pelletkachel neema

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

zou graag reactie krijgen over de pelletkachel van SAEY type NEEMA het possitieve en het negatief ervan bedankt op voorhand

Reacties

Ik heb de neema zelf niet, maar heb lang getwijfeld om hem te nemen.

Ik heb hem in werking gezien en hij maakte nauwelijks geluid. Er zat namelijk geen ventilator in.

Beste,

Een Saey neema is identiek aan een Rika Rio.
Alleen kan je het minimum vermogen bij een neema instellen
op 30% en bij een Rika op 5%

Ikzelf heb een Rika Rio en ben er zeer tevreden over.

Op mijn site kan je al mijn ondervindingen eens lezen.
http://www.devriendt-cool.net/pelletkachel.html

Groetjes

Nico

Hallo,

Aangezien ze identiek gelijk zijn, kan je het minimum vermogen evenzeer instellen op 5%. Wij zijn trouwens ook tevreden over onze Neema.
De techniek is gans hetzelfde als de Rika, enkel de mantel is à la Saey.

Mvg,
Peter

Ok,

Dan weet ik dit ook weer. Ik dacht dat het beperkt was tot 30%. Heb dit horen zeggen van personen die een neema hadden. En inderdaad de mantel is ook lichtjes anders. Ik dacht iets meer speksteen bij de Rio

Nico

Vermogen vanaf 5% instellen???? Daar geloof ik niets van. Het allerlaagste instelbaar vermogen dat ik ooit gezien heb is 1.8 kW.

't Is een veelgemaakte fout te denken dat je het vermogen per 10% bvb kunt instellen als je 10 standen op je kachel hebt. 't Is meer waarschijnlijk dat je dan regelt tussen 30 en 100%, in stappen van 7%.

Op het net heb ik gevonden dat het vermogen voor de Rio regelbaar is tussen 2,4 en 10 kW. Voor de Saey Nemo zie ik regelbaar tussen 2,5 en 8 kW. Althans beiden volgens de folders die ik vlug vind. 't Is niet ongebruikelijk dat het opgegeven vermogen van een kachel na verloop van wordt aangepast: vaak is de verbranding bij te lage en te grote vermogens niet goed genoeg (te veel roet, slechte opstart door vervuild afvoerkanaal). Hier kan Saey beslist hebben een betere verbranding te willen ten koste van minder regelbaarheid.

Voor wie twijfelt of 5% van het vermogen haalbaar is: 500 W kan gehaald worden met 120 gr pellets per uur. Bij een reservoir van 32 kg is dit net geen twee weken continu. Probeer maar.

Groeten,
Jurgen

Ok Jurgen,

Ik druk mij misschien wat ongelukkig uit met die percentages. Ik zal dan maar spreken van stand 5 en 100.

Nico

ik heb zelf ne saey neema en ben daar echt super tevreden over en zou ieder die geintresseerd is aanraden om er één te kopen, zuinig gezellig en stil

We hebben enkele weken terug een Neema in onze vakantiewoning gezet. Het is nog geen winter, maar aan 15 -20% geeft deze kachel voldoende warmte om de ruime living van meer dan 50 m² te verwarmen( met de deur naar keuken open). Verbruik ongeveer 30 kg. per weekend.
Dus: zeer tevreden over deze aankoop.
voor foto: www.lasemois.be

hebben een saey neema aangekocht:goede warmte maar heeft iemand ervaring met het vervelende geluid van de pomp voor het aanzuigen van de pellets.het geluid komt omde vijf seconden terug met een storende klop ook als er geen pellets meekomen.
graag reactie

Weet iemand of je de pelletcontroller van Saey ook op de Rika Rio kunt plaatsen?

Hebben de spekstenen van de Rika Rio veel effect, want het zijn er niet zo veel?

Groeten Tim