droogkast op propaan/warmtepomp

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Mijn droogkast is aan vervanging toe. Op mijn zoektocht naar minder energieverslindende toestellen kom ik tot het besluit dat het ofwel een gasdroogkast moet zijn of een droogkast met warmtepomp. Daar ik geen aardgas heb maar propaan denk ik dat een gasdroogkast vinden, niet gemakkelijk zal zijn. Ik vind weinig info over verkopers van dergelijke toestellen.(gas en warmtepomp)
Graag adressen waar men dergelijke toestellen verkoopt.
Tussen haakjes, ik weet ook wel dat buiten drogen geen energie verbruikt en doe dit dan ook zo veel mogelijk. Maar sommige periodes lukt ons dat nu eenmaal niet en is een droogkast voor ons noodzakelijk.

Reacties

Stel je vraag eens via http://www.huebsch.nl
Ed Hamstra zal je wellicht snel laten weten of deze gasdroogkasten geschikt zijn (of kunnen worden gemaakt) voor propaan.

De gasdroogkast van Huebsch is inderdaad wel wat groot van formaat, maar in elk geval stevig en degelijk.

Deze 'Dikke Bertha' doet haar werk hier bij ons prima!

Dan je Filip voor deze info.
Is er iemand die het verschil tussen gas en warmtepomp reeds geëvalueerd heeft?

Wat ik weet van de AEG warmtepompdroogkast, is dat de TVT tegenover een gewone droogkast van hetzelfde merk ergens een 8 à 10 jaar bedraagt.

Veel te lang dus om economisch te zijn. Het is uiteraard pas de eerste, dus zal en moet die prijs zakken. Pas met een meerkost die in 2 à 3 jaar terugverdiend wordt, dan wordt het interessant.

Wat ik mij afvraag. Met in het achterhoofd dat alternatieve energiebronnen steeds elektriciteit op wekken, zou ik geneigd zijn om toch maar elektrische toestellen te kopen i.p.v. toestellen die werken met fossiele brandstoffen. Als ik in de toekomst (hopelijk zo snel mogelijk) zonnepanelen plaats dan kunnen mijn toestellen deze energie ook gebruiken.
Maar omdat dergelijke panelen aan het net leveren en niet rechtstreeks aan de producerende burger, is het misschien nog te vroeg om op zo een wijze te denken.

heb vorige week een droogkast van Bosch (met warmtepomp) besteld met een verbruik van 1.95kwh vr 7kg.
Morgen wordt ze geleverd, ik ben benieuwd.

Voor zover ik weet zijn er momenteel 3 merken die een droogkast met warmtepomp kunnen leveren: Blomberg 2.3 vr 6kg, AEG 2.2 vr 7kg en nu dus een nieuwe Bosch 1.95 vr 7 kg de meeste goede witgoedwinkels kunnen deze wel bestellen voor jouw.

Dank u voor de info. Ik heb ondertussen de test van droogkasten van test-aankoop gevonden. De Bosch staat er niet bij. De AEG verbruikte tijdens de test 1.60 kwh voor 7Kg en de Blomberg 1.46 voor 6kg. De andere merken verbruikten tussen de 2.5 en de 2.9 kwh.
Die waar haalde jij je verbuikgegevens?

Ik heb ondertussen ook bericht gekregen van Huebsch dat hun gastrommels probleemloos om te bouwen zijn voor propaan.

"Ik heb ondertussen ook bericht gekregen van Huebsch dat hun gastrommels probleemloos om te bouwen zijn voor propaan."

Ik had zo al een vermoeden. Gewoon duidelijk laten weten bij de bestelling. Als je prijzen vergelijkt: Er is ook een premie van 250 € van Eandis op.

Qua milieuvriendelijkheid: Er rekening mee houden dat een condensatiedroogkast die bijv. 2,5 KWh elektriciteit verbruikt, nog altijd ca 7 KWh aan primaire energie verbruikt... (opwekkings- en transportverliezen) Deze worden je wel doorgerekend doordat de elektriciteitsprijzen structureel hoger per KWh liggen dan de gasprijzen.

http://www.bosch-wasdroger.nl/technische-informatie/

de droogkast staat er, wanneer ze in werking is wordt het toch nog serieus warm in de (kleine en goed geïsoleerde) ruimte waar ze staat. Had ik niet verwacht van een droogkast met warmtepomp.

Kan ik ergens een meter huren om te zien hoeveel een droogbeurt nu echt verbruikt?

"met de premie is die heubsch eigenlijk goedkoper dan die bosch maar ge moet ze wel op zijn plaats krijgen ..."

De Huebsch is wel een beetje groot van formaat, maar niet echt zwaar van gewicht.

maar hij is net te breed om langs onze trap naar boven te krijgen en boven op een wasmachien past m ook niet

Mijn AEG verbruikt een 1,7kWh per cyclus. Die 1,7kWh komen uiteindelijk bijna integraal vrij in de ruimte waarin de droogkast staat. Als die ruimte dan nog goed geïsoleerd is is het vrij normaal dat de temperatuur daar stijgt.

Wij twijfelen ook om de AEG 59840 aan te kopen.
hoe werkt zo'n warmtepomp precies? heb ik genoeg met een simpel stopcontact om dit aan te sluiten?
wordt het water weggepompt of moet je steeds het reservoir ledigen?

is de warmte die vrijkomt droog of vochtig? (droogkast staat in garage waar ook mijn motor staat...)

Deze droogkast werkt zoals alle andere condensatiedroogkasten.
Enkel de wijze waarop warmte geproduceerd wordt verschilt.
Een simpel stopcontact volstaat. Natuurlijk met de huidige standaard ampèrage.
Het is een condensatiedroogkast met de beide mogelijkheden ofwel water afvoeren met waterslang ofwel reservoir ledigen.
http://www.aeg-electrolux.be/Files/PDF/BE/Dutch
AEG%20FS%202008%20NL%20wassen%20en%20drogen.pdf

Wij zijn ook van plan een warmtepompdroogkast te kopen; ik heb het nu meer voor de Siemens WT46W560FG met 1.61 kw/7 kg/1400 toeren gedraaid. (999 €) Ik heb hiervoor de voorkeur omdat bij deze blijkbaar de condensor steeds met water gespoeld wordt, wat volgens siemens een levenslang laag verbruik garandeerd. Heeft er al iemand dit toestel gekocht? Bevindingen? Of zijn er mensen die tevreden zijn van de blomberg TFK1350?

Ik ben van plan een droogkast aan te schaffen met warmtepomp wat heb jij die betaald die ? wie heeft er ervaring met de firma emago ?

Hier eens checken, droogkast op gas, te koop via LDL Equipment Deinze:

 

http://www.ipso.be/products/pdf.asp?p=DD8&pageid=106

Wij hebben een AEG droogkast met warmtepomp.  Sinds 4-4-2008 in gebruik. Mogelijk is onze droogkast op een maandag gemaakt, maar tot nu toe niets dan problemen gehad.  Veel hulp van AEG hebben we ook niet gekregen, ondanks het aandringen mijn mijn electrohandel.  Te mijden dus.

Mijn schoonzus heeft sinds 1 jaar een droogkast met warmtepomp van Miele.  Schitterend ding dat werkt zoals het moet.

Hallo,
Zowat vier jaar geleden hebben wij een droogkast met wartepomp gekocht (AEG T59840). Op dat moment waren er 2 merken op de Belgische markt :  AEG en B.... (of zoiets).   Na  twee jaar was er een probleempje met de deur.  Dit werd op onze kosten hersteld door een hersteller.  Toen onze droogkast bijna 3 jaar oud was (februari 2011 )  merkten we dat de droogtijd steeds langer en langer werd en dat de warmtepomp steeds meer vervuild raakte met stof (na elke droogbeurt werd ze nochthans volledig uitgekuist).  Onze lokale handelaar heeft deze dan meegenomen naar hun atelier waar men geen oplossing vond.  Uiteindelijk heeft onze lokale handelaar contact opgenomen met AEG.  Bij AEG wou men de herstelling uitvoeren voor 500 euro.  Ik heb dan behoorlijk van mijn oren gemaakt bij AEG, resultaat 200 euro te betalen aan AEG en 150,- aan mijn lokale handelaar (vervoer, uurloon en 1 maand een vervangtoestel).  Nu (december 2011) weer van hetzelfde.  Ik was al half en half van plan AEG buiten te gooien, maar toch nog eens telefonisch contact opgenomen met AEG.  Gezien alle problemen zijn ze nu bereid een nieuw toestel (met warmtepomp) te leveren met 2 jaar garantie voor 95 euro.  Ik hou jullie op de hoogte . . . .  ..  Het elektriciteitsverbruik is idd heel wat lager, maar ik hoop dat er nu een einde komt aan mijn AEG leidensweg.