VOORLOPIG VERWARMEN

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Dag

Momenteel wonen mijn vriend en ik in een woonhuis dat verbouwd gaat worden.
We bewonen momenteel enkel de bovenverdieping. Vergelijk het met een studio.
Na de verbouwing ( er wordt een gedeelte toegevoegd aan het huis - soort van uitbreiding) wordt de verwarming aangesloten.

Probleem nu is hoe verwarmen???
We hebben geen schouw, enkel electriciteit.

Suggesties??

Bedankt !

Groeten,
An

Reacties

Is het probleem de verwarming tijdens de verbouwingen ? Of wanneer het huis af is ?

Ah ja, "voorlopig verwarmen", tijdens de verbouwingen dus, dan zal je door de zure appel moeten bijten en een tijdje elektrisch verwarmen, hopelijk niet te lang.

Een elektrisch verwarmertje kost slechts enkele tientallen euro's in de doe-het-zelf zaak.

Weet Anneke dat je daarmee hier op dit forum aan 't vloeken bent in de kerk.

Hopelijk installeer je tijdens de verbouwingen een duurzamer verwarmingssysteem, en vooral, hopeljk wordt er meer dan voldoende geïsoleerd...

@Anneke,

vooraleer aan alternatieven te denken, geef eens een idee van hoelang die tijdelijke periode zou duren (gepland) en welke ruimte(n) boven er verwarmd dient te worden (naam van de ruimte na de verbouwing).

Als je er zeker van bent dat je dat gat voor de kachel fatsoenlijk en koudebrugvrij terug toe krijgt is dat een optie.

Maar ben je er ook zeker van dat die geimproviseerde schouw genoeg 'trekt' ?

An,

Ik dacht eerder aan een warmtepomp welke je zou kunnen laten hangen in de slaapkamer. Hetgeen je dan moet op letten is dat de binnenunit niet teveel lawaai maakt 26db is het maximum. Mooie goedkope modellen zijn te vinden bij De Longhi echter die stille modellen worden naar mijn weten niet op de Belgische markt gebracht. Ik kwam ze tegen op ebay. Momenteel is er niet veel keuze een voorbeeldje kan je hieronder vinden dan zie je wat ik bedoel.
Indien het aanbod groter is dan kan je twin en triple (1500€) modellen ook terugvinden, zo kan je meerdere kamers met 1 buitenunit verwarmen. Eenmaal geinstalleerd kan je die dan laten hangen. Je zal best wel een installateur van langs hier aanspreken voor de installatie, ze hebben het nodige materiaal én je hebt EU-fabrieksgarantie.
Een ander oplossing kan zijn een spaarkachel, is wel elektrisch maar je kan die voor een appel en een ei kopen op de 2de handsmarkten, is goedkoper in verbruik (centen) indien je 2-voudig tarief hebt. Is minder milieuvriendelijk.
Indien je geen 2-voudig tarief hebt, schaf je een elektrische sierhaard aan, kost iets meer maar het vlammenspel geeft je de indruk dat het warmer is dan dat de termostaat je vertelt.

http://cgi.ebay.it/Casa-Arredamento-ed-Elettrodomestici_Climatizzazione-e-Riscaldamento_Climatizzatori-Condizionatori_CLIMATIZ-DELONGHI-I-ONE-INVERTER-9-000-BTU-h_W0QQitemZ150296174021QQptdnZClimatizzatoriQ2cQ20CondizionatoriQQddnZCasaQ2cQ20ArredamentoQ20edQ20ElettrodomesticiQQadnZClimatizzazioneQ20eQ20RiscaldamentoQQptdiZ7212QQddiZ7172QQadiZ7176QQcmdZViewItem?hash=item150296174021&_trkparms=72%3A908%7C39%3A1%7C66%3A2%7C65%3A12%7C240%3A1318&_trksid=p3286.c0.m14

Anneke,

Ik volg Patrick, neem enkele electrische kacheltjes/stralers (whatever) en als je met een zuiver geweten wil "stoken" neem dan eveneens electriciteit van een groene leverancier.

Occasie gasradiator kopen met muuraansluiting. Deze plaatsen en stoken met propaanflessen. Achteraf vuur verkopen en gat toemaken.

En dan levenslang met een koudebrug blijven zitten...

En dan levenslang met een koudebrug blijven zitten...

waarom

Als je je muur niet netjes geïsoleerd terug dicht krijgt.