.7 glas.
is al wat minder onderhoud aan dan gesapte ramen.

Ik heb 30 jaar glas inzetten achter de rug. Eén van onze schrijnwerkers waar we voor werkten plaatste niets anders dan houten ramen met alu. De beste ramen die ik ooit gezien heb. De warmte van het hout langs binnen en het gemak van het onderhoud langs buiten. Maar wel 2 keer zo duur als gewone houten ramen. Helaas is de schrijnwerker op pensioen.
Op PassiveHouse zag ik een firma met hout en alu met isolatie tussen. Deze maakt ramen in verschillende isolatietypes. Van gewoon naar laagenergie tot passief huis.
Hier de URL van de firma die deze Zwitserse ramen verdeeld in België.: www.interproject.be

Hallo allen,

Tx voor feedback. Ik heb zonet de firma De Win gecontacteerd ivm hout-alu ramen. Heeft iemand ervaring met deze firma?
Groeten
Pieter

Wij hebben hout-alu ramen gekocht in 2006. Het zijn eigenlijk gewone hout ramen met als extra een aluminium plaat aan de buitenzijde.

Isolatiewaarde is dus het zelfde als gewone houten ramen.
Prijs is duurder dan houten ramen doch zeker niet maal 2.

Voordeel voor mij is het zeer beperkte onderhoud.

Groeten

Peter

Dag Pieter,

Ik hoop dat het bij jou goed gegaan is met de firma De Win?

Bij mij geeft De Win tot nu toe erg veel gedoe: te late leveringen, neerstortende ramen, breuken in de geleverde beglazing, foute leveringen met verkeerde glasdiktes, voortijdige facturen,.. Ik hoop dat het nog goed komt.

Op zich wel prima materiaal zo'n hout-alu raam. Nooit meer schilderen komt wel van pas - zeker op een hoog appartement - en je behoudt vanbinnen toch het karakter van een houten raam.

Groeten,
Erwin